reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Generalnie najlepiej by było, gdyby implantacja była najpóźniej 10dpo - dlatego ja brak cienia cienia w 12dpo (wieczorem) po potwierdzonej owulacji (tylko serio potwierdzonej czymś więcej niż owulakiem, bo wiadomo jak to bywa) już traktuje jako ostateczny negatywny.

Tu Wam załączam podsumowanie z badań z 1999 r. na ten temat, gdzie jest napisane jak wzrasta ryzyko straty ciąży.
szczerze mówiąc, to ja jak nie ma cienia 11 dpo to już tracę nadzieję

reklama
No to sie nacieszyłam....
K! pojechałam kupić jakieś skarpetki żeby staremu jakoś powiedzieć...
Byłam w Smyku potem w Lidlu na zakupach. Wsiadałam do auta i mokro w gaciach. Weszłam do domu, toaleta, a tam czerwień aż do spodni przelecialo. Zalało mnie... Koniec szczegółów.
Także tyle z późnej implantacji w 10dpo. Kiedyś Zazuu pisała, że ona po 10dpo to nie chce cieni ani takiej ciąży, bo zazwyczaj coś jest wtedy nie tak skoro tak późno i tak się martwiłam o to, z jednej się cieszylam bo chce się dobrze, a z drugiej jak już się miało tak wcześniej to się czlowiek martwi...U mnie to już drugi raz to samo...
Co z tego, że zachodzę jak donosić nie mogę, bo coś nie halo z implantacja albo zarodkiem. Może jednak za stara jestem już na ciążę.
No to przynajmniej wracam do pomysłu odchudzania...ale i tak mi smutno, rozum tu nie działa...
Kochana bardzo mi przykro 🥺 przytulam mocno💚

mówiąc szczerze ja też, ale nie mogę znaleźć żadnych badań o tym jak wzrasta poziom hcg po implantacji, więc nie wiem ile h po implantacji beta wynosi 5, a ile h po 10 - więc daję sobie ten czas do 12dpo wieczorem.

Tak myślałam, czyli warto testować dość wcześnie.
Ja bym powiedziala tak, nasze pinki wykrywają betę na poziomie 3-5 wiec maks dobę po implantacji będzie cień. Jeśli w 11-12dpo nie ma cienia i śladu to wiadomo, lepiej żeby już go nie było, boni aczej szansa na stratę bardzo duża.
ale to ja też miałam tak w grudniu. Tak naciągając wszystko to najwczęsniej test mi wyszedł 13dpo, a nie naciągając to bardziej 14/15dpo. No i jak się skończyło wszystkie wiemy
Dokladnie o tobie pomyślałam. Pozna imantacja, bo przecież liczyłaś i liczyłas i sama się dziwiłas jak ta kreska się pojawila;) Wiadomo, że co do dnia nie wiemy, ale jednak jest coś na rzeczy z tym późnym...
To ja miałam teraz 16 dni po owulacji negatyw, kreskę ujrzałam dopiero w 18 dniu po owulacji, która wydaje mi się była w 12 dniu cyklu. Czyli w 30 dniu cyklu druga kreska. I poszło 🤦 dobrze mówicie.
Ty też?? Przykro mi.
Na takie sytuacje chyba nie ma się wpływu...Bo jeśli prog i endo są spoko to chyba nie ma żadnej innej "uchwytnej" potencjalnej przyczyny....
6 dpo miałam prog 16 w tym cyklu a endo 17 mm 2 dni przed owulka. Naprawdę nie wiadomo czemu tak a nie inaczej zarodek się przyczepia skoro ma tam puchowa kołdrę wręcz...
Jednak doświadczenia zabijają cos w nas. Naiwna wiarę "w jakkolwiek byle było"...

@julietta2 tak niestety też. Tydzień temu we czwartek test negatywny a był już 28 DC gdzie normalnie mam 25-26. Następnie w sobotę w 30 DC już kreska blada ale była. We wtorek już beta 13 i jak wróciłam z labo do domu poszło wszystko normalnie mega okres i tyle nadziei. Również staramy się o trzecie dziecko. Dwoje już mamy, ale chce nam się trzeciego. Mam skończone 34 lata.

Trzymaj się! Jeszcze będzie dobrze.

Kurczę, Wy to jesteście skarbnica wiedzy! Z moja biochem teraz tak samo bylo przecież… 10dpo Beta negatywna i 14dpo pozytywny test i Beta niska pozytywna.

@julietta2 bardzo mi przykro :(

Dziewczyny, które testują owulaki clearblue. Właśnie zadebiutowałam, żeby widzieć jak bardzo muszę nad moim pracować. Wyszedł mi negatywny - pojawiło się puste kółko, ale wyrzucając do kosza test były na nim dwie kreski? One tak maja?

reklama
Wczoraj miałam w chooy śluzu, wręcz non stop mokro jak już dawno nie było, ale dzisiaj już praktycznie sucho… ciekawe od czego to u mnie zależy …
kurła, tych pytań na środę to będę miała na kilka kartek🤣

Do góry