reklama
Właśnie +- 500 g to ona teraz może mieć 2800,3310 albo 3810 i to mnie martwi tym bardziej że byłam już nastawiona na mniejsze dziecko tym bardziej że dziewczynki zazywyczaj są drobniutkiejak rodziłam syna 3850 to lekarz mi powiedział, że waga dziecka z reguły nie wpływa na jakość porodu. Mówił, że kobiety rodzące dzieci w przedziale 3500-4500 mają łatwiejsze porodu niż te z mniejszymi dziećmi. Nie ma na to reguły. Łatwo powiedzieć nie stresuj się za wczasy, ale jeśli tylko potrafisz, to się tym nie martw. Błąd pomiaru (bo waga jest szacowana) to +/- 500g. Myślę, że poradzisz sobie. A większy bobas też ma plusy
daria8809
Fanka BB :)
syn 3880g porod bez nacieciaJuz bym chciała przytulić ta waga mnie martwi nawet 3600 bo stresuje sie że będę miała ciężki porod przy dużej wadze dziecka. Ja duzo w ciąży nie przytylam więc nie wiem skąd taka waga dziecka.
Ja urodziłam 3900 siłami natury! Pierwsze dziecko, i nie pękłam ani nie bylam nacinana. Także da się a wielorodki zawsze mi mówiły że po drugim każde kolejne to tylko kliknięcieJuz bym chciała przytulić ta waga mnie martwi nawet 3600 bo stresuje sie że będę miała ciężki porod przy dużej wadze dziecka. Ja duzo w ciąży nie przytylam więc nie wiem skąd taka waga dziecka.
rodziłam we wtorek. W 37 tygodniu waga prognozowana Ok. 3450, rozwarcie 2.5-3cm i szyjka miękka podatna. Urodziłam 18.10, termin na 23.10. Mała 3740 i 57cm. Pojechałam jak skurcze były co 7 minut. W szpitalu byłam o 21, o 22.14 urodziłam był toJuz bym chciała przytulić ta waga mnie martwi nawet 3600 bo stresuje sie że będę miała ciężki porod przy dużej wadze dziecka. Ja duzo w ciąży nie przytylam więc nie wiem skąd taka waga dziecka.
Drugi poród, pierwszy poród - synek miał 4100 i 59cm. Ale tutaj tak ja prawdę najbardziej trzeba patrzeć na obwód główki syn mimo, ze większy miał obwód główki 35cm, teraz córeczka 36.
Podsumowując różnicy w bolu nie odczułam .. bolało tak samo.. jedyny plus taki, ze tutaj przy drugim dziecku znacznie krótszy poród. Pierwsza faza 2h, druga M- parte 9minut
N
Natuś_ka
Gość
Nie masz wplywu na to z jaką waga urodzi sie coreczka, pozostalo tylko czekac do porodu to ze to dziewczynka nie znaczy ze musi byc drobniejsza czy lżejsza od chlopcow, przykladowo moj syn przenoszony o tydzien nie dobil nawet do 3 kg, corka zapowiadana na malutkie dziecie owszem mierzyla 51cm tyle co brat ale urodzona tydzien przed terminem wazyla 3250g. Takze naprawde nie nastawiaj sie na nic
maszak
Fanka BB :)
Nie martw się wagą, ja myślę, że waga jest bardzo ok . Rodziłaś , ja też i smiało moge powiedziec, że dzieci z wagą +3,5 kg rodzi się lepiej niz te poniżej 3,5 kg.Powiedzial mi ze jestem w 38 tygodniu plus 3 dni termin mam na 8 listopada wcześniej mi mówił ze na 4 listopada. Pomiary główki, nozki brzuszka wszystko dobrze.
reklama
WitamWidzę że tu natłok Darii ja też Daria
Podziel się: