reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Ooo i to jest dobry temat na dziś. Gdzie uprawialiście najdziwniejszy seks? ;)

My jak jeszcze byliśmy bezdzietni to nam się zdarzyło w pociągu... Zasłoniliśmy firanki spoko i sami byliśmy w przedziale, ale ciekawe co by konduktor powiedział jakby przez przypadek wszedł ;)
Z mężem w czasie jazdy autem lodzik, a najdziwniejsze miejsce, sex na stancji benzynowej w łazience, pojedynczej i zamykanej.. sex na masce czy w aucie standard - miedzyzwiązkowy związek przyjacielski tylko oparty na seksie więc szampan i auto było standartem.

reklama
ół roku właśnie był grany samochód i plaża x 2. Samochód w miarę wygodnie, ale plaża przereklamowana - piasek nie chciał współgrać z ruchami ;p Wczoraj pisałyście o prysznicach - próbowaliśmy tyle razy przez 10 lat i chyba tylko raz się udało ;p na stojaka nie współgramy i się poddaliśmy
No ja też prysznica nie mogę zakumać jak tam kuźwa jest ludziom wygodnie na stojaka, a próbowaliśmy kilka razy i się poddaliśmy. Za to w wannie lubimy ;)
Plaża też należy do przereklamowanych, bo piasek wchodzi dosłownie wszędzie :oo:

Cześć dziewczyny! Podczytuje Was jakiś czas bo też się staramy. Niestety dzisiaj raczej 1 dc ;(
Jeśli chodzi o niskie AMH, informacja dla @Nasturtium.
Ja też mam niskie 0,2 (ale ze względu na wiek - prawidłowe). Zrobiłam badanie i poszłam z tym do mojego ginekologa, bo 3 cykle się nie udawało, więc chciałam to sprawdzić. Wcześniej zaskakiwało od razu.
Zapytał mnie po co to robiłam, to nie jest wyznacznik. Ta była wizyta w sierpniu 2022, nic mi nie dolega mamy się starać. Na jesieni będzie Pani w ciąży. Szczerze miałam wątpliwości. Okazało się, że we wrześniu 2022 udało nam się, ale radość nie trwała długo bo ciąża się zatrzymała 6t2/3d. To był 6 cs, więc jak widać można ;)

0,2 to raczej niska rezerwa, ale tak nie ma się co tym stresować. Da się zajść w ciążę z takim AMH, ale jak jeszcze dodamy wiek partnera powyżej 40+to bardzo duże ryzyko poronienia i trzeba być tego świadomym. Im większa rezerwa tym więcej dobrych jajeczek (to się nie tyczy PCOS tam dużo jajek i dużo słabych). Im mniej, tym większa szansa na trafienie słabszego. Trzeba próbować, może w końcu trafi się dobre jajko i będzie dzieć :)
Na podniesienie jakości jajeczek: wit. D, ubichinol czyli to lepsze Q10 co najmniej 200 (czasem w klinikach zapisują nawet 300-400), inozytol, wit. C, NAC, wit. E.

Czy tylko ja nie widzę Waszych stopek?
9E39A277-C6D6-4117-9C53-E6970E759AB3.jpeg

No ja też prysznica nie mogę zakumać jak tam kuźwa jest ludziom wygodnie na stojaka, a próbowaliśmy kilka razy i się poddaliśmy. Za to w wannie lubimy ;)
Plaża też należy do przereklamowanych, bo piasek wchodzi dosłownie wszędzie :oo:

0,2 to raczej niska rezerwa, ale tak nie ma się co tym stresować. Da się zajść w ciążę z takim AMH, ale jak jeszcze dodamy wiek partnera powyżej 40+to bardzo duże ryzyko poronienia i trzeba być tego świadomym. Im większa rezerwa tym więcej dobrych jajeczek (to się nie tyczy PCOS tam dużo jajek i dużo słabych). Im mniej, tym większa szansa na trafienie słabszego. Trzeba próbować, może w końcu trafi się dobre jajko i będzie dzieć :)
Na podniesienie jakości jajeczek: wit. D, ubichinol czyli to lepsze Q10 co najmniej 200 (czasem w klinikach zapisują nawet 300-400), inozytol, wit. C, NAC, wit. E.
tak się podłącze trochę z dupy ale znasz może jakieś godne polecenia jakościowo Q10? Chyba zacne brać, jak nie na jajeczka to przynajmniej na zmarszczki 😬

Hej, może niektóre z Was pamiętają, że mialam dziś mieć biopsje po antybiotykoterapii. Nie mialam, bo dosłownie na fotelu dostalam okres. W 23 dc. Kiedy zawsze mialam książkowe cykle 28-30. Takie moje szczęście.
chyba wspominalas wczoraj że jednak plamisz, może właśnie to na ten okres było 🙁 ile dpo?

reklama
Do góry