reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

no bo niby po operacji od 3 do 6 miesięcy, a 3 miesiące mijają 8.03 😝 Lekarz powiedział, żeby po feriach brać się do roboty, a u Nas ferie się kończą 26.02 i to byłby sam początek nowego cyklu, a z drugiej strony głos w głowie mówi, że warto poćwiczyć 😂
kurdeeeeee, rozumiem Twoje rozterki, ale bądź grzeczna i słuchaj lekarza! To i tak o 3 cykle szybciej niż zakładałaś :)

reklama
Ej w ogóle zaczęły mi się dni płodne i mój mózg zaburzony hormonami (chyba ślizga się po płodnym śluzie) już kombinuje, żeby się nie zabezpieczać! Raaaaatuuuunkuuuu! 😂🤣
Jak ja Ciebie teraz rozumiem 🤣.
Ogólnie wyszyl nam genetyczne spoko, w tych wynikach zrobionych nic nie widzę złego. Ale poooczekam. Pójdę do immunologa i wtedy. Chociaż mam takie: nosz kurde, może akurat jak mieliśmy uważać, to nie będziemy i pyk cyk i tym razem szczęśliwie 🤣.
Jednak zluzuje, bo w grudniu poronilam, to by się przydała dłuższa przerwa. Chociaż na samiuskim baaardzo początku to poronienie, ale no.
Kusi kusi.

Dokładnie Cie rozumiem. Ostatnio też się dowiedziałam, że znajoma w ciąży i jeszcze się pochwaliła, że "całe szczęście za drugim cyklem się udało". Przepakalam dwa dni. Brzuch że stresu bolał. Chwile po tej wiadomości okres dostałam. Załamka. Mój mąż zdziwiony, że ja tak to przyzywam. Ale to było silniejsze ode mnie.
mega trudne doświadczenie.. wewnątrz czułam jak upadam na kolana i wyje

Faceci inaczej w ogóle podchodzą do tematu, ja mam teraz na tyle zły czas, że jak widzę u lekarza, czy gdziekolwiek kobietę w ciąży/z małym dzieckiem to już mi wystarczy żeby prawie zacząć płakać.
O, nawet reklama aromactiv źle na mnie działa 😞.
Zdecydowanie za dużo tych reklam ostatnio jakaś była kobieta w ciąży z testem ciążowym mówię do męża kurde muszą tyle tych reklam pokazywać o ciąży itd a on na to ze te reklamy zawsze były tylko teraz zwracam na nie większą uwagę 🥺

Zdecydowanie za dużo tych reklam ostatnio jakaś była kobieta w ciąży z testem ciążowym mówię do męża kurde muszą tyle tych reklam pokazywać o ciąży itd a on na to ze te reklamy zawsze były tylko teraz zwracam na nie większą uwagę 🥺
mój mówił podobnie ehhh😒😒

A u tej samej znajomej z pierwsza ciąża była wpadka! Teraz za drugim razem Złoty strzal. Ehh to najbardziej wkrzuajace. My nie staramy się jakoś długo, mamy już 3 letnia córeczke. I jedno poronienie za soba. Ale z każdym cyklem stres większy i smutek gorszy. I takie wieeeelkie poczucie żalu.

Sorry dziewczyny nie chciałam źle sama poroniłam wiem jak to boli i wiem jak się przeżywa a jak się zajdzie już w ogóle nie będę tłumaczyła co miałam na myśli widzę po prostu że walnelam gafę więc przepraszam

reklama
Oglądamy dokument o Pameli, sporo czasu pokazuje jak jest w ciąży, stary do mnie „jak sobie radzisz z filmem”, na co ja „jak zwykle, radzę sobie”. Chyba diagnozuję u siebie problem z okazywaniem słabości😞

Do góry