reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Ok już rozumiem. może źle ujęłam pytanie bo wiem że beta startuje od 0. chodziło mi jakby o to czy wysokość wyniku w danym dpo rzutuje na szanse powodzenia . Ale ok , dzięki za wyjaśnienia :-)
Przy becie ważniejszy jest przyrost procentowy, niż sam wynik liczbowy. A normy są baaardzo szerokie dla danego etapu ciąży. Lekarz mi to tłumaczył na przykładzie poziomu progesteronu. Dla jednej kobiety wystarczający poziom dla prawidlowego rozwoju ciazy w pierwszych tygodniach to będzie 15, a dla innej 30.

ja jem łyżeczką 🙈
Excuse Me Reaction GIF by Dawnie Marie

A tak szczerze mówiąc to jak się startuje z takiej bety poniżej 100 to w ogóle jakieś szanse są? Bo jak tak czytam gdzieś na forach to raczej pierwsze wyniki oscylują w granicach 100-300 . Czy taki wynik poniżej 100 daje jakiekolwiek szanse? Sorki jeśli pytanie jest głupie ale nie rozumiem tak wielkiej rozbieżności
Ja miałam betę 2,1 niby nie ciąża ,a za 3 dni beta wynosiła 15 . To kiedy się wyłapie ciąże nie znaczy ,ze musi być złe . Jedna wykryje wczesna ciąże ,a jeszcze inna już późniejsza .

reklama
Do góry