reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Melduję, że jestem po wizycie. 17dc, Miałam nadzieję na ciałko żółte, a tu przed owu 😁🙄 21cm pęcherzyk, Endo 10. Także dostałam zastrzyk ovitrelle (pierwszy raz) i działamy dziś i jutro. nie wiem jak wykrzese siły na kolejne seksy 😃 już bym sobie chętnie odpoczęła xd
Super teraz musisz zebrać siły kochana i działać 😈😁🤞

reklama
Melduję, że jestem po wizycie. 17dc, Miałam nadzieję na ciałko żółte, a tu przed owu 😁🙄 21cm pęcherzyk, Endo 10. Także dostałam zastrzyk ovitrelle (pierwszy raz) i działamy dziś i jutro. nie wiem jak wykrzese siły na kolejne seksy 😃 już bym sobie chętnie odpoczęła xd
21 cm to już piłka do siatki 😁😁😁 musiałaś jeść dużo kurczaków że tak urósł ;)

Żarcik 🫣😅

niektóre z Was maja wykupione pakiety medyczne jak dobrze pamietam luxmed albo medicover
Może mi proszę wyjaśnić albo odesłać do jakieś strony żeby się dowiedzieć więcej na ten temat
Oraz według was plusy i minusy posiadania takiego pakietu
Będę wdzięczna za opinie i rady 🥰
wiesz co, najlepiej to sprawdzić jak u Ciebie w mieście to działa, bo działa różnie

Dziewczyny korzystające z medicover i luxmed pisały, że np. u nich w mieście zdarza się tak, że idą do gina, a tam w gabinecie nie ma usg. I że idziesz do gina po skierowanie na usg i dopiero potem się umawiasz na usg.
Ja u siebie do gina jeszcze nie dotarłam, bo są terminy na za miesiąc.

Korzystam jeszcze z Allianz i on działa podobnie jak PZU chyba - czyli Allianz ma umowy z różnymi przychodniami podpisane i sobie tam dzwonisz i się umawiasz. Wydaje mi się też, że jest mniejszy problem ze skierowaniami, bo w takim przypadku lekarzowi nie zależy na ograniczaniu badań, bo to Allianz płaci przychodni. A jak robisz w placówce medicover, to lekarze są jakoś mniej skłonni do tych skierowań, nie wiem czy nie mają jakiś odgórnych ograniczen

A ja sobie skinęłam dzisiaj na owulak (choć pozytywny miałam 12.02) ale przyszły mi testy z facelle, wcześniej ich nie używałam i chciałam sobie wypróbować i dość mocna ta kreska 😅 chyba pik dość długo u mnie trwa

Załączniki

• IMG20230216114109.jpg
    IMG20230216114109.jpg
    2,8 MB · Wyświetleń: 63
wiesz co, najlepiej to sprawdzić jak u Ciebie w mieście to działa, bo działa różnie

Dziewczyny korzystające z medicover i luxmed pisały, że np. u nich w mieście zdarza się tak, że idą do gina, a tam w gabinecie nie ma usg. I że idziesz do gina po skierowanie na usg i dopiero potem się umawiasz na usg.
Ja u siebie do gina jeszcze nie dotarłam, bo są terminy na za miesiąc.

Korzystam jeszcze z Allianz i on działa podobnie jak PZU chyba - czyli Allianz ma umowy z różnymi przychodniami podpisane i sobie tam dzwonisz i się umawiasz. Wydaje mi się też, że jest mniejszy problem ze skierowaniami, bo w takim przypadku lekarzowi nie zależy na ograniczaniu badań, bo to Allianz płaci przychodni. A jak robisz w placówce medicover, to lekarze są jakoś mniej skłonni do tych skierowań, nie wiem czy nie mają jakiś odgórnych ograniczen
u mnie za zadupiu to wątpię ze mam … najbliżej pewnie Opolko ale to tak godzina drogi w jedna stronę 🤦‍♀️
A jak to sprawdzić ? Na stronie np. PZU będzie gdzie dana placówka się znajduje ?

Ale to chyba musi być lekarz który działa w ramach tego pakietu tak ?
Tak samo jak skierowanie na badanie krwi to tylko w określonych placówkach ?
Wydaje mi się ze u mnie na miejscu nie ma żadnego takiego lekarza . Musiałabym wszędzie dojeżdżać . Ale ciagle płacąc za prywatne wizytę to już mi się odechciewa wiec chyba lepiej dojeżdżać 🤷‍♀️
Medicovery mają swoję przychodnie i szpitale (przynajmniej w Warszawie), tych placówek jest od groma. Jeżeli chce badanie krwi na coś, to przez apkę rezerwuję teleporadę i mówię co i jak, dostaje skierowanie na badanie krwi, w apce zapisuje sie na badanie krwi i mam wyniki tez w apce. Do ginekologa można zawsze się dostać tego samego dnia - nie zawsze do tego, do którego najczęśniej chodzisz, ale codziennie ktoś zwalnia wizyty - to ty wskakujesz na to miejsce :) Podobnie z innymi specjalizacjami.

Ale najlepiej zorientuj się, jak jest u Ciebie w mieście, bo wszędzie jest inaczej.

A ja sobie skinęłam dzisiaj na owulak (choć pozytywny miałam 12.02) ale przyszły mi testy z facelle, wcześniej ich nie używałam i chciałam sobie wypróbować i dość mocna ta kreska 😅 chyba pik dość długo u mnie trwa
Pik lh trwa 24-36h
Jeżeli trwa dłużej może świadczyć o jakiś zaburzeniach

Tak męczy. Dokładnie jak piszecie, wciąż mózg pracuje w trybie przed owu, owu, okres, seks był, nie było, sikać, nie sikać...

O to to... wciąż czekamy...normalnie liczymy i czekamy... naprawdę jak na to spojrzeć to nasze mózgi nieustająco są na tym skupione :) co zrobić, co jeść, co kupić, kiedy seks, kiedy sikać, kiedy pić alko a kiedy nie...
rany dokładnie tak samo! Ja nawet myślę też co ćwiczyć i na przykład po owulacji już nie skakałam za bardzo cardio 🤦🏻‍♀️ aż to głupio zabrzmi ale aż się boje wyjść z obecnego trybu pauzującego i wpaść znowu w te szaleństwo

Ja nawet jak już zaczynał się okres to googlalam jak często się zdarza "okres" gdy jednak jest się już w ciąży 🤡

u mnie za zadupiu to wątpię ze mam … najbliżej pewnie Opolko ale to tak godzina drogi w jedna stronę 🤦‍♀️
A jak to sprawdzić ? Na stronie np. PZU będzie gdzie dana placówka się znajduje ?
pewnie powinno być takie info, na Allianz chyba jest lista placówek, z którymi mają podpisane umowy

reklama
Do góry