reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Hej dziewczyny :) Ja się witam 🤪 Nie mogę sobie miejsce nigdzie na forum znaleźć, może tu mnie przytulicie. Staramy się z małżem o drugie dziecko. Pierwsze urodziłam metodą wydobycin w 42 wiośnie. Zaszłam naturalnie po tym jak wpłaciliśmy fortunę na ivf. W drugą ciążę zaszłam po 6 miesiącach starań, po tym jak po 13 miesiącach karmienia i odstawieniu ssaka wrócił mi łaskawie okres. Przed świętami miałam poronienie zatrzymane i skończyło się w szpitalu. Jeden cykl na regenerację psycho-fizyczną i walczymy dalej. Ja to zwykle testuję jak mi się okres już tydzień spóźnia, ale może pora zmienić nawyki :p Owu miałam późno 26 stycznia (miałam nie miałam - pik na testach był), cykle mam regularne, 27 dni. Wymordowałam męża w tym cyklu jak nigdy, ale też jakoś mi libido skoczyło. I teraz nie wiem. Okres powinnam mieć dziś, może jutro, ale po owu to jest może 5-6 dni to co teraz? Na testy za wcześnie przecie. Okres się przesunie? Zgłupiałam :/

reklama
Boli mnie podbrzusze w okolicy lewego jajnika a na prawym policzku wyskoczył mi mega swędzący syf ! Czuję że to ciąnsz !
A musuje Ci macica? Jeśli nie, to musi zacząć i wtedy cionsz murowany 😂🙈
u mnie teściówka właśnie składa spodnie w szafie mojemu :D i komentuje, że wszystko wygniecione i nie ma kto mu składać ;D

Jednak nie posprzątałam zbyt dokładnie mieszkania, wzięła się za szorowanie ekspresu do kawy...

Sam woli unikać swojej mamy, ale w konflikty takie się wdaje... ja też wolę odpuścić. Jak ma potrzebę składania spodni... no to cóż... teraz wzięła się za szorowanie ekspresu :D Tu już mi gula skoczyła. No ale dobra. Nie chce psuć sobie relacji z mężem kłótniami o teściówkę, bo i tak rzadko mamy kontakt
Zapraszam te teściowa do mnie- niech szoruje za darmoszke 😂🙈 gadam wiecznie przez telefon to dziamganie pod nosem mi nie będzie przeszkadzać 🤣🤣

I znowu zaczynam się stresować rutynową wizytą u gin, co to będzie za tydzień … zrył mi się beretos ostatnio, muszę chyba dokonać porządnego restartu.
oj zdecydowanie Ci się restart przyda, niedługo weekend, może zrobisz sobie taki weekend dbania o samą siebie? Weekend relaksu?

Hej dziewczyny :) Ja się witam 🤪 Nie mogę sobie miejsce nigdzie na forum znaleźć, może tu mnie przytulicie. Staramy się z małżem o drugie dziecko. Pierwsze urodziłam metodą wydobycin w 42 wiośnie. Zaszłam naturalnie po tym jak wpłaciliśmy fortunę na ivf. W drugą ciążę zaszłam po 6 miesiącach starań, po tym jak po 13 miesiącach karmienia i odstawieniu ssaka wrócił mi łaskawie okres. Przed świętami miałam poronienie zatrzymane i skończyło się w szpitalu. Jeden cykl na regenerację psycho-fizyczną i walczymy dalej. Ja to zwykle testuję jak mi się okres już tydzień spóźnia, ale może pora zmienić nawyki :p Owu miałam późno 26 stycznia (miałam nie miałam - pik na testach był), cykle mam regularne, 27 dni. Wymordowałam męża w tym cyklu jak nigdy, ale też jakoś mi libido skoczyło. I teraz nie wiem. Okres powinnam mieć dziś, może jutro, ale po owu to jest może 5-6 dni to co teraz? Na testy za wcześnie przecie. Okres się przesunie? Zgłupiałam :/
hello! Dzieki za tak wyczerpujący i zabawny opis. Przykro mi, ze spotkało Cię poronienie... Jeśli chodzi o okres to pewnie Ci się przesunie ;) jeśli to była faktycznke pozna owu, to po owu masz jeszcze teoretycznie stałą fazę lutealna, więc późniejsza owu powinna się równać późniejszej miesiączce :)

A musuje Ci macica? Jeśli nie, to musi zacząć i wtedy cionsz murowany 😂🙈

Zapraszam te teściowa do mnie- niech szoruje za darmoszke 😂🙈 gadam wiecznie przez telefon to dziamganie pod nosem mi nie będzie przeszkadzać 🤣🤣
No właśnie nie wiem czy to macica czy jelita po soku pomidorowym😁😏

oj zdecydowanie Ci się restart przyda, niedługo weekend, może zrobisz sobie taki weekend dbania o samą siebie? Weekend relaksu?
To chyba dobry pomysł, w piątek mam gości to będzie może restart
alkoholowy, a resztę weekendu sama nie wiem, ale może coś jeszcze wymyślę …

Hej, ja na pewno nie jestem ekspertką w sprawie regularności okresu, ale dziewczyny na pewno coś doradzą, witaj u nas :).

To lekarz decyduje o tym czy jest sono czy zwykła?
Robisz prywatnie czy na nfz?
Mysle ze wszystko zależy jaki maja sprzęt. Prywatnie większość robi sono. Ja robiłam w szpitalu i powiedzieli mi ze kiedys robili zwykla, ale teraz maja sprzęt do sono i robia taka. Bo nie muszą rezerwować rentgena i jest szybciej. Niektóre szpitale robia od razu laparoskopowa, któraś dziewczyna chyba @Ceonis tak pisala ze u niej jest.

hello! Dzieki za tak wyczerpujący i zabawny opis. Przykro mi, ze spotkało Cię poronienie... Jeśli chodzi o okres to pewnie Ci się przesunie ;) jeśli to była faktycznke pozna owu, to po owu masz jeszcze teoretycznie stałą fazę lutealna, więc późniejsza owu powinna się równać późniejszej miesiączce :)
To będzie mój drugi okres po łyżeczkowaniu, może mi się cykle wydłużą teraz. Cholera wie. Modlę się tylko do AMH żeby się jeszcze matka natura z menopauzą wstrzymała 🤦🏼‍♀️ A jeszcze dorzucę, że o córę staraliśmy się 4 lata, i lekarze dawali nam 2% szans naturalnie i 7% szans z ivf. Tak że tego ten. Nadzieja umiera ostatnia ;)

reklama
To będzie mój drugi okres po łyżeczkowaniu, może mi się cykle wydłużą teraz. Cholera wie. Modlę się tylko do AMH żeby się jeszcze matka natura z menopauzą wstrzymała 🤦🏼‍♀️ A jeszcze dorzucę, że o córę staraliśmy się 4 lata, i lekarze dawali nam 2% szans naturalnie i 7% szans z ivf. Tak że tego ten. Nadzieja umiera ostatnia ;)
czyli cuda się jednak zdarzają ;)
A czemu dawali Wam tak niskie szanse?

Do góry