reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Tak dobrze pamiętasz
no właśnie tak mi się wydawało, że ja przy Twoim negatywnym dzisiejszym teście miałam się powołać na klauzulę sumienia i odmówić wpisania wróżki.

10dpo to jeszcze jest trochę czasu. Nie wiem jaką rzeczywista czułość ma ten elektroniczny, ale ja bym chyba posikała jeszcze na normalne przez 3 dni :) i najwyżej jeżeli będzie jakiś solidny cień, to wtedy na elektroniczny następnego dnia (bo Ty nie masz dostępu do bety, prawda? U Was się nie robi tak jak w Polsce, że idziesz z buta, płacisz i masz?)

reklama
niektóre z Was maja wykupione pakiety medyczne jak dobrze pamietam luxmed albo medicover
Może mi proszę wyjaśnić albo odesłać do jakieś strony żeby się dowiedzieć więcej na ten temat
Oraz według was plusy i minusy posiadania takiego pakietu
Będę wdzięczna za opinie i rady 🥰
Cześć, ja mam medicover z pracy, więc widzę same plusy, ale nigdy nie wiem jakie usługi ginekologiczne mam w pakiecie, a których nie mam. Na pewno jeden monitoring w ramach konsultacji jest, ale czy w miesiąc w miesiąc można chodzić na monitoringi? Tego już nie wiem. Ja w ramach pakietu medicover zrobiłam wszystkie badania potrzebne do kliniki niepłodności. Powiedziałam lekarzowi co i jak i chociaż super zadowolony nie był, wypisywał mi te badania ;p ale zadowolenie/niezadowolenie lekarza w ogóle mnie nie obchodzi.

Z mojego dziennika 1.04.2021 r:

Najgorzej jest chwilę przed okresem. Kiedy już wiesz, że nic z tego, progesteron zjeżdża i szepcze, że jesteś beznadziejna. Pryszcz na czole potwierdza twoją wewnętrzną brzydotę. Nie dość, że hormony ci robią sieczkę z serca, to jeszcze znów jesteś miesiąc starsza. Znów straciłaś kolejne jajeczka. I niby wyobrażasz sobie siebie bez dzieci. Podróżującą. Mniej sfrustrowaną codziennymi obowiązkami. Wspinającą się po najpiękniejszych skałach w Europie. Wyspaną. Ale tej comiesięcznej straty nie da się niczym zastąpić. Jesteś niewolnicą własnego cyklu rozpaczy. Te kilka dni przed okresem już wiesz, że się nie udało, ale i tak torturujesz siebie nadzieją, by z chwilą pierwszego plamienia, zaklnąć pod nosem i wcisnąć do otchłani serca kolejne "nic się nie stało". Gdy w połowie okresu hormony się stabilizują, pocieszasz siebie możliwością wypicia kolejnej kawy, uprawiania ekstremalnych sportów i wyrzeźbią sylwetką. Ale i tak zamieniłabyś bez mrugnięcia te mięśnie na brzuchu na rozstępy, by rozśmieszyć w kuchni płaczącą, małą istotę.
Co Ty mi zrobiłaś? Ryczę przy pączku w robocie 😭😭😭

niektóre z Was maja wykupione pakiety medyczne jak dobrze pamietam luxmed albo medicover
Może mi proszę wyjaśnić albo odesłać do jakieś strony żeby się dowiedzieć więcej na ten temat
Ja mam akurat PZU, bo mąż ma taką opcję w pracy. Płaci za to niewiele bo ok 40-50 zł za mnie miesięcznie.
Dla mnie plus bo każdą receptę mam wystawioną bez problemu wystarczy, że napiszę do lekarza na czacie, to samo z badaniami krwi, nie wszystkie mam reundowane, ale sama podstawa to już coś.
Dodatkowo korzystaliśmy z pomocy okulisty, gastrologa, laryngologa i wszystko super :D ostatnia moja wizyta u okulisy- pierwszy raz byłam tak przebadana, całkowicie za darmo. Gdybym miała płacić to ok. 400 zł by mnie wyszło. Więc myślę, że w ogólnym rozrachunku w moim przypadku się opłaca :D

A i wszystkie zwolenienia załatwiam przez rozmowe albo czat w medicoverze. Teleporady ze specjalistami, żeby na badania skierowali. Nie wiem czy można tam znaleźć jakiegoś super specjaliste, co poprowadzi w chorobach, ale na pewno śmiało można wykorzystywać do badań ;p

Cześć, ja mam medicover z pracy, więc widzę same plusy, ale nigdy nie wiem jakie usługi ginekologiczne mam w pakiecie, a których nie mam. Na pewno jeden monitoring w ramach konsultacji jest, ale czy w miesiąc w miesiąc można chodzić na monitoringi? Tego już nie wiem. Ja w ramach pakietu medicover zrobiłam wszystkie badania potrzebne do kliniki niepłodności. Powiedziałam lekarzowi co i jak i chociaż super zadowolony nie był, wypisywał mi te badania ;p ale zadowolenie/niezadowolenie lekarza w ogóle mnie nie obchodzi.
Ale to chyba musi być lekarz który działa w ramach tego pakietu tak ?
Tak samo jak skierowanie na badanie krwi to tylko w określonych placówkach ?
Wydaje mi się ze u mnie na miejscu nie ma żadnego takiego lekarza . Musiałabym wszędzie dojeżdżać . Ale ciagle płacąc za prywatne wizytę to już mi się odechciewa wiec chyba lepiej dojeżdżać 🤷‍♀️

Melduję, że jestem po wizycie. 17dc, Miałam nadzieję na ciałko żółte, a tu przed owu 😁🙄 21cm pęcherzyk, Endo 10. Także dostałam zastrzyk ovitrelle (pierwszy raz) i działamy dziś i jutro. nie wiem jak wykrzese siły na kolejne seksy 😃 już bym sobie chętnie odpoczęła xd
No musicie się spiąć i działać ostro , nie zmiłuj 😂

reklama
Ja mam z pracy od męża pakiet rodzinny, grosze płaci, a u nas i dzieciaki i my z tego korzystamy. Dla mnie to fajna i przydatna sprawa, nawet mi wystawili ostatnio na progesteron i betę zlecenia, choć bardzo mało chętnie to robią i lepiej mieć jednego swojego lekarza to wtedy wszystko da co potrzeba, ale całą krzywą, wszystkie hormony itp. wszystko w pakiecie i na wszystko dali zlecenia..

Do góry