reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

My kupiliśmy mieszkanie w czworaku piętro z poddaszem i ogrodkiem z rynku wtórnego 15 km od Warszawy.
Jak nam jebli ratę z 1600 na 3300zl to nam oczy z orbit wychodzą raz w miesiącu. Mieliśmy zrobić porządne schody i wykończyć poddasze, niestety inflacja przekreśliła i obśmiała nasze plany....czekamy na jakieś porządne spadki w racie i wtedy ruszymy.
Nawet miałam chwilę, że myslalam, ze trzeba było zostać może w mieszkaniu służbowym w Warszawie. 🤜🤯🤛

Moj okres jednak jeszcze sie nie zaczął, moze jeszcze 1 lub 2 dni bede miała tylko kropkę krwi w śluzie, bo narazie ani bolu, ani skurczy miesiaczkowych ani nawet brudnej wkładki, tyle co minimalna kropka w środku 😑😶
Znam ten ból... Też nam rata drastycznie zapierdzialała do góry przy tej inflacji. Nam na szczęście udało się spłacić do końca i od dwóch tygodni jesteśmy wolni od kredytu.

reklama
My kupiliśmy mieszkanie w czworaku piętro z poddaszem i ogrodkiem z rynku wtórnego 15 km od Warszawy.
Jak nam jebli ratę z 1600 na 3300zl to nam oczy z orbit wychodzą raz w miesiącu. Mieliśmy zrobić porządne schody i wykończyć poddasze, niestety inflacja przekreśliła i obśmiała nasze plany....czekamy na jakieś porządne spadki w racie i wtedy ruszymy.
Nawet miałam chwilę, że myslalam, ze trzeba było zostać może w mieszkaniu służbowym w Warszawie. 🤜🤯🤛

Moj okres jednak jeszcze sie nie zaczął, moze jeszcze 1 lub 2 dni bede miała tylko kropkę krwi w śluzie, bo narazie ani bolu, ani skurczy miesiaczkowych ani nawet brudnej wkładki, tyle co minimalna kropka w środku 😑😶
a co ten wykres 🤔 czy Ty może sikalas na jakiś patyczek dziś?

To u nas podobna sytuacja. 2 lata temu kupiliśmy bliźniaka i do dzisiaj niewykończony. Na górze ciągle drzwi nie zrobione i śpimy na materacu ;P

Body SHEIN xD stroje kąpielowe tez tam zamawiam i są sztos !
Stroje kąpielowe, body, leginsy, krótkie spodenki sportowe czy sportowe topy z SHEIN są IDEOLO ;) Jak mam ochotę na jakąś inną biżuterię to też tam zamawiam. Sukienki mam trzy (?), jedna jest naprawdę świetnej jakości i wygląda cudownie, dwie pozostałe wyglądają cudownie, ale materiał bardzo sztuczny więc są letnie, ale nie nadają się na wysokie temperatury.
Z aliekspress na pewno warto zamówić pędzle z Jessie up. Jedne mam już 4 lata i są dalej w idealnym stanie. Często je myję a trzonek się nie ułamał i włosie nie wychodzi.

A co do testowania, to wczoraj zrobiłam test i biały jak śnieg. A że w tym miesiącu śledzę, jak zachowuje się u mnie progesteron w drugiej fazie, to poszlam zbadać też betę. Prog 8,5, a beta 0,1, więc raczej nic z tego (10 dpo). W czwartek ostatni raz oznaczam proga to zrobię ponownie betę dla pewności. Raczej zobaczymy się ponownie w wątku marcowym :)

Ach znam ten ból, ratę mamy 5kola, no ale cóż. Sama chciałam, a gdzieś mieszkać muszę 🤷‍♀️

reklama
Do góry