reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Bardzo mi przykro:( Ile masz lat, to starania o pierwszą ciążę?
W tym roku 39 skończę. Nie, ja mam już dwoje dzieci, to takie marzenia i starania o trzecie, bo mamy i warunki finansowe i i dom i pokój czwarty wolny...tylko co zajdę to cos nie tak...drugi raz to samo.
przykro mi, niestety pozna implantacja nie rokuje najlepiej, choć 10dpo jest jeszcze ok. Największy problem zaczyna się, gdy do implantacji dochodzi po 11dpo...

Bardzo mi przykro, że Cię to spotkało 🥺
Nie wiem, który dzien implantacji u mnie najmniej to 10 dpo skoro test w 14/15 dopiero wyszedł...a cień cienia w 12/13 dpo..

przy naszym codziennym sikaniu na testy i poszukiwaniu cieni właśnie po tym, kiedy się jakiś cień pojawi można podejrzewać kiedy mogło dość do implantacji. A tak na 100% to pewnie jakieś specjalistyczne badania
Ja to z sikających sporadycznie, ale jak już będą szanse, że może coś wyjść to będę sikała tak 10dpo.

W tym roku 39 skończę. Nie, ja mam już dwoje dzieci, to takie marzenia i starania o trzecie, bo mamy i warunki finansowe i i dom i pokój czwarty wolny...tylko co zajdę to cos nie tak...drugi raz to samo.

Nie wiem, który dzien implantacji u mnie najmniej to 10 dpo skoro test w 14/15 dopiero wyszedł...a cień cienia w 12/13 dpo..
ale to ja też miałam tak w grudniu. Tak naciągając wszystko to najwczęsniej test mi wyszedł 13dpo, a nie naciągając to bardziej 14/15dpo. No i jak się skończyło wszystkie wiemy

To ja miałam teraz 16 dni po owulacji negatyw, kreskę ujrzałam dopiero w 18 dniu po owulacji, która wydaje mi się była w 12 dniu cyklu. Czyli w 30 dniu cyklu druga kreska. I poszło 🤦 dobrze mówicie.

ale to ja też miałam tak w grudniu. Tak naciągając wszystko to najwczęsniej test mi wyszedł 13dpo, a nie naciągając to bardziej 14/15dpo. No i jak się skończyło wszystkie wiemy
Na takie sytuacje chyba nie ma się wpływu...Bo jeśli prog i endo są spoko to chyba nie ma żadnej innej "uchwytnej" potencjalnej przyczyny....

reklama
Generalnie najlepiej by było, gdyby implantacja była najpóźniej 10dpo - dlatego ja brak cienia cienia w 12dpo (wieczorem) po potwierdzonej owulacji (tylko serio potwierdzonej czymś więcej niż owulakiem, bo wiadomo jak to bywa) już traktuje jako ostateczny negatywny.

Tu Wam załączam podsumowanie z badań z 1999 r. na ten temat, gdzie jest napisane jak wzrasta ryzyko straty ciąży.

Załączniki

• 8f7f1fb3-6383-4d9a-b3c8-d508565ebb9d.jpeg
    8f7f1fb3-6383-4d9a-b3c8-d508565ebb9d.jpeg
    59,8 KB · Wyświetleń: 77
Do góry