reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Oszalałam ! Nie wytrzymie,ani dnia dłużej 😂🤣

Załączniki

• bd4f71eb-b962-4e88-a783-7523df4885d1.jpeg
    bd4f71eb-b962-4e88-a783-7523df4885d1.jpeg
    56,3 KB · Wyświetleń: 88
reklama
Ja wstałam dzis po 10, ale 6.45 obudzilam sie by zmierzyć temperaturę ktora ho ho ho w gorę 37.33 - pierwszy raz taką mam.
Posprzątałam ogród ze wszystkich gałązek i pozostalosci roslinnych po zimie, podciełam drzewka 💪 i odkryłam, ze piękne cebulki (nie wiem jakich kwiatów) wyłaniają się w postaci soczystych lisci spod ziemi.
Zamieszalam ciasto na chleb, zaraz zabieram się za pulpety w sosie pomidorowym. I czas płynie 😁😁😁 słoneczko choc chlodno 🌞 pozytywnie nastraja...to bedzie dobry dzien 💚
Propo flo - dziwna apka, nie zaznaczyłam w niej pozytywnego owulaka i tak mi ustawila owulacje, ze nie wydaje mi się to możliwe.... juz nie wiem czym sugerować mialabym się wyznaczając czas 8 dni po, chyba premom jest dla mnie bardziej wiarygodna.
moim zdaniem flo wyznaczył całkiem ok patrząc na temperaturę 🤔

U mnie tak samo- ból głowy zwiastuje @. Na szczęście zwykły paracetamol czy ibuprom wystarcza, więc migreną bym tego nie nazwała. Co ciekawe, ból nie występował, kiedy brałam tabletki antykoncepcyjne.
Faktycznie przesadziłam z migreną. Ibuprom nie zawsze zadziała ale to i tak pikuś przy migrenie, która u mnie pojawia się zawsze na tle nerwowym (po ustaniu czynnika stresogennego).

kiedyś się tak robiło, ale dzisiaj już są zupełnie inne standardy. Mało który dietetyk rozpisuje teraz na redukcji dietę z kalorycznością poniżej 1800, a przy ćwiczeniach to i poniżej 2000 się nie schodzi :) mam kumpele dietetyczkę i aż jej się piana w kącikach ust pojawia jak słyszy coś w stylu dieta 1500kcal :D
To co się z nią dzieje, kiedy słyszy "dieta 1000 kalorii" 😆🤔 ??

reklama
o kurcze, 1600kcal to bardzo mało! Dużo za mało przy ćwiczeniach!
Jako dietetyk ( co prawda tylko z wykształcenia, długo już niepraktykujący) potwierdzam że to mała kaloryczność przy intensywnych treningach. Ok 1400 daje się osobom o słabej/umiarkowanej aktywności, oczywiście do prawidłowego wyliczenia potrzebne są informacje o wzroście, masie ciała, wykonywanej pracy , dokładnej intensywności treningów oraz od tempa w jakim chce się redukować masę ciała. Poza tym intensywne treningi oraz zbyt restrykcyjna dieta redukcyjna może prowadzić do spadku poziomu hormonów, w konsekwencji zaburzeń owulacji i miesiączkowania.
ja szukam na owulaki i sobie idę. Nie patrzę na czas, jak sobie przypomnę to zaglądne do nich i po 20 minutach. I mnie się sprawdza
Właśnie ja też tak często robiłam. Ale jeśli dobrze kojarzę to np na tych z Rossmana jest napisane żeby nie odczytywać wyników po upływie 10 minut więc już nie wiem ...
U nas te😊 właśnie zaliczyliśmy spacer po lesie 1,5 h, znaleźliśmy mnóstwo przebiśniegow😁 kocham wiosnę i czekam już na nią z niecierpliwością
Oszalałam ! Nie wytrzymie,ani dnia dłużej 😂🤣
Sikaj i dawaj wyniki! 😁

Do góry