reklama
MyszkaMiki30
Fanka BB :)
moim zdaniem flo wyznaczył całkiem ok patrząc na temperaturęJa wstałam dzis po 10, ale 6.45 obudzilam sie by zmierzyć temperaturę ktora ho ho ho w gorę 37.33 - pierwszy raz taką mam.
Posprzątałam ogród ze wszystkich gałązek i pozostalosci roslinnych po zimie, podciełam drzewka i odkryłam, ze piękne cebulki (nie wiem jakich kwiatów) wyłaniają się w postaci soczystych lisci spod ziemi.
Zamieszalam ciasto na chleb, zaraz zabieram się za pulpety w sosie pomidorowym. I czas płynie słoneczko choc chlodno pozytywnie nastraja...to bedzie dobry dzien
Propo flo - dziwna apka, nie zaznaczyłam w niej pozytywnego owulaka i tak mi ustawila owulacje, ze nie wydaje mi się to możliwe.... juz nie wiem czym sugerować mialabym się wyznaczając czas 8 dni po, chyba premom jest dla mnie bardziej wiarygodna.
królowa_kresek😉🙃
Tylko szczyt lh 12.02 a ovulacja faktycznie dopiero bylaby az 15.02?moim zdaniem flo wyznaczył całkiem ok patrząc na temperaturę
MyszkaMiki30
plus minus jeden dzień to normaTylko szczyt lh 12.02 a ovulacja faktycznie dopiero bylaby az 15.02?
Temperatura może rosnąć równie dobrze do 3 dni po owulacji więc skoro pik był 12 to 14 obstawiałabym owulację (tak jak był spadek)
Kaala
To czekamy na test do ocenyOszalałam ! Nie wytrzymie,ani dnia dłużej
ugo
Faktycznie przesadziłam z migreną. Ibuprom nie zawsze zadziała ale to i tak pikuś przy migrenie, która u mnie pojawia się zawsze na tle nerwowym (po ustaniu czynnika stresogennego).U mnie tak samo- ból głowy zwiastuje @. Na szczęście zwykły paracetamol czy ibuprom wystarcza, więc migreną bym tego nie nazwała. Co ciekawe, ból nie występował, kiedy brałam tabletki antykoncepcyjne.
królowa_kresek😉🙃
No właśnie a flo przesunął juz 2 raz ovu tym razem na 15.02plus minus jeden dzień to norma
Temperatura może rosnąć równie dobrze do 3 dni po owulacji więc skoro pik był 12 to 14 obstawiałabym owulację (tak jak był spadek)
nieznośne_poplątanie
Może to od tego, że w piątek kupiłam flakon perfum?
I wczoraj drugie perfumy zamówiłam?
Nic tak nie poprawia nastroju jak perfumy. Też czekam na paczkę.
Owulacja
To co się z nią dzieje, kiedy słyszy "dieta 1000 kalorii" ??kiedyś się tak robiło, ale dzisiaj już są zupełnie inne standardy. Mało który dietetyk rozpisuje teraz na redukcji dietę z kalorycznością poniżej 1800, a przy ćwiczeniach to i poniżej 2000 się nie schodzi mam kumpele dietetyczkę i aż jej się piana w kącikach ust pojawia jak słyszy coś w stylu dieta 1500kcal
reklama
Justynka28
Jako dietetyk ( co prawda tylko z wykształcenia, długo już niepraktykujący) potwierdzam że to mała kaloryczność przy intensywnych treningach. Ok 1400 daje się osobom o słabej/umiarkowanej aktywności, oczywiście do prawidłowego wyliczenia potrzebne są informacje o wzroście, masie ciała, wykonywanej pracy , dokładnej intensywności treningów oraz od tempa w jakim chce się redukować masę ciała. Poza tym intensywne treningi oraz zbyt restrykcyjna dieta redukcyjna może prowadzić do spadku poziomu hormonów, w konsekwencji zaburzeń owulacji i miesiączkowania.o kurcze, 1600kcal to bardzo mało! Dużo za mało przy ćwiczeniach!
Właśnie ja też tak często robiłam. Ale jeśli dobrze kojarzę to np na tych z Rossmana jest napisane żeby nie odczytywać wyników po upływie 10 minut więc już nie wiem ...ja szukam na owulaki i sobie idę. Nie patrzę na czas, jak sobie przypomnę to zaglądne do nich i po 20 minutach. I mnie się sprawdza
U nas te właśnie zaliczyliśmy spacer po lesie 1,5 h, znaleźliśmy mnóstwo przebiśniegow kocham wiosnę i czekam już na nią z niecierpliwościąu nas wiosna!
Sikaj i dawaj wyniki!Oszalałam ! Nie wytrzymie,ani dnia dłużej
Podziel się: