reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Ja też bardzo dużo piję i mam rozwodnione siuśki🤭 w nocy nie wstaję ale obowiązkowo musi być siku przed położeniem się do łóżka i wstaję zawsze z pełnym pęcherzem. Czasem jak chcę się dodatkowo zmotywować do tego by rano szybko wstać to wypijam dodatkową szklankę wody przed snem i wstać muszę 😅
Mam tak samo, siostro 😄.

A to się da jakoś leczyć?
Przede wszystkim twój stres nie pomaga hormonom. Weź kąpiel, jakiś relax, umow wizytę u lekarza, to nie menopauza żadna, masz AMH na kilka lat a nie na miesiąc. Menopauza jest przy 0.001 a nie przy 0.9. Wdech-wydech i koniec negatywnego wymyślania i nakręcania kochana. Pamiętaj, że każdy problem zdiagnozowany przybliża cie do ciąży i lepiej wiedzieć co trzeba poprawić niż wszystko ok.a ciąży brak.

Odchodzi się teraz od wyliczania stosunku tych dwóch hormonów.
Wiem, że się odchodzi (w sensie nie może to stanowić podstawy do diagnozy), ale jakiś ogląd może dać.
@Nasturtium to z Tobą czy kimś innym była niedawno dyskusja na forum na temat niedoczynności przysadki i wyników jakie należy pod tym kątem robić? Jeśli to był ktoś inny to niech się przyzna ;)
Generalnie brzmi to źle, ale to zaburzenie hormonalne, które normalnie można leczyć.
Ja leciałabym z tymi wynikami nie do ginekologa, ale do endokrynologa.

reklama
Do góry