reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Czy myślicie, że jak podpiję Starcowi troche Chivasa to się zorientuje? 😂
No Way Do Not Want GIF by Schitt's Creek

1. Sama napisalas, ze Ty tak masz i to normalne, wiec podałaś przykład ;)
2. Robiły Ci się siniaki więc poszłaś, zrobiłaś badania i na ich podstawie mówisz, ze jest ok. No i o to chodzi, żeby nie wpadać w hipochondrię ale tez nie lekceważyć objawów które wysyła nam organizm bo nieraz to „taka pani uroda” a nieraz niestety nie. I tyle, do tego od początku zmierzam, napisalas teraz dokładnie to co ja na początku.
Ad.1. Tak, ale widzę, że tylko do tego się odnosisz- a przed wyjaśniłam, z czego może wynikać powiększanie się węzłów chłonnych. Nie piszę tylko na podstawie „też tak mam”, więc się nie martw😉. To o tym, że też tak mam, to tylko dla uspokojenia.
Ad.2. Nie, nie zrobiłam badań.
Wywnioskowałam na podstawie badań sprzed dwóch miesięcy od tej przypadłości. Robiłam tyle badań w zeszłym roku, że stwierdziłam, że w dwa miesiące białaczki się nie nabawiłam i to w takim stadium, że mi się już siniaki samoistnie zaczęły robić.
Trochę poczytałam i stwierdziłam, że zanim zacznę panikować, pobiorę witaminy C z rutyną.

Tak samo, jak tu stwierdzam, że w cztery miesiące raczej nie nabawiła się raka z przerzutami na węzły.

Tylko spokój nas uratuje.
I jakbym miała z każdą swoją dolegliwością iść do mojego sąsiada- lekarza, to chyba by miał mnie dość.

Ej, spoko, nie napisałam, że nic się nie dzieje i na zasadzie „też tak mam”😉. Wyjaśniłam, co może być powodem, zapytałam o USG.
Ale biorąc pod uwagę swoją wiedzę z anatomii i fizjologii stwierdzam, że kilka dni powiększonych węzłów to nie powód do odwiedzenia lekarza.
Tym bardziej, że Pati trochę gorzej się czuła kilka dni wcześniej plus jest przed okresem, a USG piersi nie wykazało nic niepokojącego.

Wiesz- zaczęły mi się same z siebie robić siniaki na nogach i koleżanka z pracy nastraszyła mnie historią swojej znajomej, której tak zaczęła się białaczka. I na nic się zdały moje tłumaczenia, że mam dobre wyniki krwi, pobiorę witaminę C z rutyną, żeby wzmocnić ściany naczyń krwionośnych (swoją drogą pomogło)- ona mi co i rusz wspominała o tym przypadku i siłą rzeczy niepotrzebnie zaczęłam się martwić.

Nie lubię podawania przykładów- moja koleżanka tak miała i nie ma piersi/nie żyje, bo to właśnie prowadzi mimowolnie do lekkiej obawy.
Nasze organizmy to nie szwajcarskie zegarki, żeby cały czas chodziły perfekcyjnie.

1. Sama napisalas, ze Ty tak masz i to normalne, wiec podałaś przykład ;)
2. Robiły Ci się siniaki więc poszłaś, zrobiłaś badania i na ich podstawie mówisz, ze jest ok. No i o to chodzi, żeby nie wpadać w hipochondrię ale tez nie lekceważyć objawów które wysyła nam organizm bo nieraz to „taka pani uroda” a nieraz niestety nie. I tyle, do tego od początku zmierzam, napisalas teraz dokładnie to co ja na początku.
Laseczki wszystko ok może to faktycznie przed okresem albo wirusowe czas pokaże czy będzie lepiej 😉 żadna z Was mnie nie wystraszyła bo ja już rano na Google patrzalam co to może być no a jak to tam bywa mnóstwo info o nowotworach itp więc już nie czytałam więcej 🙈 także dziękuję bardzo za Waszą wiedzę napewno mi się przyda 😘

Laseczki wszystko ok może to faktycznie przed okresem albo wirusowe czas pokaże czy będzie lepiej 😉 żadna z Was mnie nie wystraszyła bo ja już rano na Google patrzalam co to może być no a jak to tam bywa mnóstwo info o nowotworach itp więc już nie czytałam więcej 🙈 także dziękuję bardzo za Waszą wiedzę napewno mi się przyda 😘
😉

Załączniki

• IMG_7540.jpeg
    IMG_7540.jpeg
    138,9 KB · Wyświetleń: 56
Dobra😘.
Już zaczynam ogarniać noclegi w Meksyku, więc chwilę mi to zajmie.

To ja jeszcze w temacie tych miłych rzeczy dla samej siebie 🥰 ten zestaw plus aromaterapia lawendowa to mój upragniony wieczór od dawna 🤣 ciągle coś, gdzieś, z kimś ale w końcu czas dla mnie 😄

PS. Jak jeszcze nie znacie tego smaku to polecam spróbować 🤩 pyszka!

Załączniki

• IMG_7538.jpeg
    IMG_7538.jpeg
    111,5 KB · Wyświetleń: 48
Laski. Nie zastestuje chyba wytrzymam. Ale owu prawdopodobnie byla 14.02 czy dzis wynik byłby 100% (nawet negatyw)
Okres nic nie powie, bo biorę progesteron dopiero jak odstawie 😞

reklama
Do góry