Nasturtium
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
niskie te lh i fsh.. :./Mam resztę.
Spójrzcie proszę.
No właśnie, co może być przyczyną? Niewydolność jajników, przysadki?niskie te lh i fsh.. :./
Niestety nie mam pojęcia, bo zawsze miałam w normie i nie interesowałam się tymNo właśnie, co może być przyczyną? Niewydolność jajników, przysadki?
Hmmm, dziwne, że nastąpił tak szybki spadek estradiolu… TSH nie jest tragiczne, poza tym jest zmienne nawet w ciągu doby.Dziewczyny, mam część wyników i jestem przerażona.
Ostatnio, 28.11 estradiol był 38, teraz nieco ponad 6.. o czym to może świadczyć?
Dodatkowo tsh mam ponad 2, ostatnio 21.02 miałam 1.12.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc w interpretacji.
Najbardziej to martwi mnie ten estradiol
@Lady With Cats może pomożesz…
Stosunek LH do FSH poniżej 0,6 może świadczyć o niewydolności przysadki.niskie te lh i fsh.. :./
Wiesz, ja miałam lepsze wyniki przy dużo niższej wadze w listopadzie, także już chyba tego z tym nie wiążę.Hmmm, dziwne, że nastąpił tak szybki spadek estradiolu… TSH nie jest tragiczne, poza tym jest zmienne nawet w ciągu doby.
Chociaż w sumie to ma sens, bo masz problemy z nieregularnymi miesiączkami, plamieniami.
Czy Ty kiedykolwiek diagnozowałaś się w kierunku PCOS? Do głowy mi wpada też Twoja niska waga, bo zaburzenia z wagą też mają wpływ na stężenie estrogenów.
Ty ostatnio pisałaś o fajnej ginekolog, do której trafiłaś?
Ja bym obstawiała PCOS i to bym w pierwszej kolejności wykluczyła.No właśnie, co może być przyczyną? Niewydolność jajników, przysadki?
To jest u mnie wykluczone, przynajmniej kilku lekarzy tak twiedzi.Ja bym obstawiała PCOS i to bym w pierwszej kolejności wykluczyła.
Odchodzi się teraz od wyliczania stosunku tych dwóch hormonów.Stosunek LH do FSH poniżej 0,6 może świadczyć o niewydolności przysadki.