reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

My już po wizycie. Wszystko było super, aż po badaniu na samolocie, w połowie wizyty, lekarka powiedziała, że nas zaprowadzi na badania. Więc już na korytarzu w biegu zapytałam jej, czy bezpośrednio po badaniach mamy do niej wrócić, czy jak to ma wyglądać (w sensie o której mamy wrócić, żeby były wyniki). Powiedziała, że mam wrócić w połowie przyszłego cyklu i tak się okazało, że to, co uważałam za połowę wizyty było cała wizyta.

No więc tak. Wyniki męża mają być dzisiaj i skonsultować je sobie mogę z @LadyCaro, @LadyCaro pomożesz?
Ale jakie masz odczucia? Z postu wynikają, że lekko mieszane.
Dużo płaciłaś, bo to rozumiem prywatna wizyta w Bocianie?

Jakieś konkrety Ci powiedziała, czy konkrety będą po wynikach?

reklama
Ja stwierdzam, że jeśli nic mi teraz przez 3 mc na stymulacji nie wyjdzie to zgłaszam się do kliniki na NFZ w Łodzi, w której z pozytywnym skutkiem zaszły dwie moje znajome. Salve zrobiło na mnie złe wrażenie plus ceny tego wszystkiego to jednak kosmos.....
Co to za klinika? W Salve jest dofinansowanie miasta Łodzi, ale tylko tam. Mnie tez nie przekonała ta klinika.
Ja szczerze mówiąc liczyłam, że w takiej klinice dokładnie przedstawią opcje, plan leczenia....
U nas tak było. Nasza pierwsza wizyta trwała od 13:00 do 18:00… z przerwą ponad dwie godziny oczekiwań na wyniki męża, powrót i omówienie wyników, opcji z tym związanych itd.

no zostawiliśmy 900 zł dziś, a będziemy mądrzejsi o wyniki nasienia, które już muszę zinterpretować na własną rękę... Chciałam się czuć zaopiekowana, a w tej chwili no tak nie jest.
Sama pierwsza część wizyty była super, tylko, że no okazała się cała wizytą. Więc wrócę tam w następnym cyklu i już będę mądrzejsza i nie dam się zaskoczyć. Bo dzisiaj na tym korytarzu ja byłam w takim szoku, że zapomniałam jak się nazywam
Autentycznie przykro mi sie zrobiło. Mam nadzieję, ze kolejna wizyta będzie już inaczej wyglądać.. wyniki nasienia są bardzo czytelne wiec z tym nie będziesz mieć problemu najmniejszego, no ale wiadomo, ze to nie o to chodzi. W razie czego wyniki są ważne chyba około 6mcy wiec spokojnie możesz iść z nimi w inne miejsce i zostaną uznane.

no zostawiliśmy 900 zł dziś, a będziemy mądrzejsi o wyniki nasienia, które już muszę zinterpretować na własną rękę... Chciałam się czuć zaopiekowana, a w tej chwili no tak nie jest.
Sama pierwsza część wizyty była super, tylko, że no okazała się cała wizytą. Więc wrócę tam w następnym cyklu i już będę mądrzejsza i nie dam się zaskoczyć. Bo dzisiaj na tym korytarzu ja byłam w takim szoku, że zapomniałam jak się nazywam
Kurczę, no to trochę kijowo, jak za taką cenę, która zwala z nóg.

Porównując do tego, że my za wyniki badania nasienia płaciliśmy 150 zł i w razie wyniku budzącego niepokój konsultacja androloga była w cenie, to tak trochę średnio ten Bocian wypada😞.

Autentycznie przykro mi sie zrobiło. Mam nadzieję, ze kolejna wizyta będzie już inaczej wyglądać.. wyniki nasienia są bardzo czytelne wiec z tym nie będziesz mieć problemu najmniejszego, no ale wiadomo, ze to nie o to chodzi. W razie czego wyniki są ważne chyba około 6mcy wiec spokojnie możesz iść z nimi w inne miejsce i zostaną uznane.
mi też jest mega przykro. Zupełnie inaczej sobie to wyobrażam, myślałam, że będzie właśnie tak jak u Ciebie...

A czy miałas może jakieś badanie o nazwie TIME? Mam taki wynik, a nie mam pojęcia co to może być za skrót

Co to za klinika? W Salve jest dofinansowanie miasta Łodzi, ale tylko tam. Mnie tez nie przekonała ta klinika.

U nas tak było. Nasza pierwsza wizyta trwała od 13:00 do 18:00… z przerwą ponad dwie godziny oczekiwań na wyniki męża, powrót i omówienie wyników, opcji z tym związanych itd.
W CZMP. Minusem są godziny wizyt, tu miałabym problem ze Starym, bo on po prostu nie ma jak wziąć wolnego- tzn. pracuje sam dla siebie i jak wolne to nie zarabia, musiałby przepisać pacjentów...Ale tak myślę, że skoro u niego nasienie spoko to może jedna wizyta i nie musiałby potem ze mną łazić....

No Salve nie robi na mnie dobrego wrażenia....

A Wy leczycie się w której klinice, przypomnij?

@Bolilol , a nie macie w Szczecinie innej kliniki?
Jesteś skazana jedynie na tę?
Może spróbuj też na NFZ?

Autentycznie jestem zażenowana taką sytuacją, bo wygląda to na wyciąganie kasy od ludzi, którzy i tak są w trudnej sytuacji.

Kurczę, no to trochę kijowo, jak za taką cenę, która zwala z nóg.

Porównując do tego, że my za wyniki badania nasienia płaciliśmy 150 zł i w razie wyniku budzącego niepokój konsultacja androloga była w cenie, to tak trochę średnio ten Bocian wypada😞.
Ale za 150zl to zrobisz jakaś podstawę podstaw, tutaj są rozszerzone badania, stad taka cena.
mi też jest mega przykro. Zupełnie inaczej sobie to wyobrażam, myślałam, że będzie właśnie tak jak u Ciebie...

A czy miałas może jakieś badanie o nazwie TIME? Mam taki wynik, a nie mam pojęcia co to może być za skrót
To nie jest badanie, to jest jakieś chuiwico dopisywane do każdego badania.
W perspektywie masz tam zostawić bardzo duże pieniądze wiec musisz im ufać i czuć się zaopiekowana, jeśli nie ma chemii między wami to wiej.

W CZMP. Minusem są godziny wizyt, tu miałabym problem ze Starym, bo on po prostu nie ma jak wziąć wolnego- tzn. pracuje sam dla siebie i jak wolne to nie zarabia, musiałby przepisać pacjentów...Ale tak myślę, że skoro u niego nasienie spoko to może jedna wizyta i nie musiałby potem ze mną łazić....

No Salve nie robi na mnie dobrego wrażenia....

A Wy leczycie się w której klinice, przypomnij?
Bocian Lodz

Ale za 150zl to zrobisz jakaś podstawę podstaw, tutaj są rozszerzone badania, stad taka cena.

To nie jest badanie, to jest jakieś chuiwico dopisywane do każdego badania.
W perspektywie masz tam zostawić bardzo duże pieniądze wiec musisz im ufać i czuć się zaopiekowana, jeśli nie ma chemii między wami to wiej.

Bocian Lodz
Chodzi mi o to, że @Bolilol napisała, że ma je sobie sama zinterpretować…No to bez jaj.
Chodzi mi o kaliber, bo pewnie za konsultację znowu będą musieli zapłacić.

reklama
@Bolilol , a nie macie w Szczecinie innej kliniki?
Jesteś skazana jedynie na tę?
Może spróbuj też na NFZ?

Autentycznie jestem zażenowana taką sytuacją, bo wygląda to na wyciąganie kasy od ludzi, którzy i tak są w trudnej sytuacji.
jest chyba jeszcze jedna. Na NFZ nie wchodzi za bardzo w grę, bo ja nie mogę sobie pozwolić na bieganie tam w godzinach typowych dla NFZ.
Pójdę tam jeszcze raz i jak będzie tak samo, to będę szukać gdzieś indziej. Najwyżej zobaczę czy w DE czegoś nie ma.

Do góry