reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

A ja nie mogę słodkiego😒
Ale nieraz się złamię, sporadycznie nie powiem .
Niestety dietka u mnie, najbardziej mnie boli brak chipsów do filmu na wieczór. Już bardzo dawno nie jadłam🙄
A na jakiej diecie jesteś?
Bo ja na keto raz na jakiś czas szamam chrupki z ciecierzycy - są super!

reklama
I bez sauny w tym czasie!

Mój lubił saunę, ale bardzo, bardzo sporo czytał o jakości plemników i czynnikach, które pogarszają jakość nasienia.
I przegrzewanie jajek jest chyba nawet gorsze od złej diety.

Fertil Man Plus bierze?
na saunę nie chodzi, tylko kąpiele we wrzątku codzienne, ale od 5 dni już nie.

Nie bierze tego, ja mu skompletuje zestaw sama, będzie żarł garść tabletek do powtórki badania, jak będzie ok to wtedy się zastanowimy nad zmianą na jakąś zbiorówkę :) na razie je wit E, wit D, koenzym Q10 i L-karnityne, bo tym się z nim podzieliłam, resztę muszę zamówić

Też tak mam.
Wczoraj miałam jedynie dyspensę od męża z okazji jego urodzin.

Dziś już detoks 😞.
Za chipsami nie przepadałam nigdy, ale brakuje mi makaronów, bo jestem fanką Włoch i włoskiej kuchni. Kasz też mi brakuje.

No ale mimo wczorajszej rozpusty mam -6 kg w cztery tygodnie.
I o dziwo wczorajsze odstępstwo i nieumiarkowanie w piciu nie spowodowało przytycia- waga stała w miejscu 🙃.
Ty masz tą dietę strasznie skomplikowaną, ale testowałaś może makaron z soczewicy / groszku? Zdarza mi się go używać i jest całkiem spoko.

Dziewczyny, czytam dziś takie pozytywne posty (ale jeszcze z 10 stron do nadrobienia) i teraz mi głupio, że wylałam tyle jadu na bogu ducha winne pączki ;)
Ale mam pytanko.
Robiłam dziś owulaka (mam takie co się 5 min moczą w siuśkach i do odczytu) i po 5 min wyszła blada kreseczka, wracam do łazienki po 10 min a tam pik? Czy tak się zdarza? Ja to zawsze sikam i wywalam, a teraz zgłupiałam. A śluzu mam coś tyle co przed owulką.

na saunę nie chodzi, tylko kąpiele we wrzątku codzienne, ale od 5 dni już nie.

Nie bierze tego, ja mu skompletuje zestaw sama, będzie żarł garść tabletek do powtórki badania, jak będzie ok to wtedy się zastanowimy nad zmianą na jakąś zbiorówkę :) na razie je wit E, wit D, koenzym Q10 i L-karnityne, bo tym się z nim podzieliłam, resztę muszę zamówić
Hmmm…Ale że jak kąpiele we wrzątku😱🥵? Ojej.

Bardzo dobrze, że z tego zrezygnował.

Może faktycznie te kąpiele spowodowały pogorszenie jakości nasienia.

Ja właśnie siedzę w ebookach akademii plodnosci i planuje nam obiady na najbliższy tydzień, jutro jak wstanę o 6 to jadę do Lidla po zakupy na nie.
I zamawiam te suple dla chłopa, ta biel na dzisiejszym teście pozwala mi już w końcu wydać tych kilka stówek na nie 😅

A już za 69dni będziemy mieli nowe plemniki, nie obciążone jego kąpielami we wrzątku!
A te ebooki są bezpłatne czy wykupiłaś jakiś pakiecik? Też właśnie myślę o diecie plodnosciowej i nie wiem czy spróbować z gotowcami czy iść do dietetyka.

Dziewczyny, a ja mam pytanie niestaraczkowe zupełnie. Czy polecacie jakiś odkurzacz bezprzewodowy z funkcja mopowania ? Potrzebuje czegoś mocnego. Mamy ten jeżdżący Xiaomi mopujący, ale traktuje go jako pomagający w sprzątaniu. Mamy górę domu jeszcze nie wykończoną, w garażu nie ma jeszcze kafli, a ogród wola o pomstę do nieba taki skutek wysokich stop procentowych, że musieliśmy wejść na parter. No i ciągle się syfi przez to. Do tego pies. Owszem mam odkurzacz i mopa, ale chciałabym coś dwa w jednym żeby oszczędzić trochę czasu.
mam xiaomi viomi z funkcją mopowania ale nie używam. Bo ten mop to tylko lekko przeciera, nie myje 🤷

Ja właśnie siedzę w ebookach akademii plodnosci i planuje nam obiady na najbliższy tydzień, jutro jak wstanę o 6 to jadę do Lidla po zakupy na nie.
I zamawiam te suple dla chłopa, ta biel na dzisiejszym teście pozwala mi już w końcu wydać tych kilka stówek na nie 😅

A już za 69dni będziemy mieli nowe plemniki, nie obciążone jego kąpielami we wrzątku!
Boliloluś, kup swojemu mężowi termometr do mierzenia temperatury wody (taki zwykły nawet, do dziecięcych wanienek). Mój partner też uwielbiał gotować jajka w wannie, ale jak dostał opr, od razu sobie zamówił. Teraz nawet ja stosuję.

reklama
Wgl mam problem z moja dieta 😓 chodzę głodna. Mam 1600 kcl Fakt ze ona jest bardzo rygorystyczna . Ale jak zaczęłam ćwiczyć to apetyt bardzo urósł.
Boje się ze jak pobije kcl to urosnę jak ciasto na picke
przelicz sobie zapotrzebowanie od nowa. Jeśli teraz ćwiczysz to na pewno 1600kcal to mało. Musisz podbić albo całkiem, albo w dni treningowe

Do góry