reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Mnie od owulacji męczy ból jajników a dzisiaj jeszcze spadek temp i miałam na spacerze taki kilkusekundowy mocny ból w macicy. Oczywiście pierwsza myśl „a może to zagnieżdżenie” ale pewnie nie. Każdy nowy objaw człowiek próbuje przypisać ciąży 🤦‍♀️
o tak, doszukiwanie się symptomów to chyba każda z nas zna 🙈
U mnie ciąża jest wykluczona. Czwkam na wyregulowanie okresu po ostatniej stracie.
A babski3 nadchodzą, nadchodzą i nadejść nie mogą. Ciekawe o ile mi się cykl wydłuży. Dziś już 33 dzień.

reklama
Ojej dużo tego😱 czytałam ze dobrze suplementowac właśnie Q10 i inozytol i dlatego pytam o to, co ma sens dorzucić do tej podstawowej pregny start i w jakiej ilości bo już głupieje od tego 😅
Ja sie przygotowuje do ivf wiec to tez trochę inaczej :) ale przy normalnym funkcjonowaniu ubiqiunol (q10 w aktywnej formie) 1x1 nie zaszkodzi na pewno ;)

My już po wizycie. Wszystko było super, aż po badaniu na samolocie, w połowie wizyty, lekarka powiedziała, że nas zaprowadzi na badania. Więc już na korytarzu w biegu zapytałam jej, czy bezpośrednio po badaniach mamy do niej wrócić, czy jak to ma wyglądać (w sensie o której mamy wrócić, żeby były wyniki). Powiedziała, że mam wrócić w połowie przyszłego cyklu i tak się okazało, że to, co uważałam za połowę wizyty było cała wizyta.

No więc tak. Wyniki męża mają być dzisiaj i skonsultować je sobie mogę z @LadyCaro, @LadyCaro pomożesz?

My już po wizycie. Wszystko było super, aż po badaniu na samolocie, w połowie wizyty, lekarka powiedziała, że nas zaprowadzi na badania. Więc już na korytarzu w biegu zapytałam jej, czy bezpośrednio po badaniach mamy do niej wrócić, czy jak to ma wyglądać (w sensie o której mamy wrócić, żeby były wyniki). Powiedziała, że mam wrócić w połowie przyszłego cyklu i tak się okazało, że to, co uważałam za połowę wizyty było cała wizyta.

No więc tak. Wyniki męża mają być dzisiaj i skonsultować je sobie mogę z @LadyCaro, @LadyCaro pomożesz?
Oczywka

Oj, to zupełnie inaczej niż u nas, my na omówienie wyników mieliśmy wrócić za dwie godziny 🤔 szkoda, ze i u Was tak nie zrobili, bo to duża oszczędność czasu.
Jakie badania mieliście robione?

Oj, to zupełnie inaczej niż u nas, my na omówienie wyników mieliśmy wrócić za dwie godziny 🤔 szkoda, ze i u Was tak nie zrobili, bo to duża oszczędność czasu.
Jakie badania mieliście robione?
no ja z tego wszystkiego nawet nie wiem co mamy robić, jak wyniki będą złe 😳

No mąż miał nasienie, ja miałam tsh bo jej zdaniem za wysokie, chlamydie i homocysteine i jeszcze sporo innych, nie spamoetalam tego wszystkiego. Mąż krwi nie miał pobieranej.

Ja letrox trzymam na stoliku nocnym przy łóżku i biorę od razu po przebudzeniu. Później biorę osłonkę i znów pół godziny nie jem, wiec śniadanie zjadam min godzinę po obudzeniu.
o dosłownie tak samo robię! Też mam na stoliku przy łóżku a śniadanie jem min godzinę później. Tylko kurde tak się zastanawiam - do śniadania dodaje łyżkę jogurty alpro a on jest na bazie soi. To bardzo źle czy ta łyżka to jednak nie takie przestępstwo?

reklama
no ja z tego wszystkiego nawet nie wiem co mamy robić, jak wyniki będą złe 😳

No mąż miał nasienie, ja miałam tsh bo jej zdaniem za wysokie, chlamydie i homocysteine i jeszcze sporo innych, nie spamoetalam tego wszystkiego. Mąż krwi nie miał pobieranej.
Mój tez za pierwszym razem miał nasienie tylko- morfo, hba, stres oksydacyjny i fragmentację. Na drugiej wizycie miał chlamydie z moczu, a z krwi grupę krwi,
HBsAg, anty-HCV, HIV Combi, Syphilis i A-HBC.
Wszystkie wyniki będziecie mieć na panelu to daj znać później czy wszystko w porządku, chociaż na pewno będzie ok :)
Umawialas się już na kolejną wizytę?

o dosłownie tak samo robię! Też mam na stoliku przy łóżku a śniadanie jem min godzinę później. Tylko kurde tak się zastanawiam - do śniadania dodaje łyżkę jogurty alpro a on jest na bazie soi. To bardzo źle czy ta łyżka to jednak nie takie przestępstwo?
Od endo mam rozpiskę, na której jest info, ze magnez, żelazo i wapń min dwie godziny po letrox

Do góry