reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Dziewczyny, mam część wyników i jestem przerażona.
Ostatnio, 28.11 estradiol był 38, teraz nieco ponad 6.. o czym to może świadczyć?
Dodatkowo tsh mam ponad 2, ostatnio 21.02 miałam 1.12.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc w interpretacji.
Najbardziej to martwi mnie ten estradiol

@Lady With Cats może pomożesz…
a w którym dniu cyklu jesteś? Bo jak kojarzę to jesteś przed miesiączką?

nadrabiam i nadrabiam codziennie i wciąż siedząc cicho 😂 bo co nadrobię to się nowe tematy pojawiają. Ja byłam wczoraj na monitoringu bo coś miałam przeczucie ze ten cykl się różni od wcześniejszych i miałam racje, chociaż nie monitoruje owulacji testami ani temperatura. Okazało się ze 13dc a dwa pecherzyki maja tylko 14mm nie wiem co to może zwiastować, ale pewnie cykl bez owulacji 😏

ale czemu płaczesz, przecież tak naprawde nic jeszcze nie jest powiedzane, ze jest źle. I nie wiem czemu powiązałaś estradiol z menopauzą.
Estradiol bardzo spada podczas menopauzy. Bardzo boję się tych wyników lh i fsh. Chyba mam dość, bo staram się o siebie dbać, suplementy, przytyłam, a wyniki są coraz gorsze.
Tsh w sumie się nie przejmuję, ale żeby aż tak urosło przez tydzień?

reklama
Estradiol bardzo spada podczas menopauzy. Bardzo boję się tych wyników lh i fsh. Chyba mam dość, bo staram się o siebie dbać, suplementy, przytyłam, a wyniki są coraz gorsze.
Tsh w sumie się nie przejmuję, ale żeby aż tak urosło przez tydzień?
Ja z tsh tez miałam przeboje, skok o 2 w ciągu tygodnia ale nie traktowała tego endokrynolog jako zły wynik patrząc całościowo na pozostałe parametry tylko jak na przekłamany wynik, czasem się tak zdąża. Dla pewności powtórzyłam za tydzień i było już w normie

Do góry