pluto_nova
Moderator
nie wiedziałam jak z aspiryną A ACC i Acard są owszem na rozrzedzenie, ale pierwsze śluzu, a drugie krwiaspiryna tak, acc to lek wykrztuśny rozrzedzający wydzieliny
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nie wiedziałam jak z aspiryną A ACC i Acard są owszem na rozrzedzenie, ale pierwsze śluzu, a drugie krwiaspiryna tak, acc to lek wykrztuśny rozrzedzający wydzieliny
generalnie aspiryna i acard to to samo, kwas acetylosalicylowynie wiedziałam jak z aspiryną A ACC i Acard są owszem na rozrzedzenie, ale pierwsze śluzu, a drugie krwi
aspiryna tak, acc to lek wykrztuśny rozrzedzający wydzieliny
powinnyśmy być lekarzamigeneralnie aspiryna i acard to to samo, kwas acetylosalicylowy
tego już nie wiemI teoretycznie mając taką aspirynę musiałabym brać 1/5 tabletki dziennie?
tego już nie wiem
Acard ma dużo (nawet ponad ośmiokrotnie) mniejszą niż aspiryna zawartość kwasu acetylosalicylowego i nie wolno jej stosować zamiennie. Długotrwałe codziennie stosowanie aspiryny zrujnuje błonę śluzowa żołądka!!! Zostawmy aspirynę doraźnie na stany zapalne i przeciwbólowe a acard stosujmy zgodnie z jego przeznaczeniem.I teoretycznie mając taką aspirynę musiałabym brać 1/5 tabletki dziennie?