reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Co tu się odjebuje? 🙆

Załączniki

• b124a507-98e6-4a08-b00f-09b3fbbfc664.jpeg
    b124a507-98e6-4a08-b00f-09b3fbbfc664.jpeg
    39,1 KB · Wyświetleń: 100
reklama
BMI oczywiście nie jest idealnym wskaźnikiem, zgadzam się, ale coś tam mówi, u mnie myślę, że jednak niedobór tkanki tłuszczowej może być problemem. Zobaczę co mi jutro też ta endokrynolog powie.

Wiesz, ja myślę, że jednak mogłam nadszarpnąć swoją rezerwę tym, że lata nie miałam właściwie wcale okresu, myślę, że to mogło nie pozostać obojętne dla organizmu.
Oczywiście mogę się mylić, nie twierdzę, że mam racje.
To, że nie miałaś okresu oczywiście mogło ci rozregulować hormony. Ale czy też amh? Nie wiem. Ja bardzo długo miałam niedowagę, bmi 16-17. Dopiero po studiach, kilka late temu, waga mi trochę podskoczyła. I miałam cały czas regularne miesiączki - więc myślę, zę to jest dużo zmiennych, które się nakładają.
Na pewno 1 krokeim u ciebie to uregulowanie tych hormonów i przywrócenie owulacji. A to ten lekarz ci powiedział, wiec poczekajmy co będzie dalej stosował.

Brała któraś z was to ?
Moja ginekolog kazała mi to pic

Załączniki

• a4cbcba4-5ed9-4254-a61d-021cb14d04a9.jpeg
    a4cbcba4-5ed9-4254-a61d-021cb14d04a9.jpeg
    22,6 KB · Wyświetleń: 88
Nie, nie trzeba. Nie ma rejonizacji.
Tu masz link, do tego programu diagnostycznego- ja od niego zaczelam - nie trzeba mieć skierowania, tylko się zapisujecie. Ja jiz go skonczylam i teraz przezlismy donporadni, na nfz - oboje wzięliśmy skierowanie od rodzinnego.
Dzięki Ci dobra kobieto ❤
Niech Ci bob w dzieciach wynagrodzi 😁

Nie, nie trzeba. Nie ma rejonizacji.
Tu masz link, do tego programu diagnostycznego- ja od niego zaczelam - nie trzeba mieć skierowania, tylko się zapisujecie. Ja jiz go skonczylam i teraz przezlismy donporadni, na nfz - oboje wzięliśmy skierowanie od rodzinnego.
A napisz mi, co Wam wyszło? Zrobili Ci pełny panel badań?

My też mamy termin.

A napisz mi, co Wam wyszło? Zrobili Ci pełny panel badań?

My też mamy termin.
U nas wyszły lekko obniżone parametry nasienia - nie jakos tragicznie ale to niby jeat powodem. U mnie wszystko super. Mialam badania hormonów, w tym amh, wszzytko w normie. Mialam monitoring - owulki są. Droznosc tez byla i wyszlo git. Wydaje mi się ze w tym opolskim maja szerszy pakiet badań niz w Krakowie.
Teraz nas kieruja w stronę inseminacji, a NFZ-
start w przyszłym cyklu. Mąż byl dzisiaj na powtórce badan nasienia - zobaczymy czy cos na suplach sie poprawiło.

reklama
Jak ze wszystkim, wiadomo, on mi też niestety mówił, że często tak bywa, ale ma przypadki, że pomimo leków, supli nasienie się nie poprawia, a nawet parametry lecą w dół....I tak samo z AMH, powiedział, że generalnie nie świadczy ono o jakości komórek, lepiej jak jest wyższe, ale ma też sporo pacjentek, które mają niskie amh od młodego wieku i zachodzą w ciąże, ma też takie, które amh i inne wyniki piękne, a niestety ciąży brak. Mówił mi, że generalnie u szczupłych dziewczyn rzadko obserwuje AMH powyżej 1,2, ale też dodał, że być może to przypadkowość.....U mnie chce się skupić na wyregulowaniu cyklu, bo jego zdaniem problem z owulacją jest ewidentny, co do jajników nie ma zastrzeżeń, ale powiedział, że koniecznie ta prolaktyna i wskaźniki tarczycowe do sprawdzenia.
W salve jest fajna endo tylko ciężko się do niej dostać ale mega konkretna i z dużą wiedzą. Jak będziesz potrzebować zmiany to pisz.

Tak w ogóle jeśli któraś potrzebuje walizkę, stara się zepsuła, jest już brzydka, to wyhaczyłam na Wittchen promkę 50% na walizkę, na którą polowałam od dawna.

Tzn. miałam flaminga kupić, ale ostatecznie wzięłam ananasa, bo bardziej pasuje do mojej osobowości 😁.
Oni mają „promocje” cały rok 🙄 kupiłam od nich plecak za 160zl i rozsypał się po pół roku, wiecej od nich nic nie kupię, drogie badziewie 🙄 może walizki mają spoko ale akcesoriów na maksa nie polecam.

Do góry