reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
A ja mam pytanie. Mam to nieszczęsne PCOS, IO i niedoczynność tarczycy. Czy udało Wam się jakoś naturalnie przywrócić owulacje?

Muszę iść na monitoring, ale to dopiero marzec/kwiecień.

A kolejne pytanie kiedy najlepiej iść na monitoring jak mam nieregularny okres. Zazwyczaj 30-35 dni
Ale masz rzeczywiście stwierdzony brak owulacji czy po prostu na podstawie pozostałych schorzeń wnioskujesz, ze ich nie ma?
Mam całe spektrum które wymieniłaś i udało mi się przywrócić naturalne owulacje albo jednym z wymienionych albo wszystkim jednocześnie:
- leczenie immunosupresyjne
- dieta z niskim ig
- suple
- UMIARKOWANY ruch (marsz albo rowerek stacjonarny w tętnie 110-120 przez godzinę optymalnie 5-6 razy w tygodniu)

Jak tylko zniknę stąd na chwilę to wątek jest nie do nadrobienia!!! Ja wczoraj zaaplikowałam globulkę na infekcję, więc z trzonowaniem czekamy na czwartek. Temperatura ciągle niska.

Ja mam straszne problemy ze snem ostatnio, już jestem wykończona tym. Zasypiam o swoich godzianch 23-24, ale mam taki płytki sen, że mężu mnie jest w stanie wybudzić praktycznie wszystkim i budzę się i nie śpie już do 4-5..... MASAKRA. Już w powietrzu wisi kryzys sypialniany z mężem.. mam ochotę się wyprowadzić z łózka do innego pokoju, by tylko pospać troszkę ;D ale jak tu trzonować wtedy??!!!
Na problemy ze snem polecam ten suplement, ja tez mam koszmarnie płytki sen, budzi mnie każdy ruch męża i kazde przejeżdżające za oknem auto, jak wiem ze będę mieć ciężką noc, bo mam dużo stresu albo jest pełnia to biorę jedna kapsułkę przed snem i śpię jak dziecko do rana :)
Skład: Ekstrakt z korzenia kozłka lekarskiego der 4:1 (valeriana officinalis l), Ekstrakt z liścia melisy lekarskiej der 4:1 (melissa officinalis l), Tryptofan, Melatonina
DA65B9EA-188B-4DEA-A024-93205C809B90.png

Ooo jak już do nas zawitałaś to opowiadaj jak się czujesz kochana 🥰
Podglądam Was czasem, bo trzymam kciuki niezmiennie za Was🍀, kreseczki Wasze mnie cieszą 💚. No u mnie już się rozkręciły mdłości i wymioty niestety na całego, śpię non stop jak mój kot 😅🙈 i czekam na wizytę piątkowa z niecierpliwością😅.

Ale masz rzeczywiście stwierdzony brak owulacji czy po prostu na podstawie pozostałych schorzeń wnioskujesz, ze ich nie ma?
Mam całe spektrum które wymieniłaś i udało mi się przywrócić naturalne owulacje albo jednym z wymienionych albo wszystkim jednocześnie:
- leczenie immunosupresyjne
- dieta z niskim ig
- suple
- UMIARKOWANY ruch (marsz albo rowerek stacjonarny w tętnie 110-120 przez godzinę optymalnie 5-6 razy w tygodniu)

Na problemy ze snem polecam ten suplement, ja tez mam koszmarnie płytki sen, budzi mnie każdy ruch męża i kazde przejeżdżające za oknem auto, jak wiem ze będę mieć ciężką noc, bo mam dużo stresu albo jest pełnia to biorę jedna kapsułkę przed snem i śpię jak dziecko do rana :)
Skład: Ekstrakt z korzenia kozłka lekarskiego der 4:1 (valeriana officinalis l), Ekstrakt z liścia melisy lekarskiej der 4:1 (melissa officinalis l), Tryptofan, Melatonina
Zobacz załącznik 1493643
myślę, że raz mam raz nie mam, bo jak mam to okres jest w miarę regularny, są jakiekolwiek objawy a mam cykle rozjechane totalnie

Wczoraj padło pytanie za co jesteśmy wdzięczne...
Jestem wdzięczna za to, że żyjemy w kraju, w którym nie ma trzęsień ziemi, tsunami i innych żywiołów zagrażających życiu... Że nie musimy się martwić o to czy przeżyjemy my i nasi bliscy do jutra ❤️
Ja mieszkam w miejscu, w którym teoretycznie trzęsień ziemi nie ma... a nagle są :-0 ! Na skutek odwiertów natura się nieco zbuntowała... Nic na taką skalę, ale... w sumie nigdy nie wiadomo.

myślę, że raz mam raz nie mam, bo jak mam to okres jest w miarę regularny, są jakiekolwiek objawy a mam cykle rozjechane totalnie
Ja miałam przez conajmniej rok cykle bezowulacyjne a miesiączki regularne niemal co do dnia. Jedynie monitoring jest w stanie Ci dać pogląd na to czy te cykle są faktycznie bezowulacyjne.

reklama
Do góry