reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

@Malinowa_chmurka pisałaś gdzieś tam rano, że odrzuciłaś metę, bo miałaś dość.
Miałaś jakieś bardzo uporczywe skutki uboczne?
A w ogóle jak się masz, jak się czujesz?😉😊
Nie trzymalam diety jak powinnam a przy mecie trzeba. Styczeń i luty to też u mnie wiele imprez urodzinowych, chcialam się w końcu napić wina bez wyrzutow sumienia, a mety nie można mieszać z alko, zezrec torta a nie jakieś gunwo bez cukru 😅 Miałam też trochę skutków ubocznych, częste odbijanie na przykład 😒 Chciałam sobie dwa miesiące pożyć jak normalny, zdrowy człowiek bez zamartwiania się, ograniczeń, stałego myślenia o ciąży 😅 I plan był taki że od marca dieta, meta, suple, stymulacja i cała reszta tego cyrku a jak się nie uda to w połowie roku in vitro.
Czuje się normalnie, dziękuję że pytasz 😊 Tylko piersi bolą okrutnie, i czuje w podbrzuszu że coś się tam dzieje.

reklama
Dobra, która jeszcze ma bożonarodzeniowe dekoracje, przyznawać się bez bicia😅.

Ja aktualnie zamierzam zabrać się za schowanie wszelkich choinek, bałwanków, lampionów, światełek. Ściągnięcie zasłon w Mikołaje i poduszek też w Mikołaje.
Choinkę z gałązek zostawiam na jutro mężowi xD.
ja! 🫣 muszę załatwić karton i pochować.

Dobra, która jeszcze ma bożonarodzeniowe dekoracje, przyznawać się bez bicia😅.

Ja aktualnie zamierzam zabrać się za schowanie wszelkich choinek, bałwanków, lampionów, światełek. Ściągnięcie zasłon w Mikołaje i poduszek też w Mikołaje.
Choinkę z gałązek zostawiam na jutro mężowi xD.
U mnie tym zajmuje się mąż 🤣
Ale w starym mieszkaniu mieliśmy takie lampki, którymi ozdobiliśmy balustradę i tak wisiały parę lat, dopóki się nie wyprowadziliśmy 🤣

na podstawie piku bym powiedziała, że owu miałaś najpóźniej 14.02, na podstawie samej temperatury, że mogła być nawet 15.02(choć jest wielki rozjazd z owulakiem wtedy, nie wiem na ile to prawdopodobne, ale gdybyś mi dała sama temperaturę, to bym strzelala w 14-15.02)

Zakladajac, że była 13.02 - czyli najwcześniej, jak według premom, to jesteś dzisiaj 12 dpo. Implantacja może nastąpić właśnie do 12dpo, więc jeszcze nic straconego.
Nawet licząc od tej najbardziej pożądanej implantacji, czyli do 10 dpo, 12dpo może jeszcze nie być widać.
A u Ciebie nie wiadomo kiedy dokładnie była, bo mogłaś mieć 2 dni po piku, czyli dziś byłby 11dpo, a wtedy w ogóle nic nie jest przesadządzone.

Powiem jeszcze tak: mi się pik i temperatura zjeżdżają z reguły, więc mi jest łatwiej. I ja uznaje, że mam Sik Ostateczny 13dpo wieczorem, choć już brak choćby cienia w 13dpo rano to jest ten moment, gdzie już mam prawie pewność, że się nie uda.

Podsumowujac: ja bym Ci dała jeszcze dwa dni. Może nie jakiejś wiesz, ogromnej nadziei, ale jeszcze te dwa dni do skreślenia tego cyklu po prostu.
Ja na podstawie tej tempki powiedziałabym, ze owu 14.02.
Co dla flo oznacza B?

Nie wiem, może to być wyznaczenie pierwszego dnia wyższych temperatur, ja się z Flo nie polubiłam stad nie wiem, co te oznaczenia określają
To akurat apka premom.
Wg flo bez wpisywania pozytywnych ovulakow, to 10 dni po

Załączniki

• Screenshot_20230225-144225_Flo.jpg
    Screenshot_20230225-144225_Flo.jpg
    118,1 KB · Wyświetleń: 37
reklama
a tak od razu Ci wydłużył czy po jakimś czasie? Ja biorę dopiero drugi cykl, w pierwszym wszystko spoko, trwał całe 23 dni, z pięknym pęcherzykiem na usg w 11dc. Zobaczymy teraz 😬 przy czym w tym cyklu niczym nie sprawdzałam owu
ja myślę też, że inaczej reagują na inozytol osoby z pcos a inaczej bez.

Do góry