reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

❤️
Mamy podchodzić do inseminacji, jeśli biopsja bedzie czysta i wyniki nasienia męża w miare zadowalajce. Androlog 14.03 i pewnie zleci badania,potem z wynikami 24.04 mamy wizytę w poradni leczenia niepłodności i jak bedzie okej, to zaczniemy przygotowania do inseminacji.
Do tego dzis 8dc,endo 7mm, pecherzyk na prawym 15mm a na lewym 11mm.
Brzmi bardzo optymistycznie! :)
A Ciebie skierowali na jakieś dodatkowe badania? Czy sugerowali się tymi wynikami badań, które robiłaś na własną rękę?

reklama
Według pomiarów zarodek ma 11 mm co odpowiada 7w1d. Nie mam już nadzieji. Kazała zrobić betę dziś i w piątek aby sprawdzić czy nie spada. W środę za tydzień mam kolejne usg
Jejku, czytam te forum z ukrycia już jakiś czas… tak się ucieszyłam jak na pierwszej stronie przy Twoim nicku zobaczyłam🤰
i tak trzymam mocno kciuki do przyszłej środy!!! Czasami dzieją się rzeczy których nie da się wyjaśnić

a powiedzieli konkretnie co to dla nich oznacza „w miarę zadowalające wyniki nasienia”?🤔 my za chwilkę powtarzamy badanie i w sumie wniosek taki, że czy będzie spektakularna poprawa(🙏🏼🙏🏼🙏🏼),czy jej nie będzie, trwa to już tak długo, że zaczynam i ja rozważać IUI. Tylko oczywiście już zaczynam się zastanawiać jakie są wymagania do podejścia do procedury😬
No nie powiedzieli, ale np takie jak mielismy ostatnio czyli nie wspaniale, nie najgorsze (morfo 1, ilosc na ml 17, w calosci 90, ruch lekko ponad norme) sa okej.

Według pomiarów zarodek ma 11 mm co odpowiada 7w1d. Nie mam już nadzieji. Kazała zrobić betę dziś i w piątek aby sprawdzić czy nie spada. W środę za tydzień mam kolejne usg
nie no ***** nie
Nie nie nie nie nie nie nie nie

Tak mi strasznie przykro
Daj proszę znać co z betą

Na pewno miała po prostu trzonoey sprzet
No ***** no

Przy kryzysie w firmie i liczeniu każdego grosza nawet kierownik może nie mieć nic do powiedzenia. Pracodawca płaci za zwolnienie 33dni, wiec mogą chcieć mieć to z głowy (życie jest brutalne czasami). Zawsze lepiej mieć dobrze przygotowany plan B, gdyby się okazało, ze jednak nie są tacy mili.
Jeśli pracujesz przy farbach tym więcej argumentów dla internisty tez i dla ginekologa, żeby wystawiał kartę ciąży od razu po uwidocznieniu zarodka z sercem w macicy. Wazne jest jeśli nie przedłuża umowy, żeby była ciągłość w zwolnieniach, nie może być ani jednego dnia przerwy, bo nie dostaniesz pieniędzy wówczas.
Czyli jeszcze raz. Jestem dziś 10 lub 11 dni po, owulacja opóźniona o conajmniej tydzień, wiec ciąża tez będzie młodsza. Umowę mam do 3 marca, wiem ze ja przedłuża ale nie wiem czy na miesiąc czy na rok. Powiedzieć dopiero po przedłużeniu w razie czego czy czekać do końca kolejnej umowy ?

Brzmi bardzo optymistycznie! :)
A Ciebie skierowali na jakieś dodatkowe badania? Czy sugerowali się tymi wynikami badań, które robiłaś na własną rękę?
Sugerowali sie tymi, ale tak czy inaczej na pewno przed inseminacja musza mnie skierowac na badania typu wymazy. Teraz nie ma co, bo i ja i mąż musimy dojść do używalności :D

reklama
a powiedzieli konkretnie co to dla nich oznacza „w miarę zadowalające wyniki nasienia”?🤔 my za chwilkę powtarzamy badanie i w sumie wniosek taki, że czy będzie spektakularna poprawa(🙏🏼🙏🏼🙏🏼),czy jej nie będzie, trwa to już tak długo, że zaczynam i ja rozważać IUI. Tylko oczywiście już zaczynam się zastanawiać jakie są wymagania do podejścia do procedury😬
A jakie są u Was parametry nasienia?
Miałam inseminacje prywatnie. Wyniki nasienia męża na styk mieściły się w normach WHO. Lekarz mówił, ze to bardzo dobry wynik, wiec przy lekko obniżonych tez by wykonał.
Co do przygotowań to obowiązkowo badania na toxoplazmoze, kiłę, różyczkę, HIV, Hcv, grupa krwi. I decyzja czy na cyklu naturalnym czy stymulacja.

Do góry