reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Sorry, że Wam się wcinam w rozmowę, ale znalazłam śmiesznego gifa, który obrazuje moje plany na dzisiejszy wieczór
Devour Ice Cream GIF
Gdzie Ty teraz znajdziesz kręcone lody o tej porze 🐷

reklama
a możesz proszę przypomnieć z jakiego poziomu schodziłaś? I czy dostałas leki na NHS? Ja jestem ponad 4tyg na letrox i zamierzam niedługo gonić mojego lekarza o kontrolne badanie krwi

To chyba polski lekarz że stwierdził że przy 2.5 może być potrzebna większą dawka co? 😉 Bo mój mi z łaską dał 0.25 przy TSH ok 5
Wyjściowo tsh 2.5 , te leki co mam zapisał mi polski lekarz w Pl w listopadzie jak tam byłam, tak samo teraz byłam w Croydon w polskiej klinice i on zwrócił ta to uwagę, o ile wartości ft3 I ft4 dobre to tsh jak na mój wiek za duże, a niby norma do 4.2 . I w ogóle anty ciała kazał zrobić nie mialam tego wcześniej.

Wyjściowo tsh 2.5 , te leki co mam zapisał mi polski lekarz w Pl w listopadzie jak tam byłam, tak samo teraz byłam w Croydon w polskiej klinice i on zwrócił ta to uwagę, o ile wartości ft3 I ft4 dobre to tsh jak na mój wiek za duże, a niby norma do 4.2 . I w ogóle anty ciała kazał zrobić nie mialam tego wcześniej.
TSH 2.5 za duże? Kurcze cały czas mnie zastanawia czemu Polacy lekarze tak porządnie do tego podchodzą a Ci w UK do TSH 10 myślą że nie trzeba podawać leku 🤦🏻‍♀️

też tak uważam, też jak szlam do kliniki to wypisałam wszystkie suple i dawkowanie, włącznie z acardem. Żeby było śmieszniej to wyrzuciła mi z całej listy tylko dwie rzeczy i to były jedyne dwie rzeczy polecone mi przez poprzednia ginekolog 😂
Ja wpadłam z segregatorem z koszulkami i tam wszystko ładnie po kolei każde badania wizyty.
On mówi do mnie , jaką pani przygotowana ,a ja mówię, że lubię mieć wszystko pod kontrolą.😅

TSH 2.5 za duże? Kurcze cały czas mnie zastanawia czemu Polacy lekarze tak porządnie do tego podchodzą a Ci w UK do TSH 10 myślą że nie trzeba podawać leku 🤦🏻‍♀️
Nie wiem, on mówił że jak bym zaszła w ciążę to podbije zaś tsh i po co przechodziliśmy ewentualną stratę.
A z tym wiekiem nie wiem jak do końca jest. Mój endo mówił , że w moim wieku powinno być niższe tsh a te 4.2 ro norma laboratoryjna takie maximum ewidentne.

reklama
Do góry