reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Ajjjj... znam ten ból. Ostatnio postanowiłam zająć się moimi nadłamanymi zębami. Portfel pogrążył się w żałobie... zaraz po wyjściu od dentysty zahaczyła mnie pani z Unicefu prosząc o datki comiesięczne 10€ na szczytny cel... Powiedziałam, że właśnie przehulałam czterocyfrową kwotę u dentysty i się nie nadaję do takich rozmów chwilowo... Z ironią odparła, że to chyba zębh ze złota. Żeby chociaż!
Znam ten ból. Zostałam w tamtym roku zmuszona by w koncu pójść do dentysty. Rachunek końcowy 6000€. Na szczęście 80% zaplacila kasa chorych. Ale 2000€ i tak zabolało :/

reklama
Chciałam sie dowiedzieć jak Q10 wpływa na płodność u kobiet a znalazłam to :
koenzym Q10 może poprawiać parametry nasienia, w tym może zwiększać stężenie i ruchliwość plemników w ejakulacie.
Powyższe efekty zaobserwowano przy dawce w wysokości 300-400 mg koenzymu Q10/dzień.

Może się komuś przyda 🥰

Chciałam sie dowiedzieć jak Q10 wpływa na płodność u kobiet a znalazłam to :
koenzym Q10 może poprawiać parametry nasienia, w tym może zwiększać stężenie i ruchliwość plemników w ejakulacie.
Powyższe efekty zaobserwowano przy dawce w wysokości 300-400 mg koenzymu Q10/dzień.

Może się komuś przyda 🥰
tylko pamiętajcie, żeby wybierać ubichnol, nie ubichinon

Nie chce Cie martwić, ale ja smaku nie miałam 3 tygodnie, węchu pół roku i do tej pory odczuwam skutki covida jeśli chodzi o węch :/ Ale na szczęście mało kto miał tak jak ja ;)
Mój mąż jest tym samym szczęściarzem, po covidzie już nigdy nie wrócił do swojego węchu na tyle ile przed (był jak pies), ma stępiony po dziś dzień ;)
Ten chyba jest Ok?
jest ok, tez go mam.

@Bolilol przytulam cię mocno

Ten chyba jest Ok?
tak, okej.
Chodzi o to chyba, ze ten ubichinol ma jakieś wolne wiązania czy coś i może przyłączyć atom tlenu i na tym polega jego działanie antyoksydacyjne. Mam nadzieje, ze nie pierdziele głupot, b o chemie miałam ostatnio na studiach czyli dawno, i też dawno czytałam artykuł o tym :D

Mój mąż jest tym samym szczęściarzem, po covidzie już nigdy nie wrócił do swojego węchu na tyle ile przed (był jak pies), ma stępiony po dziś dzień ;)

jest ok, tez go mam.

@Bolilol przytulam cię mocno
też właśnie do mnie dzisiaj przyszedł ten sam 💪

A są jakieś zalecenia kiedy najlepiej go przyjmować?

reklama
tak, okej.
Chodzi o to chyba, ze ten ubichinol ma jakieś wolne wiązania czy coś i może przyłączyć atom tlenu i na tym polega jego działanie antyoksydacyjne. Mam nadzieje, ze nie pierdziele głupot, b o chemie miałam ostatnio na studiach czyli dawno, i też dawno czytałam artykuł o tym :D
A zamówiłam suple dla siebie i tam jest ten ubichinion 🧐 nie mam pojęcia czym to się różni 😂 dla mnie chemia to czarna magia
Mama uczy chemii to zaraz jej zapytam 🤭

Do góry