reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama

Załączniki

• IMG_1314.jpeg
    IMG_1314.jpeg
    70,9 KB · Wyświetleń: 22
Ja biorę acard wieczorem, też 75. A wieczorem dlatego że dziewczyny na innym temacie tak napisały. 😁 Aspiryna i acard to to samo. :)

Mi lekarze zalecali acard na po owulacji do końca cyklu, przy pozytywnej becie dłużej, chyba do 12 tyg ciąży. Teraz od stymulacji do transferu. On poprawia ukrwienie macicy dzięki czemu ma ułatwić zagnieżdżenie. Ale ja sama bym go nie brała, jak mi podłączali wenflon to krew polała się, za przeproszeniem, jak ze świni 🤷🏻‍♀️ taka jest rzadka.

I teoretycznie mając taką aspirynę musiałabym brać 1/5 tabletki dziennie?
Acard ma dużo (nawet ponad ośmiokrotnie) mniejszą niż aspiryna zawartość kwasu acetylosalicylowego i nie wolno jej stosować zamiennie. Długotrwałe codziennie stosowanie aspiryny zrujnuje błonę śluzowa żołądka!!! Zostawmy aspirynę doraźnie na stany zapalne i przeciwbólowe a acard stosujmy zgodnie z jego przeznaczeniem.

reklama
Do góry