reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

38 dzień cyklu … to chyba czekam do 40 i wkraczam z duphastonem, bo to bez sensu 😞
Raz w życiu mi się tak cykl wydłużył do 38 (stres, podróż), myślałam , że zwariuje a testy białe, myślałam , że nigdy się nie skończy.
Współczuję wszystkim kobietom z długimi cyklami, podczas starań to mega wkurw*****🤬
 
reklama
Dziewczyny wiem są większe problemy ale zastanawiam się bo dziś jestem 2 dpo o ile była owulacja to w sobotę będzie 8 dpo idę na imprezę z dziewczynami i jak tu zrobić żeby nie pić ciężko będzie bo ja jestem zawsze taka że ostatnia kupuje drinka 🙉 a ściema z antybiotykiem nie wchodzi w grę
Normalnie pić. 8 dpo to Ty nawet w ciąży nie będziesz.

Myślisz, że przez 30 miesięcy świrowałam?
Jedynie po poronieniu lekko wpadłam w wariactwo.
 
ooo a co to za pizza ? Jak doznania smakowe ?
Ja ostatnio wolę neapilitańską🍕
Ferment pizza i krany
Ona jest w stylu neapolitańskiej, mokra, gruby rant i cienki środek :) bardzo smaczna, a samo ciasto faktycznie jest rewelacyjne. Moj mąż jest psychofanem pizzy i objechaliśmy już na pewno wszystkie najlepsze pizzerie w województwie, a jak gdzieś wyjeżdżamy poza województwo, to pierwsze co, to szuka gdzie jest dobra pizza 🙈😆
 
Jeśli chodzi o pizzę, to jestem bardzo wybredna. 9 podróży do ojczyzny pizzy robi swoje.

W domu uważam, że nigdy nie wyjdzie taka, jak w pizzerii, gdzie wypiekają ją w piecu opalanym drewnem.

Poza tym jako Italiofil oraz Italiomaniak ja muszę mieć pizzę na bardzo cienkim i chrupkim spodzie, najlepiej o nieregularnym kształcie. Tak zwana rzymska.
Idealnie okrągłą odrzucam.
Też byłam we Włoszech i nic nie równa się z pizza tam, mało składników , ale smak nie do podrobienia, ciasto mega idealna w swojej prostocie. Ten smak czuje do dziś.
A byłam tam jak miałam 18 lat.
 
Jeśli chodzi o pizzę, to jestem bardzo wybredna. 9 podróży do ojczyzny pizzy robi swoje.

W domu uważam, że nigdy nie wyjdzie taka, jak w pizzerii, gdzie wypiekają ją w piecu opalanym drewnem.

Poza tym jako Italiofil oraz Italiomaniak ja muszę mieć pizzę na bardzo cienkim i chrupkim spodzie, najlepiej o nieregularnym kształcie. Tak zwana rzymska.
Idealnie okrągłą odrzucam.
Wyjdzie taka, jak się ma specjalny piecyk do pizzy a ciasto sobie dojrzewa kilkanaście godzin
 
to ja z kolei próbowałam już n razy zrobić takiego butter chicena czy tikka masale jak w knajpie indyjskiej i nigdy nie wychodzi mi tak dobre.
 
Ferment pizza i krany
Ona jest w stylu neapolitańskiej, mokra, gruby rant i cienki środek :) bardzo smaczna, a samo ciasto faktycznie jest rewelacyjne. Moj mąż jest psychofanem pizzy i objechaliśmy już na pewno wszystkie najlepsze pizzerie w województwie, a jak gdzieś wyjeżdżamy poza województwo, to pierwsze co, to szuka gdzie jest dobra pizza 🙈😆
Do Włoch polećcie.
 
reklama
Do góry