reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Oszalałam ! Nie wytrzymie,ani dnia dłużej 😂🤣

Załączniki

• bd4f71eb-b962-4e88-a783-7523df4885d1.jpeg
    bd4f71eb-b962-4e88-a783-7523df4885d1.jpeg
    56,3 KB · Wyświetleń: 85
reklama
Ja wstałam dzis po 10, ale 6.45 obudzilam sie by zmierzyć temperaturę ktora ho ho ho w gorę 37.33 - pierwszy raz taką mam.
Posprzątałam ogród ze wszystkich gałązek i pozostalosci roslinnych po zimie, podciełam drzewka 💪 i odkryłam, ze piękne cebulki (nie wiem jakich kwiatów) wyłaniają się w postaci soczystych lisci spod ziemi.
Zamieszalam ciasto na chleb, zaraz zabieram się za pulpety w sosie pomidorowym. I czas płynie 😁😁😁 słoneczko choc chlodno 🌞 pozytywnie nastraja...to bedzie dobry dzien 💚
Propo flo - dziwna apka, nie zaznaczyłam w niej pozytywnego owulaka i tak mi ustawila owulacje, ze nie wydaje mi się to możliwe.... juz nie wiem czym sugerować mialabym się wyznaczając czas 8 dni po, chyba premom jest dla mnie bardziej wiarygodna.
moim zdaniem flo wyznaczył całkiem ok patrząc na temperaturę 🤔

U mnie tak samo- ból głowy zwiastuje @. Na szczęście zwykły paracetamol czy ibuprom wystarcza, więc migreną bym tego nie nazwała. Co ciekawe, ból nie występował, kiedy brałam tabletki antykoncepcyjne.
Faktycznie przesadziłam z migreną. Ibuprom nie zawsze zadziała ale to i tak pikuś przy migrenie, która u mnie pojawia się zawsze na tle nerwowym (po ustaniu czynnika stresogennego).

kiedyś się tak robiło, ale dzisiaj już są zupełnie inne standardy. Mało który dietetyk rozpisuje teraz na redukcji dietę z kalorycznością poniżej 1800, a przy ćwiczeniach to i poniżej 2000 się nie schodzi :) mam kumpele dietetyczkę i aż jej się piana w kącikach ust pojawia jak słyszy coś w stylu dieta 1500kcal :D
To co się z nią dzieje, kiedy słyszy "dieta 1000 kalorii" 😆🤔 ??

reklama
o kurcze, 1600kcal to bardzo mało! Dużo za mało przy ćwiczeniach!
Jako dietetyk ( co prawda tylko z wykształcenia, długo już niepraktykujący) potwierdzam że to mała kaloryczność przy intensywnych treningach. Ok 1400 daje się osobom o słabej/umiarkowanej aktywności, oczywiście do prawidłowego wyliczenia potrzebne są informacje o wzroście, masie ciała, wykonywanej pracy , dokładnej intensywności treningów oraz od tempa w jakim chce się redukować masę ciała. Poza tym intensywne treningi oraz zbyt restrykcyjna dieta redukcyjna może prowadzić do spadku poziomu hormonów, w konsekwencji zaburzeń owulacji i miesiączkowania.
ja szukam na owulaki i sobie idę. Nie patrzę na czas, jak sobie przypomnę to zaglądne do nich i po 20 minutach. I mnie się sprawdza
Właśnie ja też tak często robiłam. Ale jeśli dobrze kojarzę to np na tych z Rossmana jest napisane żeby nie odczytywać wyników po upływie 10 minut więc już nie wiem ...
U nas te😊 właśnie zaliczyliśmy spacer po lesie 1,5 h, znaleźliśmy mnóstwo przebiśniegow😁 kocham wiosnę i czekam już na nią z niecierpliwością
Oszalałam ! Nie wytrzymie,ani dnia dłużej 😂🤣
Sikaj i dawaj wyniki! 😁

Do góry