reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Dobra mam. Oba 10mlU
Próbować z jednym jeszcze dziś czy się wstrzymać do porannego moczu 🤔
zależy czy wytrzymasz do jutra :) generalnie rozsądniej poczekać do jutra. Ale jak zdecydujesz, że np. od 18 nie będziesz sikać i pić i nasikasz o 21 na jeden z nich, to też będziemy Ci kibicować :)

reklama
Czy było to potrzebne? Nie wiem, czy corce to powiedziała, czy tylko bliskiej kolezance.
Ale kiedyś same będziemy matkami "doroslych" ale wciąż naszych dzieci i nie raz się powie coś z troski, co nasze dorosłe dziecko odbierze jako atak. 🤷‍♀️ Sama mam mamę i często słyszę coś, w czym ma rację, ale się z nią nie zgadzam np po, co ryzykuje z 4 dzieckiem mam 3 zdrowych - roznie moze byc i jeszcze to cc kolejne. Nie jest to miłe? Tak. Nie ma racji? Trochę ma... zgadzam się? Tak i nie... Czy jest to potrzebne? Nie wiem🤷‍♀️ Czy chce mi tym zrobić przykrość? Na pewno nie
Ja tego bardzo nie lubię. To takie wtrącanie się w cudze życie. Na pewno Ci jest jeszcze trudniej, kiedy Ci tak mówi. Ten kanon rodziny 2+2 albo 2+3. Ja podziwiam te rodziny, które decydują się na więcej. W bardzo pozytywnym sensie. Mam trochę takich znajomych i zawsze maja wesoło ;)

Dziewczyny, które obserwują cykl i mierzą codziennie temperaturę - podpowiedzcie, proszę. Dzień ze spadkiem temperatury nie musi zawsze oznaczać owulacji, prawda? U niektórych osób może być tak, że owulacja nastapi 1-2 dni po spadku, kiedy temperatury są już wyższe?

@hachette kiedy nam w końcu opowiesz o wczorajszej wizycie?

No właśnie koleżanko @hachette 🤩
Where Are You Waiting GIF by This GIF Is Haunted
Dziękuję, ze pytacie 💜 u mnie trochę lipa bo pecherzyki słabo rosną, lekarz zwiększył mi dawkę menopuru ze 150 na 300j. W niedzielę i poniedziałek rano mam już podawać orgalutran, w poniedziałek znów na kontrol na 11:40. Nadal nie mam żadnych konkretów ani dat🙈😆 mam nadzieję, ze na tej dawce coś się bujnie, bo przechodzenie tego wszystkiego od nowa mnie wykończy 🙈🙈🙈

Dziewczyny, które obserwują cykl i mierzą codziennie temperaturę - podpowiedzcie, proszę. Dzień ze spadkiem temperatury nie musi zawsze oznaczać owulacji, prawda? U niektórych osób może być tak, że owulacja nastapi 1-2 dni po spadku, kiedy temperatury są już wyższe?
tak, nie wszyscy mają owu na spadek, a np. dzień po

co masz na myśli przez "kiedy temperatury są już wyższe"?
Generalnie u każdego może być trochę inaczej, więc niekoniecznie będziesz miała owu w "spadku" akurat.

Dziękuję, ze pytacie 💜 u mnie trochę lipa bo pecherzyki słabo rosną, lekarz zwiększył mi dawkę menopuru ze 150 na 300j. W niedzielę i poniedziałek rano mam już podawać orgalutran, w poniedziałek znów na kontrol na 11:40. Nadal nie mam żadnych konkretów ani dat🙈😆 mam nadzieję, ze na tej dawce coś się bujnie, bo przechodzenie tego wszystkiego od nowa mnie wykończy 🙈🙈🙈
no lepiej niech się biorą do roboty te pęcherzyki, nie ma opierdzielania się! Mam nadzieję, że w poniedziałek wrócisz do nas z dobrymi nowinami!

reklama
Do góry