reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

kurcze to może ja też spróbuję! Bo też mam lutealna jakoś 11 dni w porywach więc dobrze by było to wydłużyć. Choć trochę się boje ze mógłby mi cykle wydłużyć
Ja stwierdziłam ,że rok starań dziecka jak nie było tak nie ma to co mi zaszkodzi, nawet jak wydłużyło by mi cykl, ale tak się nie stało.
Za radą @Aczkolwiek@to_na_pralkę , wdrożyłam i nie wyszło mi na złe to. Bardzo sobie chwalę te suple I jej rady
, dziękuję po stokroć tej Pani 😉

reklama
no jak Ci wydłuży lutealna, to raczej same cykle też. A czemu chcesz wydłużyć lutealna? 11dni to chyba się jeszcze łapie pod normę?
niby tak ale te 11 dni to tak w optymistycznych podrywach. W ogóle wydaje mi się że dopiero 7 miesięcy od odstawienia tabletek mój cykl się reguluje (o ile to możliwe), te 11 dni lutealnej to dopiero ostatnie 3 miesiące z owulacja ok 14 dnia 🤔

Ja nie wiem, czy teraz czegoś nie pokręcę, ale jak byłam u endokrynologa w maju to on mi mówił, że niektóre kraje sobie te normy zwiększają a inne obniżają. Coś takiego. Że na przykład w Polsce TSH jest w normie do 4 czy nawet 4 z hakiem, ale najnowsze opracowania pokazują, że ta norma powinna być niższa.
Generalnie mi mówił endo , że w normie,ale patrząc na wiek, to wszystko powinno jakoś się układać, w tym momencie mam 32 lata niedawno skonczylam, i dla niego 2.5 to za dużo jak na mój wiek🥺

Ja nie wiem, czy teraz czegoś nie pokręcę, ale jak byłam u endokrynologa w maju to on mi mówił, że niektóre kraje sobie te normy zwiększają a inne obniżają. Coś takiego. Że na przykład w Polsce TSH jest w normie do 4 czy nawet 4 z hakiem, ale najnowsze opracowania pokazują, że ta norma powinna być niższa.
tutaj to już w ogóle podchodzą dziwnie bo na wynikach jest napisane że max to 4.5 ale później zalecenia mówią że jeśli jest wynik poniżej 10 to jest to "subkliniczna" niedoczynność bez potrzeby podawania leków 😬

tutaj to już w ogóle podchodzą dziwnie bo na wynikach jest napisane że max to 4.5 ale później zalecenia mówią że jeśli jest wynik poniżej 10 to jest to "subkliniczna" niedoczynność bez potrzeby podawania leków 😬
To ja mam w papierach podejrzenie subklinicznej niedoczynności i mimo to jestem na Eutyroxie 25

reklama
Wiecie co, jak to zazwyczaj po wizycie, coś mi się przypomniało....
Może , Wy coś poradzicie.
Ja mu dałam tą teczkę ze wszystkim, i ja tam miałam badanie proga z połowy cyklu , no mniejszej połowy umówmy się i było 1. 020 faza folikularna to była bo wtedy miałam jakiś długi cykl niestandardowy 38 dni a norma od 0.cośtam do 2 i cośtam, i on powiedział że niski raczej ten progesteron.
Ale przecież progesteron w fazie folikularnej nie powinien nic mówić, ja nie wiem. Ktoś coś?
Ponawiam , ktoś coś wie?

Do góry