reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
U mnie dooooopiero wg ovufriend i premom 2 dni po, żeby ktoś mnie uspał na 6 dni chociaz, byloby bardzo miło😂🤣
Jak narazie zaje..isty ból piersi mam i sutków i tyle.
ja ostatnie 2/3 cykle tak miałam że piersi bolały mnie praktycznie od owulacji mocno.
Nie wiem czy to skutek wysokiego progesteronu czy co? :D

Dla zainteresowanych jestem po wizycie u endokrynologa
Powiedziala ze nie mam Hashimoto ale wszystko idzie ku temu żeby to mieć ( usg czyste ) to chyba dobra wiadomość ? Nie wiem
I powiedziała jeszcze ze normy TSH do zajścia w ciąże zostały podwyższone 🤷‍♀️( tak zrozumiałam )
Mam dalej brać eutyrox 25mg
Dodatkowo dostałam skierowanie na badanie prolaktyny po obciążeniu tabletka : także jutro idę

A teraz ruszam do domku czeka mnie godzinna trasa . Ach co się nie zrobi żeby pójść do dobrego lekarza ?
a co miała na myśli mówiąc że nie masz ale idzie ku temu? Coś z krwi na to wskazuje?

Tak, ale nie mam pojęcia czy próbowac tsh zbić dietą jak ostatnio, czy pakować się w leki. A do lekarza się dostać graniczy z cudem. Musiałabym jechać 60 km w jedną stronę ale mie sie nie chce. Jakby było powyżej 3 to już bym była w drodze :D
Ja przy 2,5 dostałam już letrox 50... troszkę żałuję, że zaczęłam go brać... endokrynologa mam dopiero 8.03.
A może teleporada? Myślę, że do endokrynologa teleporada nie jest zbrodnią

Dziewczyny, jeśli czuję moment owulacji, a jest stosunkowo rano, to znaczy, że szanse dziś wieczorem są?
W sumie znam odpowiedź, ale w głowie mam error :d
Szanse są i nie są, loteria tak?

reklama
Kurczę, myślałam, że jestem 2 dpo, ale dziś na papierze miałam kropki krwi🤔.
Nawet w niedzielę miałam swój mega ból jajnika.

Pierwszy raz w życiu coś takiego.
Nie, żadna ciąża, czy cudowne poczęcie.
Po prostu się martwię.
Nikt nic🤷🏻‍♀️? Ach…

Liczyłam na jakieś rady, pocieszenie 😕.
Wiecie, że jestem w trakcie diagnozowania stanu przedrakowego i się martwię.

Do góry