reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Ja sobie wyliczyłam różne opcje terminów (zawsze to robię 🤡🙈) potransferowych i w jednej z nich wyszedł mi termin 31.12😆 stary się śmiał ze będziemy mieć wystrzałowego sylwestra, choć dla dobra dziecka wolałabym zacisnąć nogi i przetrzymac go do północy😛 To by dopiero był poród z przytupem, w akompaniamencie fajerwerek 😆

Ja sobie wyliczyłam różne opcje terminów (zawsze to robię 🤡🙈) potransferowych i w jednej z nich wyszedł mi termin 31.12😆 stary się śmiał ze będziemy mieć wystrzałowego sylwestra, choć dla dobra dziecka wolałabym zacisnąć nogi i przetrzymac go do północy😛 To by dopiero był poród z przytupem, w akompaniamencie fajerwerek 😆
a zaczęłaś już nowy cykl?

moje rodzeństwo jest sierpniowe, ale jakoś zawsze się udawało zgromadzić dzieci na urodziny. No ale wakacje dłuższe, to nigdy nie jest tak, że wszyscy wyjeżdżają na raz, jak np. na majówkę
No tak ale mój syn ma swoje grono ulubionych kolegów i ciężko ogarnąć żeby akurat wszyscy byli dostępni
a może @olka11135 z nim nie spała? 🫣

Nieee… to nie możliwe… 😂🤣
Haha oplulam telefon 🤣🤣🤣🤣🤣

Dostałam właśnie powiadomienie z Diagnostyki, ze niektóre moje wyniki badań są już dostępne (a robiłam dzisiaj poza betą morfologię, na która zwykle czekałam do 14/15). Byłam pewna, ze już dostanę info co i jak z 🤰, a tu dupa blada… zaskoczyli mnie wcześniejszymi wynikami morfologii
zaraz będzie reszta przebierasz już nogami ? 🤞🤞🤞

czemu nie polecasz? 😅
Ja pierwsze dziecko urodziłam dokładnie w terminie z OM, mimo ze coś tam lekarz przebąkiwał, ze może owulacja była trochę później, ciąża kilka dni młodsza… Ale to nie ma reguły :)

Ciężko mi się odnieść do USG robionego na początku roku 90 :) - ale mam to USG i TP jest 14.10, wiem że poród był wywoływany i skończył się vaccum

Moje pierwsze dziecko to ciąża rozwiązana przez CC na żądanie - według mnie za wcześnie.
Moje drugie dziecko to mój wymarzony vbac (poród naturalny po cesarskim cięciu) i tu - OM 11.08, wyliczenia lekarza 27.08, moje wyliczenia 29.08 - urodzona 01.09 :)

a tak w ogóle mam koleżankę, która ma urodziny 1.01, a jej mąż 31.12 - więc jej mąż jest od niej starszy o "rok" :D

no właśnie ja mam takie 2 dni przed okresem ale też dziwne że nigdy wcześniej nie miałam

Tak w ogóle super głupie pytanie ale jak liczycie długość okresu? Że pierwszy dzień to żywa krew dopiero to wiem, ale ostatni? Jeśli mam 2 dni dużo krwi i skrzepów, później dzień takie słabsze a 4 i 5 dzień ledwo co plamienia? To okres 3 dni czy jednak 5?
ja liczę plamienia, bo mój okres to czasem 2 dni i kolejny dzień to już plamienia

reklama
Do góry