reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Sorry, że Wam się wcinam w rozmowę, ale znalazłam śmiesznego gifa, który obrazuje moje plany na dzisiejszy wieczór
Devour Ice Cream GIF
Gdzie Ty teraz znajdziesz kręcone lody o tej porze 🐷

reklama
a możesz proszę przypomnieć z jakiego poziomu schodziłaś? I czy dostałas leki na NHS? Ja jestem ponad 4tyg na letrox i zamierzam niedługo gonić mojego lekarza o kontrolne badanie krwi

To chyba polski lekarz że stwierdził że przy 2.5 może być potrzebna większą dawka co? 😉 Bo mój mi z łaską dał 0.25 przy TSH ok 5
Wyjściowo tsh 2.5 , te leki co mam zapisał mi polski lekarz w Pl w listopadzie jak tam byłam, tak samo teraz byłam w Croydon w polskiej klinice i on zwrócił ta to uwagę, o ile wartości ft3 I ft4 dobre to tsh jak na mój wiek za duże, a niby norma do 4.2 . I w ogóle anty ciała kazał zrobić nie mialam tego wcześniej.

Wyjściowo tsh 2.5 , te leki co mam zapisał mi polski lekarz w Pl w listopadzie jak tam byłam, tak samo teraz byłam w Croydon w polskiej klinice i on zwrócił ta to uwagę, o ile wartości ft3 I ft4 dobre to tsh jak na mój wiek za duże, a niby norma do 4.2 . I w ogóle anty ciała kazał zrobić nie mialam tego wcześniej.
TSH 2.5 za duże? Kurcze cały czas mnie zastanawia czemu Polacy lekarze tak porządnie do tego podchodzą a Ci w UK do TSH 10 myślą że nie trzeba podawać leku 🤦🏻‍♀️

też tak uważam, też jak szlam do kliniki to wypisałam wszystkie suple i dawkowanie, włącznie z acardem. Żeby było śmieszniej to wyrzuciła mi z całej listy tylko dwie rzeczy i to były jedyne dwie rzeczy polecone mi przez poprzednia ginekolog 😂
Ja wpadłam z segregatorem z koszulkami i tam wszystko ładnie po kolei każde badania wizyty.
On mówi do mnie , jaką pani przygotowana ,a ja mówię, że lubię mieć wszystko pod kontrolą.😅

TSH 2.5 za duże? Kurcze cały czas mnie zastanawia czemu Polacy lekarze tak porządnie do tego podchodzą a Ci w UK do TSH 10 myślą że nie trzeba podawać leku 🤦🏻‍♀️
Nie wiem, on mówił że jak bym zaszła w ciążę to podbije zaś tsh i po co przechodziliśmy ewentualną stratę.
A z tym wiekiem nie wiem jak do końca jest. Mój endo mówił , że w moim wieku powinno być niższe tsh a te 4.2 ro norma laboratoryjna takie maximum ewidentne.

reklama
Do góry