reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Jak dla mnie u @Bolilol zupełnie jak u mnie faza lutealna to coś koło 12-14 dni, a rozbieżność wynika z braku 100% pewności kiedy była owu. Tym wybrykiem 16 bym się nie przejęła bo to była dzika owulacja.
no zmyliły mnie te usg! Czyli z największym prawdopodobieństwem jeśli w 5cs była na usg tuż przed, a potem tuż po i faza lutealna trwała 14 dni to właśnie taką ma fazę lutealną stale? Zmęczyłam się 😂🤣

reklama
no zmyliły mnie te usg! Czyli z największym prawdopodobieństwem jeśli w 5cs była na usg tuż przed, a potem tuż po i faza lutealna trwała 14 dni to właśnie taką ma fazę lutealną stale? Zmęczyłam się 😂🤣

Jak już widać na usg ciałko żółte to może być i 2 dni po owu i 3 i 5 chyba dopiero koło 6 dni po owulacji ciałko żółte trochę się zmienia więc ciężko określić kiedy doszło do owulacji. Znając mnie uśrednilabym se fazę lutealna na 14 dni 😂

A czy to kompletna legenda że da się trochę wydłużyć fazę lutealna? Jakaś końska dawka witaminy C czy cos? Bo ja mam w porywach 11 dni więc może nawet mniej 🤦🏻‍♀️

Możliwe, ze intencje inne, ale zawsze to później zle wychodzi. Moja przyjaciolka jak była w ciąży zaczęła plamić, usłyszała od swojej mamy, ze to przez palenie papierosów przed ciaza i ze trzeba bylo rzucić. Oczywiście intencje- oby wnuczce w brzuchu nic nie było; a wyszło: kłótnia, dodatkowy stres, awantura, ze nagle wyrzuty bo paliła przed ciaza jak miliony innych kobiet.
Czy moja orzyjaciolka tego potrzebowała? Absolutnie nie. Czy mama powinna to mówić? Uwazam, ze absolutnie nie.
Tego, co było takie gadanie nie zmieni, a pogorszy stan psychiczny.
Czy było to potrzebne? Nie wiem, czy corce to powiedziała, czy tylko bliskiej kolezance.
Ale kiedyś same będziemy matkami "doroslych" ale wciąż naszych dzieci i nie raz się powie coś z troski, co nasze dorosłe dziecko odbierze jako atak. 🤷‍♀️ Sama mam mamę i często słyszę coś, w czym ma rację, ale się z nią nie zgadzam np po, co ryzykuje z 4 dzieckiem mam 3 zdrowych - roznie moze byc i jeszcze to cc kolejne. Nie jest to miłe? Tak. Nie ma racji? Trochę ma... zgadzam się? Tak i nie... Czy jest to potrzebne? Nie wiem🤷‍♀️ Czy chce mi tym zrobić przykrość? Na pewno nie

A czy to kompletna legenda że da się trochę wydłużyć fazę lutealna? Jakaś końska dawka witaminy C czy cos? Bo ja mam w porywach 11 dni więc może nawet mniej 🤦🏻‍♀️

Najskuteczniejsza jest jednak suplementacja progesteronem jeśli faza lutealna jest za krótka. 11 dni jest spoko

Jak już widać na usg ciałko żółte to może być i 2 dni po owu i 3 i 5 chyba dopiero koło 6 dni po owulacji ciałko żółte trochę się zmienia więc ciężko określić kiedy doszło do owulacji. Znając mnie uśrednilabym se fazę lutealna na 14 dni 😂
no ale jeśli pisze, że była na usg tuż przed i tuż po to rozumiem, że w jednym dniu był pęcherzyk jeszcze nienaruszony, a np. na drugi dzień już ciałko żółte. Chyba zbyt dosłownie podeszłam do tematu

no ale jeśli pisze, że była na usg tuż przed i tuż po to rozumiem, że w jednym dniu był pęcherzyk jeszcze nienaruszony, a np. na drugi dzień już ciałko żółte. Chyba zbyt dosłownie podeszłam do tematu

Tuż po to zazwyczaj nie ma jeszcze ciałka żółtego🤪

reklama
Jestem teoretycznie 8-10 dpo. Czy jest sens testować?

Nie patrz w ten sposób, że problem jest po Twojej stronie. Ot, zdarza się tak i tyle. Ale nie ty jesteś tu problemem 😘😘😘
Moja szwagierka i jej partner starają się od 7 lat i najśmieszniejsze jest to, że on ma wyniki dobre i ona też - jedynym problemem jest to, że jej środowisko nie jest dobre dla jego plemników. Oddzielnie mają większe szanse niż razem choć nie uniknione, że kiedyś może coś zaskoczyć czego im życzę.
Odnoście tego to wczoraj czytałam o takiej sytuacji
Screenshot_20230217_144117.jpg

Do góry