reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

My kupiliśmy mieszkanie w czworaku piętro z poddaszem i ogrodkiem z rynku wtórnego 15 km od Warszawy.
Jak nam jebli ratę z 1600 na 3300zl to nam oczy z orbit wychodzą raz w miesiącu. Mieliśmy zrobić porządne schody i wykończyć poddasze, niestety inflacja przekreśliła i obśmiała nasze plany....czekamy na jakieś porządne spadki w racie i wtedy ruszymy.
Nawet miałam chwilę, że myslalam, ze trzeba było zostać może w mieszkaniu służbowym w Warszawie. 🤜🤯🤛

Moj okres jednak jeszcze sie nie zaczął, moze jeszcze 1 lub 2 dni bede miała tylko kropkę krwi w śluzie, bo narazie ani bolu, ani skurczy miesiaczkowych ani nawet brudnej wkładki, tyle co minimalna kropka w środku 😑😶
Znam ten ból... Też nam rata drastycznie zapierdzialała do góry przy tej inflacji. Nam na szczęście udało się spłacić do końca i od dwóch tygodni jesteśmy wolni od kredytu.

reklama
My kupiliśmy mieszkanie w czworaku piętro z poddaszem i ogrodkiem z rynku wtórnego 15 km od Warszawy.
Jak nam jebli ratę z 1600 na 3300zl to nam oczy z orbit wychodzą raz w miesiącu. Mieliśmy zrobić porządne schody i wykończyć poddasze, niestety inflacja przekreśliła i obśmiała nasze plany....czekamy na jakieś porządne spadki w racie i wtedy ruszymy.
Nawet miałam chwilę, że myslalam, ze trzeba było zostać może w mieszkaniu służbowym w Warszawie. 🤜🤯🤛

Moj okres jednak jeszcze sie nie zaczął, moze jeszcze 1 lub 2 dni bede miała tylko kropkę krwi w śluzie, bo narazie ani bolu, ani skurczy miesiaczkowych ani nawet brudnej wkładki, tyle co minimalna kropka w środku 😑😶
a co ten wykres 🤔 czy Ty może sikalas na jakiś patyczek dziś?

To u nas podobna sytuacja. 2 lata temu kupiliśmy bliźniaka i do dzisiaj niewykończony. Na górze ciągle drzwi nie zrobione i śpimy na materacu ;P

Body SHEIN xD stroje kąpielowe tez tam zamawiam i są sztos !
Stroje kąpielowe, body, leginsy, krótkie spodenki sportowe czy sportowe topy z SHEIN są IDEOLO ;) Jak mam ochotę na jakąś inną biżuterię to też tam zamawiam. Sukienki mam trzy (?), jedna jest naprawdę świetnej jakości i wygląda cudownie, dwie pozostałe wyglądają cudownie, ale materiał bardzo sztuczny więc są letnie, ale nie nadają się na wysokie temperatury.
Z aliekspress na pewno warto zamówić pędzle z Jessie up. Jedne mam już 4 lata i są dalej w idealnym stanie. Często je myję a trzonek się nie ułamał i włosie nie wychodzi.

A co do testowania, to wczoraj zrobiłam test i biały jak śnieg. A że w tym miesiącu śledzę, jak zachowuje się u mnie progesteron w drugiej fazie, to poszlam zbadać też betę. Prog 8,5, a beta 0,1, więc raczej nic z tego (10 dpo). W czwartek ostatni raz oznaczam proga to zrobię ponownie betę dla pewności. Raczej zobaczymy się ponownie w wątku marcowym :)

Ach znam ten ból, ratę mamy 5kola, no ale cóż. Sama chciałam, a gdzieś mieszkać muszę 🤷‍♀️

reklama
Do góry