reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Spytalabym jedynie lekarza o estradiol.

Proszę o cennik 🙈

Czasy się zmieniły, ze na robienie bez kredytu to stać tych, którzy mogą odłożyć 50tys. miesiecznie lub dostali pół banki od rodziców (i mieszka poza dużymi miastami) reszta niestety jest skazana na kredyt, chyba, ze zamierza mieszkać z rodzicami do ukończenia 45rz
no dokładnie dlatego też kredyt bierzemy.
Przepraszam, poczułam się, jak dziecko z bogatego domu po tych słowach.
Ani nie potrafimy w miesiąc odłożyć kilku tysięcy, ani rodziców stać nie było, żeby nam dać na start grubą kasę.

Sami do wszystkiego doszliśmy- pracujemy na „normalnych” etatach.

Fakt, dom jest mój rodzinny, ale remontujemy za swoje, inwestujemy, ale potrafimy bez kredytu.
wiadomo, że się da, bo sytuacje są różne, bo my dobudować się chcemy do domu rodziców, ale i tak musimy wziąć kredyt bo nas nie stać, a gdzie dopiero pół miliona na postawienie nowego domu

W Krakowie za tyle to możesz sobie sracz kupić 🤣🤣
Miałam wybór zostać w Krakowie, przeprowadzić się do Wawy do chłopaka lub wrócić do swojego rodzinnego miasta. Nie żałuję ;) właśnie spłaciłam mieszkanie, i za 3 lata chcę zacząć budować dom. W Krakowie czy Wawie w życiu by mnie na to nie stać było, mimo, że zarobki w większych miastach są większe

Słyszałyście może o Miositogyn albo któraś z Was bierze? Poleciła mi znajoma i zastanawiam się czy nie zamówić

Mnie gin poleciła, ale ostatecznie kupiłam inozytol aliness, a witaminy biorę w pueri, od jutra w pregnie start, z uwagi na to, że jest tam jod.

Mimo wszystko dziwne, że odsyłają i szkoda, że musisz tyle czekać na wyniki. Niby podstawowe badania do sprawdzenia ale człowiek i tak się neicierpliwi. Daj znać jak będa wyniki ofkors :D
No niestety tak tutaj jest, trochę lipa, ale i tak dobrze, bo jedziesz płacisz i robisz badania jakie chcesz, wizyty że specjalistami bez problemów i długiego czasu oczekiwania , a na NHS bardzo ciężko się doprosić..tu w uk to działa 1000 razy gorzej niż NFZ.
Moja znajoma np. Miała okropne problemy gastryczne , GP ciągle ją olewało, dostała termin do gastrologa za 9 miesięcy....kobieta praktycznie nie jadła, ledwo chodziła na nogach , jadła tylko wieczorem, jak już była w domu bo inaczej całyczas biegała by do toalety.
Poleciłam jej tu pójść zapłacić te 150 f za wizytę zrobili jej kolonoskopię ze znieczuleniem od ręki czekała może tydzień fakt ,trochę zapłaciła.
Okazało się , że ma bardzo poważnie uszkodzone jelito, przewlekłe zapalenie , jeszcze miesiąc chodzenia z tym i mogło by jej nie być....
Tak to tu niestety wygląda.

Oczywiście jak dostanę wyniki to dam znać.😉

no dokładnie dlatego też kredyt bierzemy.

wiadomo, że się da, bo sytuacje są różne, bo my dobudować się chcemy do domu rodziców, ale i tak musimy wziąć kredyt bo nas nie stać, a gdzie dopiero pół miliona na postawienie nowego domu
Mam znajomego, który chwalił się, że wybudował dom bez kredytu. Przez lata wynajmował mieszkanie. DOm budował 10 lat. Jak siedli z chłopakami to mu wyliczyli, że jakby wziął kredyt to wyszedłby na plus bo ceny przez te 10 lat poszły w górę > ekipa wybudowałaby mu dom> szybciej by sie wprowadził > miałby więcej czasu dla rodziny > zaoszczędziłby kasy za wynajem. Ale się wkuuuu**wił :D

reklama
My ostatnio patrzyliśmy na ceny nowych mieszkań w Krakowie. Takie oddalone od centrum 12tys za metr. Bliżej to od 15 w górę.
Cud ze kupiliśmy mieszkania (ja swoje, a potem wtedy-narzeczony) w ostatniej chwili zanim to podzlo w górę.
Miałam wybór zostać w Krakowie, przeprowadzić się do Wawy do chłopaka lub wrócić do swojego rodzinnego miasta. Nie żałuję ;) właśnie spłaciłam mieszkanie, i za 3 lata chcę zacząć budować dom. W Krakowie czy Wawie w życiu by mnie na to nie stać było, mimo, że zarobki w większych miastach są większe
My też mieliśmy kupować mieszkanie. Ale wzięliśmy kredyt kupiliśmy działkę, postawiliśmy dom. Wchodziliśmy na parter wykańczając w tym samym czasie łazienkę żeby mieć się gdzie wykąpać. Bo trzeba było opuścić mieszkanie. W lipcu nie mieliśmy nic oprócz prysznica i kibla. 🤣
Ale powoli cos robimy każdego dnia. I jak to mój mąż mówi jakoś to udupczymy do końca 🤣🤣

Do góry