reklama
agutkaZG
<3 Zuzia <3 Kubuś <3
Moja Zuzia śpi w dzień nadal po 3 godziny. A w nocy 11-12.
Mój synek Filip skończył 2 latka w październiku 2007 no i nadal śpi w ciągu dnia nawet do 3 godzin. Rano wstaje między 8 a 9 a wieczorem najpóźniej o 21 już śpi
aga i filip
mama czerwcowa 06
agutkaZG-Muszę ci powiedzieć że masz chyba anioła w domu. Mamy dzieci w podobnym wieku -Filip ma 2latka i 6 miesięcy i juz od dobrych 3 miesięcy nie kłade go w dzień, poniewaz w innym razie poszedłby spać około24 i to jeszcze z trudem , a tak idzie o 20 bez gadania i huśtania na poduszce po godzinie albo i dłuzej, chociaż w nocy i tak się budzi kilka razy. Mówię wam dziewczyny zwariować idzie
wiktoria12
Mama i żona :)
Moja córeczka która ma 3latka śpi czasem w południe z godzinke ale to nie zawsze.A synek ma nie całe 7 miesięcy i śpi dwa razy w dzien po 1,5godziny
Ostatnia edycja:
salik_agnieszka
styczniowa mama 08'
moj synek skonczyl rok i spi 2 razy po 30 minut, kolo 11-12 i kolo15-16 dokladnie 30 minut i chodzi spac kolo 21 chyba ze da sie go przetrzymac i ma tylko jedna drzemke do idzie spac juz po 19
witam,
Moja księżniczka (2 lata, 5 miesięcy) praktycznie już nie śpi w dzaień, a od jakichś 3 miesiecy zadża jej się coraz rzadziej...
Czasami uda nam się ją namówić do położenia się i wtedy jest szansa, że uśnie (ale nikła). Z reguły jednak każde napomknięcie o spaniu, łóżku, odpoczywaniu itp. spotyka się z gwałtownym protestem, więc nie naciskamy. Jak nie spi w dzień to koło 19- 20wieczorem mamy ją już z głowy do jakiejś 7:30 rano:-).
Początkowo wydawało mi się, że to za wcześnie na odstąpienie od południowej drzemki, więc na siłę córeczkę próbowałam usypiać... Ona była niezadowolona, ja zmęczona i zdenerwowana, że mnie nie słucha, tylko fika w łużeczku... po jakimś czasie odpuściliśmy, wychodząc z założenia, że skoro dziecko tak bardzo się opiera, to może nie ma silnej potrzeby drzemki ... w sumie to nie wiem, bo bez tego spania bywała bardzo marudna popołudniami...
Teraz jak nie śpi, jest już ok, ale przed 19 zaczyna ziewać i broić- to znak, że pora się kąpać i lulać
Na szczęście przedszkole, które wybraliśmy w ogóle nie przewiduje popołudniowej drzemki, więc nam to bardzo pasuje... inaczej to byłby jakiś horror;-)
Moja księżniczka (2 lata, 5 miesięcy) praktycznie już nie śpi w dzaień, a od jakichś 3 miesiecy zadża jej się coraz rzadziej...
Czasami uda nam się ją namówić do położenia się i wtedy jest szansa, że uśnie (ale nikła). Z reguły jednak każde napomknięcie o spaniu, łóżku, odpoczywaniu itp. spotyka się z gwałtownym protestem, więc nie naciskamy. Jak nie spi w dzień to koło 19- 20wieczorem mamy ją już z głowy do jakiejś 7:30 rano:-).
Początkowo wydawało mi się, że to za wcześnie na odstąpienie od południowej drzemki, więc na siłę córeczkę próbowałam usypiać... Ona była niezadowolona, ja zmęczona i zdenerwowana, że mnie nie słucha, tylko fika w łużeczku... po jakimś czasie odpuściliśmy, wychodząc z założenia, że skoro dziecko tak bardzo się opiera, to może nie ma silnej potrzeby drzemki ... w sumie to nie wiem, bo bez tego spania bywała bardzo marudna popołudniami...
Teraz jak nie śpi, jest już ok, ale przed 19 zaczyna ziewać i broić- to znak, że pora się kąpać i lulać
Na szczęście przedszkole, które wybraliśmy w ogóle nie przewiduje popołudniowej drzemki, więc nam to bardzo pasuje... inaczej to byłby jakiś horror;-)
magda1978
Fanka BB :)
U nas spanie w dzień skończyło się jak Ola miała dwa latka i odzwyczailiśmy ją od smoka, na początku pod koniec dnia była już trochę marudna i rozdrażniona, ale szybko się przestawiła. Zasypia o 19.30 i śpi do 7-7.30. Dla mnie taki układ dnia jest idealny. Wkurzały mnie już te drzemki, bo każde wyjście trzeba było dostosować do spania.
reklama
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Moja Viki ma 18 m, i praktycznie juz gdzies od lata spi tylko raz w ciagu dnia okolo 12,czasem 1,5 h,mysle ze jak skonczyly sie letnie szalenstwa na dworze przestala byc po prostu zmeczona,ale raz dziennie chodzi spac bez problemu:-)