reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
ej no ale właśnie takie gromadzenie dla samego gromadzenia jest potrzebne na niespodziewane sytaucje. Ja odkłądam hajs na nic konkretnego. Tak, żeby mieć spokojną głowę po prostu.
Ale ja mam też takie "nielekkie" podejście do kasy bo my nie zarabiamy jakichś kokosów. Na in vitro by było nas stać, ale nie powiem, że mogę tak sobie parentaście tysiećy i bez uszczerbku i nerwów wydać. Więc ja np odkładam dla samego posiadania.
Pisząc „gromadzenie dla samego gromadzenia” miałam na myśli sytuacje jak ludzie mają satysfakcję z tego, że mają odłożone, ale na przykład przychodzi kryzysowa sytuacja i tak nie wykorzystują tej kasy, na przykład biorą od rodziny, ja tak niw potrafię.

reklama
Pisząc „gromadzenie dla samego gromadzenia” miałam na myśli sytuacje jak ludzie mają satysfakcję z tego, że mają odłożone, ale na przykład przychodzi kryzysowa sytuacja i tak nie wykorzystują tej kasy, na przykład biorą od rodziny, ja tak niw potrafię.
o nie, dla mnie to jakaś abstarkcyjna sytuacja w ogóle

Do góry