reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Ferment pizza i krany
Ona jest w stylu neapolitańskiej, mokra, gruby rant i cienki środek :) bardzo smaczna, a samo ciasto faktycznie jest rewelacyjne. Moj mąż jest psychofanem pizzy i objechaliśmy już na pewno wszystkie najlepsze pizzerie w województwie, a jak gdzieś wyjeżdżamy poza województwo, to pierwsze co, to szuka gdzie jest dobra pizza 🙈😆
oj jadlabym! to chyba w Lodzi, czasem tam bywamy.dzieki ;-)

reklama
to ja z kolei próbowałam już n razy zrobić takiego butter chicena czy tikka masale jak w knajpie indyjskiej i nigdy nie wychodzi mi tak dobre.
A ja pochwalę w tym momencie mojego chłopa.

On jak mi zrobił kiedyś z okazji urodzin kurczaka tikken masala, to normalnie mi majty spadły same do podłogi.

Mieszankę przyprawową sam przygotował- potem dwa tygodnie w naszym mieszkaniu dawało, jak w hinduskiej knajpie xD.

Ferment pizza i krany
Ona jest w stylu neapolitańskiej, mokra, gruby rant i cienki środek :) bardzo smaczna, a samo ciasto faktycznie jest rewelacyjne. Moj mąż jest psychofanem pizzy i objechaliśmy już na pewno wszystkie najlepsze pizzerie w województwie, a jak gdzieś wyjeżdżamy poza województwo, to pierwsze co, to szuka gdzie jest dobra pizza 🙈😆
Chciałam jeszcze dodać, że Twój mąż byłby wniebowzięty w Neapolu.

My tam jedliśmy póki co najlepszą pizzę w życiu.
Z karczochami i pancettą😍

Do Włoch polećcie.
Póki co się nie wybieramy, chociaż myślałam żeby zabrać męża na city break na urodziny do Rzymu. Ale zobaczymy, kilka dni to można w ostatniej chwili ogarnąć w moment, póki co to tylko luźna myśl ;)

oj jadlabym! to chyba w Lodzi, czasem tam bywamy.dzieki ;-)
Tak, to w Łodzi. Jakbyście byli od drugiej strony to bez mrugnięcia okiem polecam zieloną górkę, jest to jedna z 50 najlepszych pizzerii w Europie a ich pizzaiolo upiekł 6 najlepsza pizzę na świecie :)

A ja pochwalę w tym momencie mojego chłopa.

On jak mi zrobił kiedyś z okazji urodzin kurczaka tikken masala, to normalnie mi majty spadły same do podłogi.

Mieszankę przyprawową sam przygotował- potem dwa tygodnie w naszym mieszkaniu dawało, jak w hinduskiej knajpie xD.
haha wyobrażam sobie ten zapach w chacie.Moja kumpela rok wynajmowała Hindusom chate. Do tej pory mowi Hindusom NIE;D
Mieszkanie po roku nadawało się do darcia tynkow, po 3 x ozonowania udalo sie pozbyć zapachu ;-)

Ja się wtrącę że u mnie też od razu lametta mimo że pierwsza ciąża się udała na clo. Gin powiedziała że lametta lepiej wpływa na endometrium. A jak już zaczęłam na niej to na razie nie zmieniamy, chociaż lekarza zmieniłam :p

A czy w ogóle lubisz swoją pracę? Mam znajomego co po kilku latach bycia policjantem miał dość i się przekwalifikował. Mówi że nigdy więcej i wcale się nie dziwię :(

Matko😭 serce pęka. Biedne maleństwa. Ja nieraz nocami nie mogę spać jak słyszę o takich rzeczach to co dopiero Ty musisz przechodzić...

Może gdy robią kanałowe pod mikroskopem?
Ja to nadal mam wątpliwości co do tego clo… czy jednak nie aromek od razu… No chyba, że ze dwa na clo żeby sobie nie zjechać za bardzo endo, jak myślicie?
A jak szybko zaszłaś w pierwszą ciążę na clo? Miałaś po nim problemy z endo?

Raz w życiu mi się tak cykl wydłużył do 38 (stres, podróż), myślałam , że zwariuje a testy białe, myślałam , że nigdy się nie skończy.
Współczuję wszystkim kobietom z długimi cyklami, podczas starań to mega wkurw*****🤬
Tak, a zwłaszcza, że w styczniu miałam wyjątkowo krótki, 20 dni. No, ale moje cykle są w cały świat. Teraz miałam plamienie, więc już myślałam, że czai się za rogiem.

reklama
Do góry