reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Czyli jeszcze raz. Jestem dziś 10 lub 11 dni po, owulacja opóźniona o conajmniej tydzień, wiec ciąża tez będzie młodsza. Umowę mam do 3 marca, wiem ze ja przedłuża ale nie wiem czy na miesiąc czy na rok. Powiedzieć dopiero po przedłużeniu w razie czego czy czekać do końca kolejnej umowy ?
Zobacz, na ile przedłuża. Jeśli na rok, to możesz ustalić z ginekologiem, czy powinnaś pracowac w takich warunkach, jeśli nie, to machnąć im zwolnienie na 80% i opcje są dwie
1/ powiedziec o co chodzi, żeby na ciebie nie czekali, tylko sobie szukali
2/ siedzieć cicho zobaczyć, czy jest serduszko i po tym zanieść zwolnienie z kodem B i wtedy powiedzieć
I od razu po jednym zwolnieniu drugie bez żadnej przerwy i tyle.

Zobacz, na ile przedłuża. Jeśli na rok, to możesz ustalić z ginekologiem, czy powinnaś pracowac w takich warunkach, jeśli nie, to machnąć im zwolnienie na 80% i opcje są dwie
1/ powiedziec o co chodzi, żeby na ciebie nie czekali, tylko sobie szukali
2/ siedzieć cicho zobaczyć, czy jest serduszko i po tym zanieść zwolnienie z kodem B i wtedy powiedzieć
I od razu po jednym zwolnieniu drugie bez żadnej przerwy i tyle.
Okej, tak zrobię dziękuje 😍

Sugerowali sie tymi, ale tak czy inaczej na pewno przed inseminacja musza mnie skierowac na badania typu wymazy. Teraz nie ma co, bo i ja i mąż musimy dojść do używalności :D
Fajnie, ze od razu kierują Was na inseminacje. Jest w tym dużo nadziei na powodzenie🍀

O widze, ze temat, który u mnie na czasie? Właśnie dzisiaj pierwszy raz krem z glov i doszły tez produkty z nacomi, wiec testuje ;) oby mnie nie zapchało nic 🙈
Ech to zapychanie, strach nowe kosmetyki wdrażać :d ja zawsze sprawdzam opinie i kurde są nawet kosmetyki co 99 procent osób mówi że nie zapycha a jedną zapchał... Wtedy się biję z myślami czy ryzykować :p
Hej dziewczyny, Szanowna komisjo wrzucam przed chwilą zrobionego pinka, znowu widze cienie 🤔 miłej środy
No no, trzymam kciuki!
Cześć! Życzę szybkiego zaskoczenia :) Swoje początki "starań" wspominam całkowicie bezrefleksyjnie, więc fajnie, że od początku świadomie celujecie i monitorujecie płodne. Z perspektywy czasu żałuje swojego "luźnego" podejścia. Powodzonka i gratuluje ślubu
Oj też tak miałam, przecież rok straciłam bo nie miałam owulacji, całkiem bez sensu...
Czy mogłybyście mnie dopisać do testowania na 28.02 😄 (jeśli już za późno to grzecznie zaczekam do marca😎).
Dzisiaj już sobie siknęłam, tak jestem dopiero 7 dzień po, ale to było silniejsze…🤦🏻‍♀️

PS. Zaczęłam sobie czytać testowanie z października i pochłonęłam wszystkie strony!!! 🙈 z listopada, grudnia i stycznia przeanalizował pierwsze strony!!! Super, że tylu dziewczynom się udało, zwłaszcza tym które tak długo walczyły 💪
JESTEŚCIE NIESAMOWITE👑 piszę bo widzę, że niektóre dalej tu zaglądają!
Cały październik :o wcześniej wątki były krótsze czy jak :D
Ja przy pierwszych staraniach upatrzyłam sobie jeden wątek na innym forum i też przeczytałam od deski do deski, tylko tam dziewczyny w jednym cyklu może max 10 wiadomości napisały :p ależ emocje w trakcie czytania gdy widziałam że ktoś zaszedł w ciążę. Ale pocieszające jest to, że chwilę po mojej ciąży prawie cała "stara gwardia" też zaciążyła. Jedna biedna dziewczyna została ale miała już jedno czy dwójkę dzieci, potem ze dwa razy pozamaciczne, jajowód straciła i w końcu sama zrezygnowała.
Chyba nie będzie u mnie pozytywnego zakończenia, to 7 tydzień a brak serduszka 🥺😥. Za tydzień mam się zgłosić na kontrolę
O nie nie nie :(
Słyszałam dużo historii że serduszko się pojawiło później, także jeszcze nic nie jest przesądzone. Myślałaś żeby na wszelki wypadek pójść do innego gabinetu?

A jakie są u Was parametry nasienia?
Miałam inseminacje prywatnie. Wyniki nasienia męża na styk mieściły się w normach WHO. Lekarz mówił, ze to bardzo dobry wynik, wiec przy lekko obniżonych tez by wykonał.
Co do przygotowań to obowiązkowo badania na toxoplazmoze, kiłę, różyczkę, HIV, Hcv, grupa krwi. I decyzja czy na cyklu naturalnym czy stymulacja.
w grudniu było zaledwie 8 mln takich średnio ruchawych i morfologia 0% jednak tam przy okazji wyszła Staremu nadczynność tarczycy (już opanowana), zdaniem androloga badanie było zbyt szybko po rozpoczęciu leczenia tej tarczycy i przechorowaniu zapalania ucha oraz wdrożyliśmy kurację naprawczą i liczę, że tym razem będzie jednak lepiej 🫣

Więc wszystko jasne... u mnie wyznaczona ovu 13 lub 14 a nawet 15 wg flo ale wprowadzilam + w ovulacyjnym i na 14.02 mi ovu wyznaczylo, czyli 8 dni po. A więc ja 2 dni po tobie moge dopiero wysikać pozytyw... grunt to optymizm 😁✊✊🍀💚🦋
Aaaa pik niedoczytałam, no to u mnie bylby 12.02 wyznaczony przez premom i 9 dni po jestem... wg flo tylko wariacja, ze 15.02 ovu ale poprawiłam to.
Moja aplikacja pokazuje mi owu w dzień kiedy wprowadzę pik więc ja sobie gdzieś tam sama dodaje 1-2 dni . Czyli pik miałyśmy tego samego dnia

reklama
Do góry