reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

38 dzień cyklu … to chyba czekam do 40 i wkraczam z duphastonem, bo to bez sensu 😞
Raz w życiu mi się tak cykl wydłużył do 38 (stres, podróż), myślałam , że zwariuje a testy białe, myślałam , że nigdy się nie skończy.
Współczuję wszystkim kobietom z długimi cyklami, podczas starań to mega wkurw*****🤬

reklama
Dziewczyny wiem są większe problemy ale zastanawiam się bo dziś jestem 2 dpo o ile była owulacja to w sobotę będzie 8 dpo idę na imprezę z dziewczynami i jak tu zrobić żeby nie pić ciężko będzie bo ja jestem zawsze taka że ostatnia kupuje drinka 🙉 a ściema z antybiotykiem nie wchodzi w grę
Normalnie pić. 8 dpo to Ty nawet w ciąży nie będziesz.

Myślisz, że przez 30 miesięcy świrowałam?
Jedynie po poronieniu lekko wpadłam w wariactwo.

ooo a co to za pizza ? Jak doznania smakowe ?
Ja ostatnio wolę neapilitańską🍕
Ferment pizza i krany
Ona jest w stylu neapolitańskiej, mokra, gruby rant i cienki środek :) bardzo smaczna, a samo ciasto faktycznie jest rewelacyjne. Moj mąż jest psychofanem pizzy i objechaliśmy już na pewno wszystkie najlepsze pizzerie w województwie, a jak gdzieś wyjeżdżamy poza województwo, to pierwsze co, to szuka gdzie jest dobra pizza 🙈😆

Jeśli chodzi o pizzę, to jestem bardzo wybredna. 9 podróży do ojczyzny pizzy robi swoje.

W domu uważam, że nigdy nie wyjdzie taka, jak w pizzerii, gdzie wypiekają ją w piecu opalanym drewnem.

Poza tym jako Italiofil oraz Italiomaniak ja muszę mieć pizzę na bardzo cienkim i chrupkim spodzie, najlepiej o nieregularnym kształcie. Tak zwana rzymska.
Idealnie okrągłą odrzucam.
Też byłam we Włoszech i nic nie równa się z pizza tam, mało składników , ale smak nie do podrobienia, ciasto mega idealna w swojej prostocie. Ten smak czuje do dziś.
A byłam tam jak miałam 18 lat.

Jeśli chodzi o pizzę, to jestem bardzo wybredna. 9 podróży do ojczyzny pizzy robi swoje.

W domu uważam, że nigdy nie wyjdzie taka, jak w pizzerii, gdzie wypiekają ją w piecu opalanym drewnem.

Poza tym jako Italiofil oraz Italiomaniak ja muszę mieć pizzę na bardzo cienkim i chrupkim spodzie, najlepiej o nieregularnym kształcie. Tak zwana rzymska.
Idealnie okrągłą odrzucam.
Wyjdzie taka, jak się ma specjalny piecyk do pizzy a ciasto sobie dojrzewa kilkanaście godzin

to ja z kolei próbowałam już n razy zrobić takiego butter chicena czy tikka masale jak w knajpie indyjskiej i nigdy nie wychodzi mi tak dobre.

Ferment pizza i krany
Ona jest w stylu neapolitańskiej, mokra, gruby rant i cienki środek :) bardzo smaczna, a samo ciasto faktycznie jest rewelacyjne. Moj mąż jest psychofanem pizzy i objechaliśmy już na pewno wszystkie najlepsze pizzerie w województwie, a jak gdzieś wyjeżdżamy poza województwo, to pierwsze co, to szuka gdzie jest dobra pizza 🙈😆
Do Włoch polećcie.

reklama
Do góry