reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

@AScarlett kojarzę, że Ty chodzisz do poradni przy szpitalu na NFZ w Krakowie. Trzeba być mieszkańcem Krakowa ?
Nie, nie trzeba. Nie ma rejonizacji.
Tu masz link, do tego programu diagnostycznego- ja od niego zaczelam - nie trzeba mieć skierowania, tylko się zapisujecie. Ja jiz go skonczylam i teraz przezlismy donporadni, na nfz - oboje wzięliśmy skierowanie od rodzinnego.

reklama
A Ty dlaczego brałaś duphaston? No ja oczywiście trochę się obawiam co jeśli tego okresu nie dostanę....To chyba wtedy jednak duphaston będzie jedynym wyjściem....Ale skoro owu była to chyba okres powinien przyjść? Ja to tak zrozumiałam....Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Ja bralam typowo na wywolanie miesiączki, żebym wiedziala kiedy jest 1 dc.

Hej,
u mnie dziwne rzeczy, wczoraj wieczorem zaczęły pojawiać się jakieś gumowate skrzepy, kilka szt, dziś też. Coś nowego, wczesnej przed okresem miałam jakies drobne plamienie a nie jakies takie dzikie coś 🫣
Dostaliśmy zaproszenie na wesele przyjaciółki, wiec zdecydowliśmy, że zrobimy sobie przerwę do maja - schudniemy, odżyjemy, a później znów walczymy

Jak ze wszystkim, wiadomo, on mi też niestety mówił, że często tak bywa, ale ma przypadki, że pomimo leków, supli nasienie się nie poprawia, a nawet parametry lecą w dół....I tak samo z AMH, powiedział, że generalnie nie świadczy ono o jakości komórek, lepiej jak jest wyższe, ale ma też sporo pacjentek, które mają niskie amh od młodego wieku i zachodzą w ciąże, ma też takie, które amh i inne wyniki piękne, a niestety ciąży brak. Mówił mi, że generalnie u szczupłych dziewczyn rzadko obserwuje AMH powyżej 1,2, ale też dodał, że być może to przypadkowość.....U mnie chce się skupić na wyregulowaniu cyklu, bo jego zdaniem problem z owulacją jest ewidentny, co do jajników nie ma zastrzeżeń, ale powiedział, że koniecznie ta prolaktyna i wskaźniki tarczycowe do sprawdzenia.
ja jestem szczupła i mam AMH 8

Ja niestety nie pomogę, ale może warto popatrzeć na znanym lekarzu?
Tam zwykle te opinie sporo mówią....
Wyszły Wam słabe wyniki?
Szukamy dobrego i sprawdzonego, bo w naszej okolicy niestety nie ma na to szans. A na znany lekarz patrzymy, ale tu by wchodził dojazd po 200km, więc jeśli ktoś miałby do polecenia lekarza to ufam w ciemno🙂

Jak ze wszystkim, wiadomo, on mi też niestety mówił, że często tak bywa, ale ma przypadki, że pomimo leków, supli nasienie się nie poprawia, a nawet parametry lecą w dół....I tak samo z AMH, powiedział, że generalnie nie świadczy ono o jakości komórek, lepiej jak jest wyższe, ale ma też sporo pacjentek, które mają niskie amh od młodego wieku i zachodzą w ciąże, ma też takie, które amh i inne wyniki piękne, a niestety ciąży brak. Mówił mi, że generalnie u szczupłych dziewczyn rzadko obserwuje AMH powyżej 1,2, ale też dodał, że być może to przypadkowość.....U mnie chce się skupić na wyregulowaniu cyklu, bo jego zdaniem problem z owulacją jest ewidentny, co do jajników nie ma zastrzeżeń, ale powiedział, że koniecznie ta prolaktyna i wskaźniki tarczycowe do sprawdzenia.
Co za dziwne rzeczy on ci mowi... ja jestem szczupla od zawsze a mam amh 2.94 (badane w październiku)

reklama
Co za dziwne rzeczy on ci mowi... ja jestem szczupla od zawsze a mam amh 2.94 (badane w październiku)
Jesteś co:D Jakie masz bmi? No dlatego napisałam, że nie ze wszystkim się zgadzam...Myślę bardziej, że z tym moim amh to po prostu nie chciał żebym się tak na tym koncentrowała, bo zauważył, że mnie to mocno martwi.

Do góry