reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

A skąd takie poczucie...? :-(
I dlaczego miałby być sam na świecie?
No ja, jeśli bób w ogóle jakąś łaskę ześle, to na pewno nie zdążę z rodzeństwem. Ale wiem, co to znaczy być jedynaczką, na dodatek z wiekowym ojcem, i... chyba się da.
Inna rzecz: jak zdefiniować starość również. I samotność...
Ja mam depresyjne usposobienie, nie wiem jak to wytłumaczyć, ale ogólnie nie nastawiam się na moją starość. Czuje że prędzej czy później dopadnie mnie jakaś choroba albo inna tragedia. 🙃
Pamiętam też jak koleżanka, staraczka, która niestety nie spełniła swojego marzenia o dziecku, jeszcze podczas starań powiedziała do mnie że "dzieci rodzimy dla świata". I to chyba jest prawda.

reklama
Oj tak, bardzo to rozumiem w takiej sytuacji.
No właśnie u nas o tyle łatwiej, że my mieszkamy wszyscy w jednym domu- ja z mężem no i mama z moim dziadkiem.
Nigdy nie mieszkałam poza swoim domem rodzinnym i nie wyobrażam sobie teraz przeprowadzki- jeśli już to tylko my z mamą.
Natomiast też wiem, że to że jest rodzeństwo, nie oznacza głębokiej więzi (czyt. brat mojego męża- od obcych ludzi dowiadujemy się, że planują z żoną przeprowadzkę😬).
Czesem obcym ludziom łatwiej jest powiedzieć , o ważnym kroku w życiu niż rodzinie.... wiem z własnego przypadku😉

Od wczoraj pojawiają się pytania odnośnie diagnozowania i leczenia niepłodności w ramach NFZ, podaję link dla tych z Was, które byłyby zainteresowane.
To ogólnopolski program.
@aurii_orelii , być może w Rzeszowie to przedłużyli? Co Ci szkodzi zadzwonić i dowiedzieć się?
Edit. Tak, przedłużyli 🙂. Na końcu jest lista szpitali realizujących program.
Ooo dziękuję kochana 😘 choć ja i tak na razie pauzuje z lekarzami 😏

reklama
Siemka! Próbowałam żyć bez forum i wytrzymałam równy tydzień 😏 ponadto korzystając z okazji, że robię dziarę i mam kilka godzin leżenia - nadrobiłam cały lutowy wątek 😎 do styczniowego już nie będę wracać 🫣 bardzo proszę o wpisanie mnie na testowanie 15.02🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Ja w sumie miesiąc wytrzymałam.

Teraz powoli znowu zaczynam się udzielać (nie wiem, czy się cieszyć, czy obawiać🤔).

Do góry