reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

178 cm, 63-64 kg.
Absolutnie nie musi i nie chce myśleć o pilnowaniu wagi.
On zresztą cały czas mówi, że ma niedowagę.
To faktycznie szczuplak. Mój 183, waga między 68, a 72, on chciałby 66, co dla mnie jest przesadą- już przy 70 wygląda bardzo szczupło, a ma mięśnie, więc po prostu jak zjeżdża z wagi to źle wygląda.

reklama
nieeee… Nie przyszło mi do głowy, że wymaga to skontrolowania. Człowiek niby doświadczony, bo to nie jego pierwsza ciąża… a jednak głupi. W tym cyklu chciałbym zrobić monitoring. W którym dniu najlepiej zgłosić się do ginekologa?
A jak długie masz cykle? Ja zwykle mam przychodzić koło 12dc :)
Dobry pomysł z monitoringiem bo jednak KP może jakoś tam chyba wpływać na płodność. Wiadomo, da się zajść w ciążę ale lepiej wiedzieć czy ta owu jest :)

Jak robisz? Ja mam lidlomixa i robiłam czasem tą niby kostkę rosołową, ale to kurde tylko zmiksowane warzywa xd z uwagi że jemy zupy razem z synem to jedyne czego używam to jakieś mieszanki naturalnych przypraw do zup typu piramidki smaku, czy wegeta wersja naturalna. Ale jednak zawsze mi czegoś w zupach brakuje... Nie wiem czy mogę powiedzieć że to kwestia przyzwyczajenia, skoro od wielu miesięcy nie używam kostek itp a dalej mi brak tego smaku. Nawet jak robię rosół gdzie jest sporo kurczaka i warzyw, to smak jest co najwyżej przeciętny :p
A jak długo gotujesz rosół? Ja gotuję min..4 godziny i dodaję suszoną włoszczyznę. Kostki są zbędne 😊

Załączniki

• Screenshot_2023-02-06-22-27-45-250_com.vorwerk.cookidoo.jpg
    Screenshot_2023-02-06-22-27-45-250_com.vorwerk.cookidoo.jpg
    326,9 KB · Wyświetleń: 39
  • Screenshot_2023-02-06-22-28-05-330_com.vorwerk.cookidoo.jpg
    Screenshot_2023-02-06-22-28-05-330_com.vorwerk.cookidoo.jpg
    243,9 KB · Wyświetleń: 42
  • Screenshot_2023-02-06-22-27-57-369_com.vorwerk.cookidoo.jpg
    Screenshot_2023-02-06-22-27-57-369_com.vorwerk.cookidoo.jpg
    161,8 KB · Wyświetleń: 38
To moja kwestia 😆 ale ja jestem dzisiaj w niedoczasie.
Do tego jestem obecnie bardzo skonsternowana bo wyszedł mi pozytywny owulak, pierwszy raz w życiu, a owu się spodziewałam dopiero w okolicy 10.02 🤡
a który jesteś dc? I czy Ty nie masz PCOS? Bo coś było z owulakami i PCOS nie tak

reklama
To moja kwestia 😆 ale ja jestem dzisiaj w niedoczasie.
Do tego jestem obecnie bardzo skonsternowana bo wyszedł mi pozytywny owulak, pierwszy raz w życiu, a owu się spodziewałam dopiero w okolicy 10.02 🤡
No to wiadomo co robisz… ja bym się chyba wkurzyła gdybym dzisiaj miała owu, bo stary bardziej niż nie do życia 🤣😋

Do góry