reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
U mnie pobolewanie podbrzusza miesiączkowe dzień 2... 27 lub 28 apki pokazują mi @ jeszcze test na jutro i pojutrze mam, ale to tylko byle je zużyć. Raczej z pik 12.02 sytuacja jest już dziś klarowna? Poproszę o szczere i twarde podpowiedzi moze na podstawie właśnie premom.

Załączniki

• Screenshot_20230225-124454_Premom.jpg
    Screenshot_20230225-124454_Premom.jpg
    180,9 KB · Wyświetleń: 62
kręgle fajna sprawa, może akurat duch rywalizacji spowoduje, że uda się oderwać myśli od nadrzędnego tematu😉
Ja korzystając, że rzadko jestem w domu i akurat sama, wysprzątałam wszystko, jeszcze tylko podłogi na mokro zostały, planuję zrobić trening i po lunchu chyba pojadę gdzieś nakupować kwatków🪴🪴🪴 jestem zdecydowanie roślinnym freakiem🐲 żeby nie powiedzieć, ze na punkcie roślin mam pierdolca🤭 dawno nic nie kupowałam a kolekcja się troszkę uszczupliła z powodu jakiejś zarazy😵‍💫 więc dłużej chyba nie utrzymam na wodzy pragnienia posiadania kolejnego kwiatka🤣
zazdroszczę Ci, ja zupełnie nie mam ręki do roślin, a tak mi się podobają 😍
No ale przy trzech kotach, w tym jednej kotce wpieprzającej wszystko co zielone (nawet szczypiorek) to i tak niemożliwe

kręgle fajna sprawa, może akurat duch rywalizacji spowoduje, że uda się oderwać myśli od nadrzędnego tematu😉
Ja korzystając, że rzadko jestem w domu i akurat sama, wysprzątałam wszystko, jeszcze tylko podłogi na mokro zostały, planuję zrobić trening i po lunchu chyba pojadę gdzieś nakupować kwatków🪴🪴🪴 jestem zdecydowanie roślinnym freakiem🐲 żeby nie powiedzieć, ze na punkcie roślin mam pierdolca🤭 dawno nic nie kupowałam a kolekcja się troszkę uszczupliła z powodu jakiejś zarazy😵‍💫 więc dłużej chyba nie utrzymam na wodzy pragnienia posiadania kolejnego kwiatka🤣
Ja właśnie już porządek zrobiłam . Miał być tez trening ale również nie mam na niego ochoty 🤷‍♀️
Wiosna idzie to trzeba kwiatuszki sadzić , podziwiam ludzi którzy maja to tego taka pasje bo to trzeba cierpliwości i ogólnie to lubić , u mnie kwiatki są podlane jak mi się przypomni , a storczyk to wgl nie ma ziemi tylko troszkę tej kory ze wszystkie korzenie widać 🤷‍♀️😂 ale żyje i ma się świetnie kwitnie mi bardzo ale to bardzo często 🤭 zahartowałam kwiatka 😂
Ale z kwiatkami niestety tak jest że jak złapią zarazę to później chwyta każdego.
Także zdaj relacje jakie kwiatki kupiłaś ! Nie daj się dłużej temu pragnieniu 😄

U mnie pobolewanie podbrzusza miesiączkowe dzień 2... 27 lub 28 apki pokazują mi @ jeszcze test na jutro i pojutrze mam, ale to tylko byle je zużyć. Raczej z pik 12.02 sytuacja jest już dziś klarowna? Poproszę o szczere i twarde podpowiedzi moze na podstawie właśnie premom.
na podstawie piku bym powiedziała, że owu miałaś najpóźniej 14.02, na podstawie samej temperatury, że mogła być nawet 15.02(choć jest wielki rozjazd z owulakiem wtedy, nie wiem na ile to prawdopodobne, ale gdybyś mi dała sama temperaturę, to bym strzelala w 14-15.02)

Zakladajac, że była 13.02 - czyli najwcześniej, jak według premom, to jesteś dzisiaj 12 dpo. Implantacja może nastąpić właśnie do 12dpo, więc jeszcze nic straconego.
Nawet licząc od tej najbardziej pożądanej implantacji, czyli do 10 dpo, 12dpo może jeszcze nie być widać.
A u Ciebie nie wiadomo kiedy dokładnie była, bo mogłaś mieć 2 dni po piku, czyli dziś byłby 11dpo, a wtedy w ogóle nic nie jest przesadządzone.

Powiem jeszcze tak: mi się pik i temperatura zjeżdżają z reguły, więc mi jest łatwiej. I ja uznaje, że mam Sik Ostateczny 13dpo wieczorem, choć już brak choćby cienia w 13dpo rano to jest ten moment, gdzie już mam prawie pewność, że się nie uda.

Podsumowujac: ja bym Ci dała jeszcze dwa dni. Może nie jakiejś wiesz, ogromnej nadziei, ale jeszcze te dwa dni do skreślenia tego cyklu po prostu.

No mi wydłużył; po porodzie miałam co około 30 dni i jak zaczęłam brać inozytol to mi się tak rozjechało, że musiałam iść do ginekologa i brać luteinę na wywołanie
No dobrze pamiętałam, że to Ty pisałaś o tym rozjechanym cyklu.
zazdroszczę Ci, ja zupełnie nie mam ręki do roślin, a tak mi się podobają 😍
No ale przy trzech kotach, w tym jednej kotce wpieprzającej wszystko co zielone (nawet szczypiorek) to i tak niemożliwe
A idź my też mamy takiego kota.
Wszystko, co zielone, to wpieprza równo.
Ostatnio mamie storczyka zaczęła zjadać, mimo że storczyk ma tyle lat, co ona, czyli prawie 12.
Nagle stwierdziła, że musi go jeść, bo do tej pory go omijała xD.
Nic innego zielonego tam być nie może.
Jak mama dostaje bukiety na Dzień Nauczyciela lub na koniec roku, to je dajemy do naszych dwóch nieużywanych mieszkań, które służą za graciarnie, suszarnie prania, dodatkowe garderoby i spiżarnię.

na podstawie piku bym powiedziała, że owu miałaś najpóźniej 14.02, na podstawie samej temperatury, że mogła być nawet 15.02(choć jest wielki rozjazd z owulakiem wtedy, nie wiem na ile to prawdopodobne, ale gdybyś mi dała sama temperaturę, to bym strzelala w 14-15.02)

Zakladajac, że była 13.02 - czyli najwcześniej, jak według premom, to jesteś dzisiaj 12 dpo. Implantacja może nastąpić właśnie do 12dpo, więc jeszcze nic straconego.
Nawet licząc od tej najbardziej pożądanej implantacji, czyli do 10 dpo, 12dpo może jeszcze nie być widać.
A u Ciebie nie wiadomo kiedy dokładnie była, bo mogłaś mieć 2 dni po piku, czyli dziś byłby 11dpo, a wtedy w ogóle nic nie jest przesadządzone.

Powiem jeszcze tak: mi się pik i temperatura zjeżdżają z reguły, więc mi jest łatwiej. I ja uznaje, że mam Sik Ostateczny 13dpo wieczorem, choć już brak choćby cienia w 13dpo rano to jest ten moment, gdzie już mam prawie pewność, że się nie uda.

Podsumowujac: ja bym Ci dała jeszcze dwa dni. Może nie jakiejś wiesz, ogromnej nadziei, ale jeszcze te dwa dni do skreślenia tego cyklu po prostu.
Jeszcze moze pokaże Wam te testy ovu.
U mnie 14 dnia od owulacji powinna wystąpić miesiączka, zazwyczaj to się zgadza.

Załączniki

• Screenshot_20230225-130726_Premom.jpg
    Screenshot_20230225-130726_Premom.jpg
    128 KB · Wyświetleń: 60
Dobra, która jeszcze ma bożonarodzeniowe dekoracje, przyznawać się bez bicia😅.

Ja aktualnie zamierzam zabrać się za schowanie wszelkich choinek, bałwanków, lampionów, światełek. Ściągnięcie zasłon w Mikołaje i poduszek też w Mikołaje.
Choinkę z gałązek zostawiam na jutro mężowi xD.

reklama
Jeszcze moze pokaże Wam te testy ovu.
U mnie 14 dnia od owulacji powinna wystąpić miesiączka, zazwyczaj to się zgadza.
kurde, czyli pierwszy pozytywny był tak naprawdę 11.02, więc dwa dni od pierwszego pozytywnego to 13.02. To może faktycznie wtedy była, a skok temperatury wystąpił z opóźnieniem?

Dużo jest tu znaków zapytania 😳 więc chyba trzeba po prostu poczekać te dwa dni, zobaczymy czy będzie @

Do góry