reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Zdaniem jednej lekarki, z którą miałam do czynienia podczas leczenia hematologicznego kwas brany w nadmiarze może szkodzić. Ja brałam długo 4000, ładnie wyprowadził mnie z leukopenii, także ja bym się nie bała, ale teraz biorę 400, nie widzę potrzeby brania większej dawki.
ok, czaję. Jak ostatnio sprawdzałam poziom kwasu foliowego to był bez szału. Ten infolic combi kupiłam dla sportu 😬 myślę, że jedno opakowanie szkody mi nie zrobi a potem przemyślę jakąś modyfikację 😀

reklama
Tak, rownież tenz aliness jest dobry i chyab tańszy niż inofolic combi ;)

Edit. Z aliness ma słabą dawkę w jednej tabletce. Dlatego lepiej wychodzi inofolic combi cenowo.
Mam aliness, ale trzeba tego sporo ładować codziennie. Z kolei i inofolic i inofem, mają kwas foliowy 🤷🏼‍♀️

Zdaniem jednej lekarki, z którą miałam do czynienia podczas leczenia hematologicznego kwas brany w nadmiarze może szkodzić. Ja brałam długo 4000, ładnie wyprowadził mnie z leukopenii, także ja bym się nie bała, ale teraz biorę 400, nie widzę potrzeby brania większej dawki.
też gdzieś słyszałam, że może szkodzić. Ale skoro ja mam mutację i nie porzyswajam zwykłego kwasu foliowego stąd też mam dawkę 5mg (w przeliczeniu 5000) Ale to ja tak mam, zaznaczam! 🤷‍♀️

reklama
Do góry