reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

A tak w ogóle to ja dziś już robiłam zakupy typowo pod moje dietetyczne rozpiski bo chcę wrócić na dobre tory, ale jak je w domu wypakowywalam to sobie przypomniałam czemu od jakiegoś czasu tak ciężko mi trzymać dietę. Wcześniej mój synek zjadał wszystko to co my a jakoś w grudniu mu się całkiem pozmieniało i trzeba się nieźle nakombinować żeby coś zjadł. Więc robię rzeczy które mi może niekoniecznie pasują, ale jemu może podejdą, do tego dojadam to czego nie zjadł i tak to się kręci... A im bardziej z głównymi posiłkami odpuszczam tym bardziej jestem skłonna do niedozwolonych przekąsek. Także cel to nie dawać się skusić na przekaski, bo tak teraz w trakcie pisania pomyślałam że moja głowa już sobie znalazła usprawiedliwienie a pewnie te główne posiłki to kropla w morzu w stosunku do przekąsek :p
I drugi cel to wrócić do regularnych ćwiczeń, ale z tym też ciężko bo nieraz o tej 20 jestem już tak padnięta że masakra.

reklama
Ja to dzisiaj będę spamować kulinarno-cukierniczo 😁.

@Nasturtium , bounty co prawda niedokończone, bo czeka na polewę czekoladową, ale wyjdzie meeeegaaaa😋.

Jak już dostanę opinie zwrotne, to podzielę się przepisem, a jest dość szybkie w wykonaniu.
Nie rób mi smaka, ja bym zjadła coś dobrego i wyrazistego, tylko wyraziste smaki teraz czuję. Zrobię coś na bazie masła z nerkowców może, ale jeszcze nie wiem co.

No tak to nie jest tak że po odblokowaniu wszystko wraca odrazu do normy wiadomka.
W każdym razie testo i plemniki nie współgrają razem chodź mój Mąż mówi,że to nie ma znaczenia,że na nie takich specyfikach jego kumple zapładniali swoje żony 😂
Sterydy wstrzykiwane raczej szybciej zadziałają jak antykoncepcja, takie bajki, ze na cyklu ktoś mimo wszystko zrobił bobasa, to taki sam traf jak w lotka... owszem są tacy....ale to rzadkość....

Ale jesli chodzi o takie suplementy, to tak...

Zależy mi tylko na tym, żeby moje dziecko kiedyś nie zostało "całkiem samo" na świecie. Tzn. ja wiem, że posiadanie rodzeństwa nie daje pewności, że oni będą się razem trzymać w przyszłości, ale chciałabym, żeby jednak kogoś takiego miała. Ma kuzynki, ma znajome dzieci w żłobku, ale rodzeństwo to coś więcej. My przynajmniej zostaliśmy tak wychowani i trzymamy się teraz razem
Doskonale cie rozumiem już kiedyś o tym pisałam że jestem jedynaczką wiem ci to znaczy nie mieć rodzeństwa nie chciałam jednego dziecka no i mam dwoje cieszę się bardzo co prawda kłócą się nie raz ale myślę przyszłościowo że jak nas zabraknie będą mieć siebie. Tak jak mówisz nie ma pewności że będą trzymać się razem ale bardzo bym tego chciała aby mogli na siebie liczyć.

Ja dziś cały dzień na robocie. W dodatku znajomi z 2 m-c bobem zadzwonili, ze będę w naszej okolicy i wpadną do nas. Eh. Nie są to jacyś super bliscy znajomi, a już raz jak byli w ciąży, to męska cześć związku komentowała w nasza stronę „uf. Cieszę się, ze udało się za pierwszym razem i okazało się ze jestem płodny”. Wiadomo, ze każdy może mówić co chce, ale dobrze wiedział, ze borykamy się z niepłodnością już tyle lat. No ale dobra, to moje emocje; oni nie są za nie odpowiedzialni

reklama
Do góry