reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Dziewczyny ja w tym miesiącu nie testuje, bo ten duphaston to zwalił mi owulacje. Zaczynam wątpić w wiedzę tych ginekologów, bo niby do znajomego poszłam, miał być doświadczony i tyle wyszło. Chyba przestane chodzić na te monitoring, bo mi to na psyche wchodzi 😄

Dziewczyny ja w tym miesiącu nie testuje, bo ten duphaston to zwalił mi owulacje. Zaczynam wątpić w wiedzę tych ginekologów, bo niby do znajomego poszłam, miał być doświadczony i tyle wyszło. Chyba przestane chodzić na te monitoring, bo mi to na psyche wchodzi 😄
Co masz na myśli pisząc, że duphaston zwalił Ci owulacje?
Według tego co wiem, blokuje owulacje, ale jeśli poda się go już po stwierdzonej to nie ma nią żadnego wpływu.

Dziewczyny, mąż zadzwonił, że w czerwcu mamy wesele u znajomych i że ona w ciąży, jeszcze mają wpaść do nas z zaproszeniem.. Mąż do mnie "cudowna informacja co nie?" A ja? ja w płacz w tej słuchawce.....nie wiem złapała mnie czarna rozpacz, wiem że to mnie nie dotyczy, z tego ślubu to się ucieszyłam w sumie, ale termin też mają akurat na mój niedoszły poród i na koncu Polski.... potem dołożył mi tą informację o ciąży....już marzy mi się wyjść z tej pracy dzisiaj, wyć mi się chce i zła jestem jak osa.....silniejsze to ode mnie jest :( mąż się zdziwił czemu we mnie takie emocje .....jeszcze pod koniec zeszłego roku rozmawialiśmy - że oni to nie chcą dzieci nigdy, ona ma jakaś rzadka chorobe genetyczną -zarzekali się oboje i cyk wpadka.......a tak się zapierała, że ona nigdy dzieci miec nie chce, nie chce ich narażać na cierpienia, bo sama cierpiała za dzieciaka przez tą chorobę. Brak mi słów, niech ten dzień się już kończy........
Dokładnie Cie rozumiem. Ostatnio też się dowiedziałam, że znajoma w ciąży i jeszcze się pochwaliła, że "całe szczęście za drugim cyklem się udało". Przepakalam dwa dni. Brzuch że stresu bolał. Chwile po tej wiadomości okres dostałam. Załamka. Mój mąż zdziwiony, że ja tak to przyzywam. Ale to było silniejsze ode mnie.

Dokładnie Cie rozumiem. Ostatnio też się dowiedziałam, że znajoma w ciąży i jeszcze się pochwaliła, że "całe szczęście za drugim cyklem się udało". Przepakalam dwa dni. Brzuch że stresu bolał. Chwile po tej wiadomości okres dostałam. Załamka. Mój mąż zdziwiony, że ja tak to przyzywam. Ale to było silniejsze ode mnie.
Faceci inaczej w ogóle podchodzą do tematu, ja mam teraz na tyle zły czas, że jak widzę u lekarza, czy gdziekolwiek kobietę w ciąży/z małym dzieckiem to już mi wystarczy żeby prawie zacząć płakać.
O, nawet reklama aromactiv źle na mnie działa 😞.

Proszę mnie wpisać na 14.02 na testowanie :)
Jaka piękna data na testowanie, oby była szczęśliwa 😍
Hejka dziewczyny, i ja się dołączę. Ja 27 mąż 34. Od tamtego roku starania, 1 strata w październiku (poronienie zatrzymane zakończone zabiegiem). 2 miesiączki już były teraz cykl powrotu do starań. Proszę o zapisanie na 7 lutego 😊 ❤️
Hej 😘powodzenia, trzymam kciuki

Dziewczyny a czy jeśli pójdę na wizytę 1- 2 dpo to lekarz na USG będzie w stanie potwierdzić na 100 % że była owulacja ? Czy to musi być ten konkretny dzień żeby mógł to ocenić?

a dlaczego jeszcze w tym nie możecie, skoro wszystko w porządku?
no bo niby po operacji od 3 do 6 miesięcy, a 3 miesiące mijają 8.03 😝 Lekarz powiedział, żeby po feriach brać się do roboty, a u Nas ferie się kończą 26.02 i to byłby sam początek nowego cyklu, a z drugiej strony głos w głowie mówi, że warto poćwiczyć 😂

reklama
Dziewczyny a czy jeśli pójdę na wizytę 1- 2 dpo to lekarz na USG będzie w stanie potwierdzić na 100 % że była owulacja ? Czy to musi być ten konkretny dzień żeby mógł to ocenić?
Ja bym zrobiła progesteron 7dpo, ale ja specjalistką nie jestem, więc niech ktoś jeszcze się wypowie ;)

Do góry