reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Spytalabym jedynie lekarza o estradiol.

Proszę o cennik 🙈

Czasy się zmieniły, ze na robienie bez kredytu to stać tych, którzy mogą odłożyć 50tys. miesiecznie lub dostali pół banki od rodziców (i mieszka poza dużymi miastami) reszta niestety jest skazana na kredyt, chyba, ze zamierza mieszkać z rodzicami do ukończenia 45rz
Pół banki to mało mało dzisiejszych czasach.
My już wydaliśmy 600 tys a nie mamy w ogóle ruszonego poddasza. Dużo też mąż robił sam - praktycznie cała wykończeniówka, kuchnie składałam sama i wszystkie inne meble. Jedna szafę do wiatrolapu mamy na wymiar. A gdzie działka? Plus potem jakieś ogrodzenie, kostka. A ogrodzie to zapomniałam na najbliższe 10 lat A wcale nie mamy jakiegoś wielkiego domu.

reklama
Ja mam tylko PAI hetero... Tutaj podaje się profilaktycznie aspirynę w wersji dla niemowląt, może chociaż to wynegocjuję...
Ja byłam u czterech ginow i powiedzieli że nie trzeba nic brać podczas starań, dopiero acard i heparyna po pierwszym USG jak będzie widać pęcherzyk... Tyle że pai odpowiada też za zagnieżdżenie... Zobaczę co dziś piąty powie. ;)

Heloł, a co to tutaj sie wyprawia
confused whats happening GIF

nie było mnie od czwartku a tu ponad 200stron 🥴🥴

Pytanko mam dziewczyny, i mnie i męża dopadło przeziębienie i przechorowaliśmy cały weekend a w tym tyg miałam porobić bad z krwi (te z 1str), razem z tymi genetycznymi i immunologicznymi.. Ile czasu mam teraz odczekać? 😩

Spytalabym jedynie lekarza o estradiol.

Proszę o cennik 🙈

Czasy się zmieniły, ze na robienie bez kredytu to stać tych, którzy mogą odłożyć 50tys. miesiecznie lub dostali pół banki od rodziców (i mieszka poza dużymi miastami) reszta niestety jest skazana na kredyt, chyba, ze zamierza mieszkać z rodzicami do ukończenia 45rz
Przepraszam, poczułam się, jak dziecko z bogatego domu po tych słowach.
Ani nie potrafimy w miesiąc odłożyć kilku tysięcy, ani rodziców stać nie było, żeby nam dać na start grubą kasę.

Sami do wszystkiego doszliśmy- pracujemy na „normalnych” etatach.

Fakt, dom jest mój rodzinny, ale remontujemy za swoje, inwestujemy, ale potrafimy bez kredytu.

Dziewczyny, odnośnie badań takich jak lh, estradiol, fsh, kortyzol, piątka tarczycowa i prolaktyna to mogę zrobić około 8:30, czy prolaktyna jednak powinna być później? Lekarka powiedziała, że prolaktyna 8:30, nie wcześniej, akurat miałabym wtedy w drodze do pracy, a jak później to muszę wychodzić w trakcie i sama już nie wiem…🤔
a nie zestresujesz się tym, że musisz zdążyć do pracy, żeby się nie spóxnić itd. Ja specjalnie czekałam aż 3-5 dc wyjdzie w okolicach weekendu, żebym mogła pospać i na spokojnie pojechać ;)

Pół banki to mało mało dzisiejszych czasach.
My już wydaliśmy 600 tys a nie mamy w ogóle ruszonego poddasza. Dużo też mąż robił sam - praktycznie cała wykończeniówka, kuchnie składałam sama i wszystkie inne meble. Jedna szafę do wiatrolapu mamy na wymiar. A gdzie działka? Plus potem jakieś ogrodzenie, kostka. A ogrodzie to zapomniałam na najbliższe 10 lat A wcale nie mamy jakiegoś wielkiego domu.
Wiem, ale oczywiście założenie było takie, ze pół banki dostajesz i resztę sobie robisz z odłożonego. Dlatego tak napisałam. Sama mam kuzynkę, która ze skromnych pensji odkłada. Już są po 30-tce, mieszkają w jednym pokoju z dzieckiem w domu rodzinnym, bo odkładają. Przy takiej inflacji są w tym samym punkcie, w którym byli 2 lata temu.

Heloł, a co to tutaj sie wyprawia
confused whats happening GIF

nie było mnie od czwartku a tu ponad 200stron 🥴🥴

Pytanko mam dziewczyny, i mnie i męża dopadło przeziębienie i przechorowaliśmy cały weekend a w tym tyg miałam porobić bad z krwi (te z 1str), razem z tymi genetycznymi i immunologicznymi.. Ile czasu mam teraz odczekać? 😩
Mi lekarz mówił, że min. 2 tygodnie

reklama
Do góry