reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Kobietki macie jakies pomysły na palki z kurczaka ( podudzia) znudziła mi sie wersja pieczona :(
Zrób w tej wersji. Z sosem soku jabłkowego i przecieru pomidorowego.
Wczoraj tak zrobiłam skrzydełka, a dziś pałki.

Są meeeega.

reklama
Jestem tak śpiąca, że nawdychałam się zapachu ziaren kawy (bałam się pić, bo już dawno nie miałam nic kofeinowego, a jutro do pracy, więc chcę się wyspać) i mnie zemdliło 🥶.
Nie, nie wmawiam sobie ciąży, ale tego najbardziej nie lubię w niedzielę przed pracą, że dopada mnie zmęczenie w środku dnia, a potem wieczorem za nic nie mogę zasnąć.

Kolejny luźny, offtopowy temat- jesteście ciepło/zimnolubne? Jaką temperaturę najbardziej lubicie, jaką utrzymujecie w swoich domach/mieszkaniach?
Ja bardzo lubię ciepło, jak mieszkałam sama miałam zimą zawsze około 25 stopni, ale też wtedy wyjątkowo ciepłe samo w sobie mieszkanie to było, teraz mamy zwykle 22-23 i to nie jest dla mnie fajna temperatura. Latem jestem w stanie bez klimy w pracy długo funkcjonować, dopiero powyżej 28 robi się dla mnie trudno.

Kolejny luźny, offtopowy temat- jesteście ciepło/zimnolubne? Jaką temperaturę najbardziej lubicie, jaką utrzymujecie w swoich domach/mieszkaniach?
Ja bardzo lubię ciepło, jak mieszkałam sama miałam zimą zawsze około 25 stopni, ale też wtedy wyjątkowo ciepłe samo w sobie mieszkanie to było, teraz mamy zwykle 22-23 i to nie jest dla mnie fajna temperatura. Latem jestem w stanie bez klimy w pracy długo funkcjonować, dopiero powyżej 28 robi się dla mnie trudno.
zdecydowanie ciepło. Dla mnie może być 25 stopni cały rok. W domu też lubię ciepło, ale z kolei lubię przewietrzone, więc jest tak sobie, bo okna ciągle otwarte.

A ja chciałbym dziecka, bo jestem ciekawa, jak to jest być mamą. W drugiej kolejności, chciałabym zobaczyć, jak zmiksują się geny moje i męża.
Wydaje mi się, że w obu przypadkach super, no ale chciałabym wiedzieć na pewno 😄
Ej, tego naszego miksu też jestem ciekawa, bo może być wybuchowy.
Myślę, każdy jest tego ciekawy🙂.

Zdecydowanie ciepłolubna. Ale mamy duży dom, ogrzewanie.olejowe i mamy mniej stopni niż bym chciała. W większości mamy 19-20 stopni. Na szczescie w dużym pokoju mamy kominek. Lecz pokój jest duzy. Ma 35 metrow kwadratowych i sufit na wysokości 7 metrów takze ciezko osiagnac duzą temperaturę. I jak rozpalamy w kominku to mamy tam około 23 stopnie. Juz dla mnie bardziej akceptowalna temperatura ale i tak niejednokrotnie kładę się obok kominka

Zdecydowanie ciepłolubna. Ale mamy duży dom, ogrzewanie.olejowe i mamy mniej stopni niż bym chciała. W większości mamy 19-20 stopni. Na szczescie w dużym pokoju mamy kominek. Lecz pokój jest duzy. Ma 35 metrow kwadratowych i sufit na wysokości 7 metrów takze ciezko osiagnac duzą temperaturę. I jak rozpalamy w kominku to mamy tam około 23 stopnie. Juz dla mnie bardziej akceptowalna temperatura ale i tak niejednokrotnie kładę się obok kominka
Twój salon ma tyle, ile mieszkanie w którym kiedyś mieszkałam ze Starym 😂

No my też mamy spore "salony" w jednym i drugim domu. W tym "tygodniowym" niestety trudno jest utrzymać stałą temperaturę bez bardzo mocnego grzania, przez schody (to segment).
W tym parterowym na wsi grzejemy pompą ciepła i kominkiem i tam temperatura jest stabilniejsza, ale za to w okresach "przejściowych" jest mocno zimno, na przykład musimy się dogrzać często latem, czy wiosną, bo tak na zewnątrz na przykład 15, a w środku 20, czyli zimno.

reklama
@hachette wyczyściłam wszystkie Yanki jakie mam w domu. Jesteś dumna? :D
No jasne! 😀
Proud Ride Or Die GIF by Tony Awards

Do góry