reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Wiecie co, jak to zazwyczaj po wizycie, coś mi się przypomniało....
Może , Wy coś poradzicie.
Ja mu dałam tą teczkę ze wszystkim, i ja tam miałam badanie proga z połowy cyklu , no mniejszej połowy umówmy się i było 1. 020 faza folikularna to była bo wtedy miałam jakiś długi cykl niestandardowy 38 dni a norma od 0.cośtam do 2 i cośtam, i on powiedział że niski raczej ten progesteron.
Ale przecież progesteron w fazie folikularnej nie powinien nic mówić, ja nie wiem. Ktoś coś?

kurcze to może ja też spróbuję! Bo też mam lutealna jakoś 11 dni w porywach więc dobrze by było to wydłużyć. Choć trochę się boje ze mógłby mi cykle wydłużyć
no jak Ci wydłuży lutealna, to raczej same cykle też. A czemu chcesz wydłużyć lutealna? 11dni to chyba się jeszcze łapie pod normę?

TSH 2.5 za duże? Kurcze cały czas mnie zastanawia czemu Polacy lekarze tak porządnie do tego podchodzą a Ci w UK do TSH 10 myślą że nie trzeba podawać leku 🤦🏻‍♀️
Ja nie wiem, czy teraz czegoś nie pokręcę, ale jak byłam u endokrynologa w maju to on mi mówił, że niektóre kraje sobie te normy zwiększają a inne obniżają. Coś takiego. Że na przykład w Polsce TSH jest w normie do 4 czy nawet 4 z hakiem, ale najnowsze opracowania pokazują, że ta norma powinna być niższa.

reklama
Do góry