reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

niestety z tym nasieniem często nie jest tak łatwo jak się mówi 😒
Jak ze wszystkim, wiadomo, on mi też niestety mówił, że często tak bywa, ale ma przypadki, że pomimo leków, supli nasienie się nie poprawia, a nawet parametry lecą w dół....I tak samo z AMH, powiedział, że generalnie nie świadczy ono o jakości komórek, lepiej jak jest wyższe, ale ma też sporo pacjentek, które mają niskie amh od młodego wieku i zachodzą w ciąże, ma też takie, które amh i inne wyniki piękne, a niestety ciąży brak. Mówił mi, że generalnie u szczupłych dziewczyn rzadko obserwuje AMH powyżej 1,2, ale też dodał, że być może to przypadkowość.....U mnie chce się skupić na wyregulowaniu cyklu, bo jego zdaniem problem z owulacją jest ewidentny, co do jajników nie ma zastrzeżeń, ale powiedział, że koniecznie ta prolaktyna i wskaźniki tarczycowe do sprawdzenia.

reklama
Ginekolog w poradni mi powiedział że on woli jak jest cos do poprawienia u kobiety. Bo mozna tym sterować - hormony, zastrzyki itp. A u facetow nie do końca wiadomo jak poprawić i co zadziała.
Też to często słyszałam, ale myślę, że to też nie do końca prawda- leczenie facetów jest chyba po prostu trudniejsze z uwagi na to, że mniej częste. I zająć się powinien tym androlog, nie ginekolog. Plus chyba swoje robi podejście- większość kobiet jest w stanie zrobić wszystko, poddać się każdemu badaniu żeby zajść w ciąże, a u mężczyzn często to działa jednak inaczej.

Jak ze wszystkim, wiadomo, on mi też niestety mówił, że często tak bywa, ale ma przypadki, że pomimo leków, supli nasienie się nie poprawia, a nawet parametry lecą w dół....I tak samo z AMH, powiedział, że generalnie nie świadczy ono o jakości komórek, lepiej jak jest wyższe, ale ma też sporo pacjentek, które mają niskie amh od młodego wieku i zachodzą w ciąże, ma też takie, które amh i inne wyniki piękne, a niestety ciąży brak. Mówił mi, że generalnie u szczupłych dziewczyn rzadko obserwuje AMH powyżej 1,2, ale też dodał, że być może to przypadkowość.....U mnie chce się skupić na wyregulowaniu cyklu, bo jego zdaniem problem z owulacją jest ewidentny, co do jajników nie ma zastrzeżeń, ale powiedział, że koniecznie ta prolaktyna i wskaźniki tarczycowe do sprawdzenia.
myślę, że Amh to chyba z wagą nie ma nic do rzeczy 🤔

Co do nasienia to może być tak, że ktoś ma obniżone parametry z powodu np gorączki i wtedy wiadomo 3 miesiące i odżyją a może być tak, że ma obniżone pomimo zdrowego stylu życia i dieta cudów nie zdziała 🤷🏻‍♀️
Można zajść w ciążę z kiepskim nasieniem albo nie zajść z lepszym.. To wszystko to taka loteria.

myślę, że Amh to chyba z wagą nie ma nic do rzeczy 🤔

Co do nasienia to może być tak, że ktoś ma obniżone parametry z powodu np gorączki i wtedy wiadomo 3 miesiące i odżyją a może być tak, że ma obniżone pomimo zdrowego stylu życia i dieta cudów nie zdziała 🤷🏻‍♀️
Można zajść w ciążę z kiepskim nasieniem albo nie zajść z lepszym.. To wszystko to taka loteria.
Dokładnie, i dlatego to całe leczenie niepłodnościowe jest bardzo trudne. Ja ogólnie mam dzisiaj plan żeby nie wariować, muszę trochę odpuścić z obsesyjnym myśleniem o temacie, bo zaczyna mnie to wykańczać. Nie będę na pewno szalała z dietą niskie ig (ostatni z moich pomysłów) i bawiła się póki co w seks w konkretne dni, bo za wiele mnie to kosztuje. Wiem, ża kilka dni mogę zmienić front, ale po prostu czuję, że muszę nieco wrzucić na luz, bo inaczej oszaleję.

Także dzisiaj chyba zrobię sobie makaron z żółtym serem i ketchupem i zobaczę z jakim nastrojem obudzę się jutro;). Wiem, że jeśli okres nie pojawi się w najbliższym czasie to będę musiała znowu się zająć tematem, zresztą jutro też jadę do endokrynologa, bo akurat złapałam jakiegoś w luxmedzie, który ma dobre opinie, ale nie będę się bawić w robienie czegokolwiek więcej niż zaleca lekarz.

Dziewczyny czy moglybyscie polecić jakiegoś eksperta super extra cudownego androloga - interesuje mnie warmińsko-mazurskie i pomorskie, również Warszawa i okolice🙂

reklama
Dziewczyny czy moglybyscie polecić jakiegoś eksperta super extra cudownego androloga - interesuje mnie warmińsko-mazurskie i pomorskie, również Warszawa i okolice🙂
Ja niestety nie pomogę, ale może warto popatrzeć na znanym lekarzu?
Tam zwykle te opinie sporo mówią....
Wyszły Wam słabe wyniki?

Do góry