reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

w tym miesiącu płodny śluz 12-13 dc, a podejrzewam, że owulacja była 14-15 dc. Wszystko na to wskazuje. Po owulacji nigdy nie miałam płodnego śluzu. Tylko przed.
To u Ciebie po owulce zwiekszona produkcja śluzu ustępuje ?
Czysta ciekawość bo u mnie np teraz jest tak mokro ze hej 🤷‍♀️ a jestem jakos 3-4 dni po domniemanej owulce

reklama
Ja może aż tak bacznie nie obserwuję śluzu od końca owu do okresu, ale praktycznie dzień po nie mam już go aż tyle.

Czasem zdarza się, że ok. 7 dpo pojawia się znowu śluz podobny do białka jaja.
No właśnie , każdy organizm jest inny i ciężko żeby coś porównać . Ale po prostu jestem ciekawa.

To u Ciebie po owulce zwiekszona produkcja śluzu ustępuje ?
Czysta ciekawość bo u mnie np teraz jest tak mokro ze hej 🤷‍♀️ a jestem jakos 3-4 dni po domniemanej owulce
u mnie po owulacje jest sucho. :-/ każdy ma inaczej. Przed okresem normalnie mam mleczny gesty śluz a teraz mam inny, ale może to dlatego, że coś się rozwija.

u mnie po owulacje jest sucho. :-/ każdy ma inaczej. Przed okresem normalnie mam mleczny gesty śluz a teraz mam inny, ale może to dlatego, że coś się rozwija.
A ja przegapiłam Twojego posta w wiadomością o cionszy 🤦‍♀️ teraz zerknęłam na 1 stronę
Moje gratulacje 🥰

ja przestałam bo zawsze mi wychodziło że są takie jakie internet opisuje jako na początek ciąży 😅🤦🏻‍♀️
Hahaha No bo to jakby nie patrząc zwiekszona produkcja śluzu i inne rzeczy to jakby na ciąże było 😂 ja już dawno nie sugeruje się takimi rzeczami , ale dla zabicia czasu i ciekawości chciałam zapytać jak to wyglada u Was 🤷‍♀️

dziękuje.
Narazie podchodzę do tego sceptycznie. Jutro idę na druga betę i jeśli będzie Ok znikam na mamuśki.. a jeśli będzie powtórka (biochem) liczę na wasze wsparcie.
To możesz Nam opisać jakie objawy i np śluzy zaobserwowałaś

Ja trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze ! O żadnym biochemie nie ma mowy ! Będzie zdrowy cionsz
Ale zawsze możesz liczyć na nasze wsparcie i pomoc 🥰🤞

Ja trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze ! O żadnym biochemie nie ma mowy ! Będzie zdrowy cionsz
Lepiej nie, bo potem mimowolnie zaczniecie przypisywać sobie te objawy jako pierwsze oznaki ciąży 😄.

reklama

tak naprawdę żadne. 🤷‍♀️ bolały mnie piersi, ale już nie bolą. Powiem szczerze ze w każdym cyklu w którym myślałam, że jestem w ciąży a nie byłam miałam mnóstwo objawów. Teraz nic. Jedynie co trochę mnie bolał prawy jajnik, ale przeć okresem tez tak mam.
Naprawdę przez te 12 miesięcy starań miałam ciagle objawy, a teraz nic.

Jeśli to cis komuś pomoże to w poprzednich dwóch ciążach nigdy nie miałam żadnych objawów.

Do góry