reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
No i dobrze.

Tzn. ja mam nadzieję, że każda dziewczyna, która myśli o zażywaniu Acardu bądź Aspiryny od 1 dc, ma aktualną morfologię, APTT i INR i wyniki tych badań wskazują na to, że w ich przypadku uzasadnione jest rozpoczęcie stosowania kwasu acetylosalicylowego.
Najgorzej, że często nawet lekarze przed zaleceniem tych leków nie sprawdzają wspomnianych przez Ciebie parametrów.

Zrob jak możesz, ale skok jest 4-5 rano i później 7-8

Dlatego ja już robię sobie sama w domu zwykły jednokolorowy, chodziłam do kosmetyczki i po półtora tygodnia już miałam albo bez jednego paznokcia bo odprysł albo odrost na 5mm. Za długo to trwa i za drogo wychodzi jak dla mnie.
To będę o 8:25, czyli po skoku.
Co do paznokci- mam już tak drugi raz, więc zdejmuję za tydzień, czy dwa i robię przerwę. Może jakaś bezbarwna odżywka. Ostatnio mam fazę na bardzo delikatne i krótkie paznokcie, a przy okazji trochę zaoszczędzę, przyda się teraz.

No i dobrze.

Tzn. ja mam nadzieję, że każda dziewczyna, która myśli o zażywaniu Acardu bądź Aspiryny od 1 dc, ma aktualną morfologię, APTT i INR i wyniki tych badań wskazują na to, że w ich przypadku uzasadnione jest rozpoczęcie stosowania kwasu acetylosalicylowego.
Ale wyniki tych badań nie muszą być złe, żeby były wskazania do stosowania ASA ;-). Myślę że po prostu trzeba zaufać lekarzowi, który to zaleca a nie wiedzy z internetu, która często odnosi się do dawki 500mg albo do starych zaleceń.

Pisałaś, że pracujesz w korpo, nie macie żadnych pakietów?
mamy, ale te medicoverowskie mendy nie chcą mi dać żadnego skierowania. No dobra, robiłam TSH, żelazo etc. ALe nie chcieli mi dać na proga, bo robiłam rok temu i był dobry xD
druga sprawa, że ja nie pracuję w Warszawie a tam są placówki Medi

mamy, ale te medicoverowskie mendy nie chcą mi dać żadnego skierowania. No dobra, robiłam TSH, żelazo etc. ALe nie chcieli mi dać na proga, bo robiłam rok temu i był dobry xD
druga sprawa, że ja nie pracuję w Warszawie a tam są placówki Medi
No w luxbiedzie też wszystko trzeba „wyrywać”.

Dziewczyny, za chwilę Was nadrobię, ale mam problem. Przyszły moje wyniki wymazu z pochwy (zrobione w ramach przygotowań do sono-hsg) i wynik jest dodatni. Czy któraś z Was ogarnia mniej więcej ten temat? Bo złapałam doła przez to...

reklama
Do góry