reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Szukam od wczoraj po tym jak napisałas post informacji o tym czy amh może wzrosnąć przy pcos i nigdzie nie znalazłam takiego potwierdzenia. Skąd masz ta informacje? Z mojej wiedzy wynika, ze amh nie może wzrosnąć, jest to poziom dany nam w życiu płodowym i nigdy nie wzrośnie, jedynie spada z wiekiem. Nie rozumiem sytuacji która się u Ciebie zadziała, moim zdaniem jest to zwyczajnie błąd diagnostyczny. Ale jak ktoś zechce mnie wyprowadzić z błędu to poproszę :)
z tego co rozumiem od lekarza przez to, że mam PCOS i w moim przypadku bardzo dużo pęcherzyków na jajnikach w porównaniu z tmy co było 2,5 roku temu, to organizm wariuje i AMH jest fałszywie zawyżone. Ale ile w tym prawdy nie wiem, bo to była teleporada. I AMH w moim przypadku pokaże prawidłowy wynik dopiero po uporaniu się z PCOS.
Wzorosło bo to 2,5 roku temu nie miałam jeszcze PCOS w takim stopniu.

reklama
Tak, on ponoć działa cuda wianki.

Na Chujowej Pani Domu dużo babek nim zachwycona, że rewelacja.

Ale ja pomysłu nie mam, jak mam tego typu zabawkami się bawić.
My na razie żadnych zabawek nie mamy.
O to to :D dziewczyny co Wy z tym robicie? 🫣

Ja na początku pierwszej ciąży miałam ogromne libido i kupiłam jakiś mały wibrujący masażer. Miał być niby dla dwojga ale mnie to jakoś wcale nie kręciło, męża tym bardziej. Tam było założenie że się wkłada jednocześnie masażer i trzonuje :d ale męża to tylko bolało. Leży nieużywany.
Jak patrzyłam na opinie pingwinka to ktoś był bardzo zawiedziony, że niby w porównaniu do tego lelo/Leno? to bardzo słaby, że ten lelo jakieś cuda czyni. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić co to może robić bo zwykle wibracje dla mnie nie robią szału, to jest jakoś bardziej zaawansowane? :D

z tego co rozumiem od lekarza przez to, że mam PCOS i w moim przypadku bardzo dużo pęcherzyków na jajnikach w porównaniu z tmy co było 2,5 roku temu, to organizm wariuje i AMH jest fałszywie zawyżone. Ale ile w tym prawdy nie wiem, bo to była teleporada. I AMH w moim przypadku pokaże prawidłowy wynik dopiero po uporaniu się z PCOS.
Wzorosło bo to 2,5 roku temu nie miałam jeszcze PCOS w takim stopniu.
Zgadza się. W ogóle przy PCOS w każdym cyklu wynik może być inny, bo np. w jednym cyklu na jajniku jest 12 pęcherzyków a w innym 50. Przy zdiagnozowanym PCOS dopóki obraz USG nie będzie prawidłowy to badanie jest niewiarygodne.

Zgadza się. W ogóle przy PCOS w każdym cyklu wynik może być inny, bo np. w jednym cyklu na jajniku jest 12 pęcherzyków a w innym 50. Przy zdiagnozowanym PCOS dopóki obraz USG nie będzie prawidłowy to badanie jest niewiarygodne.
Czyli dobrze zrozumiałam. Dzięki :)

O to to :D dziewczyny co Wy z tym robicie? 🫣

Ja na początku pierwszej ciąży miałam ogromne libido i kupiłam jakiś mały wibrujący masażer. Miał być niby dla dwojga ale mnie to jakoś wcale nie kręciło, męża tym bardziej. Tam było założenie że się wkłada jednocześnie masażer i trzonuje :d? :D
A co jakby został w środku?

Oh No Wow GIF by The Great British Bake Off

Uff nie jestem sama z tego ciemnogrodu ;P
chwycona, że rewelacja.

Ale ja pomysłu nie mam, jak mam tego typu zabawkami się baw
O właśnie, ja też...
bardzo zawiedziony, że niby w porównaniu do tego lelo/Leno? to bardzo słaby, że ten lelo jakieś cuda czyni. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić co to może robić bo zwykle wibracje dla mnie nie robią szału, to j
Ekhm ale gdzie się wkłada jednocześnie???? :eek: Niewygodnie mi na samą myśl...

reklama
no to zależy co macie na celu i jakie są potrzeby ;D

Jeżeli ma być tak, że ma służyć do gry wstępnej i facet ma być operatorem sprzętu dla przyjemności kobiety, to polecam masażery zewnętrzne - moim zdaniem najłatwiejsza w obsłudze i mająca najwięcej zastosowań jest magic wand. To jest typowy wibrujący masażer, który można przykładać w wiele miejsc - zależy przy jakiej zabawie. Pingwinek czy lelo to tak bardziej na okolice żołądzia łechtaczki, a magic wand daje frajdę też jako dodatek do zabaw oralnych, bo może w tym czasie wibrować w okolicach wejścia pochwy, a po przyłożeniu do korka analnego daje też inny rodzaj frajdy :) Minus jest taki, że trochę jest nieporęczna podczas samego stosunku - ale da się też i na to coś wymyślić :)
No i jak boli szyja, to też może uratować życie :D są wersję bezprzewodowe i z kablem i różne wielkości - standardowo są dość spore, ale są też mniejsze i w wersji mini - podróżnej.

Jak szukacie frajdy dla dwojga podczas samego stosunku, to robotę może zrobić pierścień na penisa z nakładką wibrującą ;)

Do góry